Új hozzászólás Aktív témák

  • Qru

    MODERÁTOR

    Az mitől van/lehet, hogy a kocsi meleg motornál azt írja ki, hogy alacsony a hűtővíz szint? Megnézem és tényleg a minimum alatt van. De ha hideg motornál nézem meg akkor pont a maximumon van a folyadék szint.

    Most áthidaltam azzal, hogy még többet töltöttem bele (amit amúgy nem lenne szabad tudom, mert csökken a tágulási tér)... szóval mi a helyes megoldás?
    Gondoltam arra, hogy a tágulási tartálynál a kupak van elrepedve vagy nem zár jól ezért elpárolog a felmelegedett hűtőfolyadék. P.Hungáriától szerváltam egy új kupakot de azzal is ezt csinálja.

    Maga a szint nem csökken, tehát nem folyik el sehol, mert stabilan tartja a szintet, ha kihűlt a motor akkor megint a maxon van a folyadék szint (vagyis most picit felette). Csak egyszerűen ha meleg a motor beesik a minimum szint alá és visong a technika, hogy baj van babám. Kissé zavaró...

    5letek?

    Most egyelőre átvertem a vezérlést azzal, hogy túltöltöttem de nem ez a jó megoldás... Mert ugye ezáltal a tágulási tartományból vettem el, ami pedig nem jó. Tekintve, hogy elég sok hőt termel a cucc, most még elemegy de nyáron ebbő lehet gebasz (túlnyomás tud ám károkat okozni a rendszerben).
    Még garis a szekér de nem szívesen vinném be a márkaszervízbe.

    1: mert kilopják az alkatrészt a kocsiból
    2. nélkülöznöm kell a kocsit akkor, már pedig az nekem munkaeszköz... és nem biztos, hogy kapok csere kocsit.

    #nincsbennetarcsi

Új hozzászólás Aktív témák