Új hozzászólás Aktív témák

  • bepken

    veterán

    sziasztok!

    10-15 ezres kategóriában keresgéltem fülest és végül egy QCY HT05 (Melobuds) lett belőle.

    2 napja van nálam, egyelőre úgy látom, hogy nagyon jóban leszünk :) a QCY applikáció csinál néha furcsaságokat, róla még nem döntöttem el, hogy kell e nekem avagy sem.... ANC, Transparency, stb módok ki-bekapcsolhatóak nélküle is, csak ugye kevésbé "finomhangolhatóak" + nincs EQ (amit egyébként egyelőre nem használok)

    illetve még egy fura dolgot tapasztaltam, ami fogalmam sincs, hogy Android vagy kifejezetten készülékspecifikus jelenség. őszintén szólva értelmét se nagyon találtam a funkciónak....
    tehát első pár percben picit csalódott voltam, mivel valahogy nem volt meg az a hangerő, amire azt mondanám, hogy utcára is alkalmas. igen, 11 éves korom óta walkmanezek és már akkor is folyton rám szóltak, hogy halkítsam le, mert meg fogok süketülni...ebben van is némi ráció, mert biztosan süketebb vagyok az átlagnál, de kb annyiban merül ki, hogy míg másnak egy 60-70% elég, nekem fel kell tolni 80 vagy akár 90%-ra is néha a hangerőt.
    na most első próbálkozásnál még a 100% hangerőnél is azt éreztem, hogy halkabb a füles a kelleténél (persze ANC mellett alapvetően hallgatható lett volna így is, de mégis zavart hogy kopp hangerőn kell menjen majd folyton)

    aztán rányomtam a BT beállításokra a telefonomon és a fülesnél találtam egy olyan kapcsolót, hogy "Sync volume with phone" - amint ezt bekapcsoltam, rengeteg plusz hangerőt kaptam, így most 70-80% körül tudom kényelmesen hallgatni (90% már nekem is hangos) - ezt csak azért írtam le, hogy hátha más is belefut a "nem elég hangos" problémába. persze simán lehet, hogy csak az én vacak, régi készülékemen van ilyen opció.

    a füles kapcsán nagyon "szakmai" részletekbe nem tudok belemenni, mivel semmilyen összehasonlítási alapom nincs felsőkategóriás fülesekkel, a korábbi Soudpeats 3 SE meg még olyan régen megdöglött, hogy a hangjára sem emlékszem (mármint arra mondták sokan annak idején, hogy kategóriájában kiemelkedő a hangja) - illetve egyébként sem vagyok benne olyan mélységekig a témában, hogy érdemben írni tudjak róla.

    az ANC tök jó cucc, még sosem volt olyan fülesem, ami ezt tudná. sokat még nem tudtam tesztelni, de tegnap az utcán sétálva azért rácsodálkoztam rendesen: kikapcsolt zene mellett volt aktiválva az ANC és hát nyilván átszűrődött azért a város zaja és néha az embereket is rendesen hallottam magam mellett. aztán kikapcsoltam az ANC-t és rendesen megijedtem, hogy mennyivel hangosabb valójában minden körülöttem :DDD
    az is lehet, hogy ezen csak én csodálkozom ennyire, de mint újdonság élménye tök jó. nyilván tudom nagyon jól én is, hogy felsőbb kategóriában vélhetően ez a technológia sokkal hatékonyabban működik. (bár olvastam több helyen, hogy a Melobuds talán néhány felsőbb kategóriás fülest is leköröz ilyen téren....passz :) )

    remélem, hogy szakmaiatlanságom ellenére azért elfér itt ez a kis szösszenet, ha más nem, majd tőlem lehet kérdezni hogyha valaki ilyen fülesen gondolkodik :)

    ╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝

Új hozzászólás Aktív témák