Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mankó
veterán
Sziasztok!
Van egy 400W-os Coolink tápom. Takarításkor észrevettem, hogy púposak a kondik, így melóban kicseréltük a kondikat. Teszteléskor elszállt egy 10A-s dióda, amelyet 2db 6A-ssal tudtunk helyettesíteteni, úgy hogy azokat párhuzamosan kötöttük be.
Hazahoztam a tápot minden ok, azazhogy még se.Van egy ezer éves Audigy 2 Zs hangkártyám. Az a probléma állt elő, hogy 1-2 napig minden ok, utána egyik pillanatról a másikra elszáll a 6 csatorna és csak 2 marad, a közép, meg az egyik hátsó. Ha szétszedem a gépet, kisütöm a biost, akkor megint megy 2 napig.
A táp-javítás előtt semmi baja nem volt gépnek, 1-2 kontakt hibától eltekintve a hangkártya esetében.Szerintetek ezt a problémát okozhatja a táp, vagy már a hangkártya kezdi megadni magát? Jó lenne biztosra menni, ezért jövő héten kipróbálom egy másik táppal is.
Nektek mi a véleményetek?
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
válasz 04ahgy #10818 üzenetére
Én is így gondoltam, műszerész kolega ötlete volt.
Viszont akkor könnyen lehet, hogy a hangkari mégiscsak amiatt hibázik. S random jön elő a hiba, mikor évekig a táp javítás előtt meg semmi hibája nem volt.
Szerinted, ha a 2x 6A-es helyett vissza lenne forrasztva a megfelelő 10A-s akkor helyesen működhetne a táp még?
Vagy ne is kínlódjak egy ilyen régi táppal, inkább vegyek egy normálisat bele.
Én is ezen a véleményen voltam, de sajnos ilyen fajin halk tápot, nem nagyon találni már. Ha mégis, akkor csak arany árban. Akkor már lehet érdemesebb lenne egy 300as passzív tápot kerítenem használtan, a mostani konfig azon is vígan elfutkározna.Passzív tápokról mi a véleményed? Megbízhatóak hosszú távon is?
Fontos lenne a hozzáértő vélemény.Köszi
-
Mankó
veterán
válasz didyman #10822 üzenetére
A kondikat katalógusból rendeltük hozzá. Ugyanolyanokat.
A 2 db 6A-s dióda, azt nem tudom, hogy egyforma volt-e. De nagy valószínűséggel ez lehet a probléma oka, amiért kínlódik az Au2 Zs hangkarim.
Mivel igen keveset fogyaszt a gépem, s nem is játszom, ezért lehet, hogy csak ebben az esetben mutatkozik meg a hiba. De ha így van, akkor másra is káros lehet hosszútávon, ezért minél hamarabb orvosolni szeretném. -
Mankó
veterán
válasz didyman #10835 üzenetére
Sajnos én az ilyenekhez nem értek, éppen ezért kértem meg a kolegát.
A hangkaris problémától eltekintve, okozhat egyéb kellemetlen tüneteket ez a párhuzamosan forrasztott dióda dolog? Vagy esetleg lehet bármilyen módon veszélyes a gépemre?Ez nagyon fontos lenne, mert ha veszélyes, akkor már ki is vágtam a gépemből.
-
Mankó
veterán
válasz didyman #10848 üzenetére
A készenléti kör diódája volt és 10A-es, dehogy pontosan milyen volt, azt majd megpróbálom kideríteni melóban.
Kondik tekintetében nem mind lett pontosan ugyanolyan, de próbáltuk a különbözőeket is a legjobb lehetőségek szerint kiválasztani. 1500ft-ba kerültek a kondik a postával, szóval volt olyan is, ami 1 db 300 Ft-ba került.Nincs gond különben a táppal, most is megy, csak ez a hangkártyás dolog b@ssza a csőröm. S ezért is a kérdéskör, hogy lehet ez miatt van a hangkártya problémája és másnak is okozhat-e kárt?
Másrészt nagyon szeretem azt a hangkártyát, s sosem volt még semmi gond vele. S pont most lenne problémája, amikor javítom a tápot? Kicsit gyanús.Különben ki lett mérve tápteszterrel a táp, mindenhol megfelelő értéket adott, sehol nem csipogott. (Aida szerint is tökéletesek az értékek.) De a kisördög akkor is suttog a fülembe.
-
Mankó
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest