Új hozzászólás Aktív témák

  • Tamy

    senior tag

    Sziasztok!

    Felteszem itt is a kérdésem, miután eddig sehol nem kaptam választ.

    Szeretnék beüzemelni egy Zentyal 4.0 (Ubuntu alapú) szervert amolyan mindenesnek (DHCP, SAMBA, tartományvezérlő, átjáró, tűzfal, proxy, meg ami még épp nem jut eszembe :B ). Virtuális környezetben összeraktam, a gépeket beléptettem a tartományba, de azt sehogy sem bírom elérni, hogy a felhasználóknak automatikusan felcsatolja a csoport megosztott könyvtárát is.

    Iskolai környezetről lévén szó, minden osztály egy csoport. Legyen az egyik ilyen csoport a 4a, akinek a megosztott mappája szintén a 4a. A megosztással minden rendben, tallózva elérik, csak épp annyit szeretnék, ha ez automatikusan felcsatolódna bejelentkezéskor. Értelemszerűen mindenkinek csak a sajátja.

    Csináltam egy batch fájlt az alábbi tartalommal:

    net use a: \\server\4a

    Ezt webes felületen fel tudom tölteni, illetve paraméterekkel ellátni. Ebből generál egy scriptet az alábbi tartalommal:

    [Logon]
    0CmdLine=4a.cmd
    0Parameters=

    Ilyen paraméterezett batch fájlból természetesen többet is fel lehet tölteni. Magyarul ha jól gondolom a paraméter értékkel el lehetne érni, hogy csak akkor futtassa az adott batch fájlt, ha a felhasználó a paramétereknél megadott csoportba tartozik. Csak azt nem tudom miként kellene paraméterezni.

    Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

Új hozzászólás Aktív témák