Hirdetés
- Voin - Jövő hónapban érkezik a belső nézetes hack&slash korai kiadása
- SPRAWL - Konzolokra is megjelent a retró FPS
- Path of Exile II - A készítők egyórányi stream adásban mutatták meg a játékot
- Akciófigyelő 2024: PlayStation Black Friday leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
-
GAMEPOD.hu
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
batyuska100
senior tag
Sziasztok!
Nemrég telepítettem fel a Kubuntu 20.04-es rendszert és a következő a problémám:
Egy régi Gigabyte GTS 450 OC 1 gigás kártyám van, ami Windows alatt tud kezelni 2 monitort probléma nélkül, de Linux alatt a másodlagos monitornak nincs a beállítások között a felbontása (1280x1024). Mi a baja? -
batyuska100
senior tag
válasz lev258 #38945 üzenetére
A kábelnek szerintem nincs baja, Windows 10 alatt normálisan működik. 1-2 hónapja is próbáltam telepíteni, akkor a töltőképernyő után valami olyan felbontást állított be ami egyik monitornak sem tetszett. Safe módban elindult, kiderült hogy nincs driver. Felraktam a legfrissebbet de ugya azt csinálta.
-
batyuska100
senior tag
válasz lev258 #38947 üzenetére
Azt nem értem, hogy a múltkori és a mostani próbálkozás között nem volt semmi hardverváltozás de tovább jutott. Most nemrég megpróbáltam egy 9400GT-vel amit a szekrény mélyén találtam, azzal még a Kubuntu feliratig sem jut el, de abban sem vagyok biztos hogy normálisan működik. Szerintem egy ideig szüneteltetem ezt a Linuxra költözést, majd ha veszek egy új videokártyát akkor azzal megpróbálom.
Köszi a válaszokat! -
batyuska100
senior tag
A Latitude E7240-es laptopomon is Kubuntu van, abban egy Intel HD 4400 van és azzal semmi gond nincs.
#38951 leviske: Amikor először próbáltam telepíteni akkor a Kubuntun kívül még kipróbáltam Black Panthert, Linux Mintet, Puppy linuxot (amik éppen ki voltak írva lemezre) de a lényeg az hogy mindegyiknél ugyan az a hiba jelentkezett, start logo után nem volt kép.
-
batyuska100
senior tag
Jó, csak egy 1030 újonnan kijön 35-40k-ból, ez az Asus meg 110-210k az Árukereső szerint. Én szvsz sosem szerettem az ilyen kis méretű gépeket amibe még az atyaúristen is bele van integrálva (a laptopokat sem), mert ha elromlik valami azt csak külső eszközzel tudod helyettesíteni. Az asztali gépek (nagy része) tele van pcie meg pci slotokkal, ahova bármit be lehet szerelni és sokkal egyszerrűbb és kényelmesebb velük dolgozni.
-
batyuska100
senior tag
válasz tordaitibi #38962 üzenetére
Lehet hogy amik nálunk voltak azok a külső hatások miatt mentek tönkre. Az egyik a műhelyben üzemelt, a másik meg a padláson szerverként. Asszem Dell vagy HP vékonykliensek voltak. Az egyik ismerősömnél volt valami első generációs Intel NUC, újonnan vette és 2 hónapig bírta. Netezés közben túlmelegedett (jelezte, majd kikapcsolt) és utána többet nem ment.
-
batyuska100
senior tag
válasz tordaitibi #38964 üzenetére
Szigetelt a tető, nyáron max 28°C, télen 3°C volt az eddigi mért legmagasabb/legalacsonyabb értékek. Már 2.5 éve megy fent egy asztali gép.
#38965 Frawly: Először még procit szeretnék venni, mire vga-t veszek addigra valszeg jobban lemennek az árak. Eddig is 1030-at szerettem volna venni mert nem igazán játszok nagy gépigényű játékokkal. Volt a családban valami Ryzenes laptop, állítólag nagyon melegedett, szerencsére nekem nem kellett vele foglalkoznom.
-
batyuska100
senior tag
Sziasztok!
Adott egy X61s Thinkpad, XP mellé szeretném felrakni az Xubuntu-t. Telepítéskor csak olyan lehetőséget kínál fel hogy merevlemez törlése. A Valami más gombra nyomva csak egy dev/sda partició van, mintha nem ismerné fel a telepítő. Ilyenkor fel tudom valahogy rakni vagy formáznom kell?
-
batyuska100
senior tag
-
batyuska100
senior tag
válasz tordaitibi #39846 üzenetére
Elsődleges indok a hardvertámogatás, van egy OBD2 kódkiolvasó a kocsiba ami Win7-tel már nem megy, meg egy ezer éves HP Laserjet nyomtatónk ami szintén. Másrészt meg ha elkap a retrózhatnék akkor sokkal egyszerűbb ezt a kis 12 colos laptopot elővenni mint egy asztali gépet beüzemelni és például Quakezni.
-
batyuska100
senior tag
Újabb Xubuntu-s kérdés, miért nem működnek a Messengeres hívások? A mikrofon és a hangfal tuti hogy jó, mert Discordon működik minden. Próbáltam a Facebook, a Messenger oldaláról is hívást indítani és a letöltött Franz meg Caprine kliensből is, mindegyiknél ugyan az a hiba (lent a kép). Az engedélyek is meg vannak adva, az oldalak használhatják a mikrofont és a webkamerát is.
-
batyuska100
senior tag
válasz batyuska100 #39850 üzenetére
Megvan, a Chromenak valami nem tetszett, Firefoxban működik minden.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Építő/felújító topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mobil flották
- Formula-1
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest