Új hozzászólás Aktív témák

  • Janaboy

    veterán

    Előre is kijelentem, hogy nem vagyok nagy szakértő, csak a saját érzéseimet tudom leírni.
    Szóval úgy alakult, hogy ki tudtam próbálni egy Sony WF-1000XM3-as fülest párban a Sennheiser Momentum 2-es fülesemmel.

    Ami biztos, hogy elsőre a Sony hangja valamiért jobban tetszik mint a Sennheisere, sokkal természetesebb, mintha szebb lenne.
    Sokat cserélgettem (megtudtam, hogy a Samsung telómon már egyszerre lehet hallgatni két fülesen is a zenét, így könnyű volt cserélgetni).

    Ami viszont biztos, hogy a Sony a legmagasabb hangerője nem tud annyit, mint a Sennheiseré és mintha a Sonyé így legmagasabb hangerőn is némileg kicsit halk lenne.
    Nem mondom, hogy nem elég, mert pont elég, de pont a Sennheiser eggyel többet tud, ami olykor azért jól jöhet.

    Az ANC a Sonyban egyértelműbben jobb, most már sikerült azt is meg tapasztanom, hogy igenis működik a Sennheiserben az ANC, bár sokat nem ad hozzá, így nem használom.

    Ezt nem tudom, hogy írjam le, de mintha a Sennheisernek jobb lenne a térhangzása és a dinamikája (?). Korábban Nova javasolt egy binaural számot és egyértelmű, hogy a Sennheiserben sokkal jobban kihallható ez, de lehet ez csak a hangerő miatt van.

    Viszont így, hogy nálam van a Sony lehetőséget adott abban, hogy behangoljam jobban a Sennheisert, custom EQ-t használok, a basszusra +1 volt a trebelre +3, viszont most változtattam és a basszus maradt középen a treble pedig +2 és így jobban tetszik a Sennheiser is.
    De ebből lejöhet, hogy a Sonyban alapból jobb a magas, a Sennheiserben ezt EQ-val kell elérni.

    Hát azt hiszem :) Bocsi ha hosszú voltam.

    Janaboy

Új hozzászólás Aktív témák