Hirdetés
- Voin - Jövő hónapban érkezik a belső nézetes hack&slash korai kiadása
- SPRAWL - Konzolokra is megjelent a retró FPS
- Path of Exile II - A készítők egyórányi stream adásban mutatták meg a játékot
- Akciófigyelő 2024: PlayStation Black Friday leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Assetto Corsa Competizione
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- EA Sports WRC '23
-
GAMEPOD.hu
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz gyulank #1502 üzenetére
Erre sincsen teljesen általános módszer, attól függ, hogy milyen rendszert használsz, milyen asztali környezetet, felhasználói felületet. Ubuntunál a Rendszerbeállítások -> Megjelenés alatt tudod alkalmazni a kompatibilis témát. Vagy kicsit több lehetőség van a GNOME Tweak Tool használatával.
Amúgy a Letöltésekbe hiába tömöríted ki, akkor egészen biztosan nem jelenik meg a kiválasztható témák listájában. Viszont ha megfelelő módon van a ~/.themes könyvtárba berakva, akkor máris alkalmazni lehet.
[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
Helyesen kell legyenek, mert pl. ami működik, abban is van gtk-2.0 mappa, és abba is ami nem működik, szóval olyan, hogy pl. még egy könyvtárral arrébb lenne, olyan nincs.Nálatok milyen színű itt a válaszban a szöveg?
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
gyulank
addikt
Ha az a parancs volt, amivel lehetett másolni a themes mappába, akkor az nem volt megoldás, mert volt ami működött, volt ami nem. És mivel még egyetlen jó témát sem találtam, folyton másolgatnék oda. Ezért jobb, ha nem kell mindig külön engedélyezni.
-
gyulank
addikt
válasz leslieke #1509 üzenetére
Arra gondoltam, hogy amikor írtad, hogy Fekete, abban az ablakban is fekete volt-e? Itt a fórumon a szöveg fekete, és az off szürke nekem is, csak abban az ablakban világos nagyon, amibe írok. Nekem Windows alatt is szürke, de látható.
-
Eastman
addikt
12.04-en nincs jogom (admin vagyok) egy audio CD lejátszásához. Hogy' (hol) lehet a jogokat pontosítani? Usernek jogokat adni?
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
szoke12
őstag
helló! van itt vki?
A problémám. Adott egy router, és annak egy mac címe.
Hogy csináljak netet a gépre? Mit hova?
Ububtu.
Előre is kösz."Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
szoke12
őstag
-
Eastman
addikt
válasz #40553216 #1513 üzenetére
12.04-ben nem találok "csoportok" almappát a beállításoknál. Hol tudok jogokat meghatározni?
Bluetooth-om szépen összekapcsolódik a telefonnal, de a teló és a memóriakártya mappáit üresnek látom. Erre van vajon megoldás? (ubuntu.hu keresőben nem találtam)
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
-
God Vazzeg
veterán
Lehet hogy lama kérdés, de lehet ghostolni vagy acronis progival ext3 és ext4 particiót mozgatni, vagy image-t csinálni belőle? Gondolom próbálta már valaki..
Systemback továbbra se hajlandó elindulni
[ Szerkesztve ]
-
válasz God Vazzeg #1520 üzenetére
Lehet, de csak Full Disk image Ghost-tal, meg az újabb Acronisok dög lassan megoldják az ext3-at asszem...
Mutogatni való hater díszpinty
-
MODERÁTOR
válasz Eastman #1521 üzenetére
A Unity nem asztali környezet és semmi köze sincs a GNOME által szállított Felhasználói fiókok beállítóablakhoz. Az Ubuntu a GNOME asztali környezetet használja, azt használom én is meg te is. A Unity a GNOME Shellt helyettesíti, egy felhasználói felület, Compiz plugin.
(#1520) God Vazzeg: Elindítani nem sikerül, vagy egyes funkcióit működtetni? Érdekes mód mások nem panaszkodnak rá és nálam is jól működik. Azért persze zavaró a dolog, maximum egyszer egyeztethetnénk, aztán pl. TeamViewer segítségével szívesen ránézek a problémára.
[ Szerkesztve ]
-
God Vazzeg
veterán
-
MODERÁTOR
válasz God Vazzeg #1525 üzenetére
Jah, már emlékszem. Próbálkoztunk is pár dologgal anno, de nem lett jó vagy mi. Meg akkor ezek szerint azóta sem. Pedig ilyen hibát az égvilágon senki más sem jelentett. Se Ubuntun és egyes változatain, se Debianon és különböző kiadásain sem jelentkezik ez.
-
Eastman
addikt
OK, köszi az infót.
Tünetek: Betolom a CD-t, adja ezt a hibát:
Nautilusban a cdrom a media és az mnt mappa üres, de az oldalsávban az Audio lemez néven megjelenik.
Ha a fájlok tulajdonságainál a jogokat nézem, ez az infó jön:
Szerk:
Tulajdonságoknál a hely: cdda://sr0/
df -h terminálparancsra nem ismeri fel az optikai meghajtót.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
nah újab gubanc...nem igazán szoktam használni a wifim vagy a vezetékes hálózatom, mobilneten nyúzom a lapost. eddig is volt hogy nem akart életre kellni egyik sem, de most több újraindítás után sem hajlandó látni egyik eszközt sem. ifconfig alól semmi, a wifi nem kapcsol be, ha bekötöm vezetékkel hálóba az se villan meg sem...
merről kéne indulni?
12.04 ubi -
-
kispx
addikt
Sziasztok,
Valakinek működik a minitube nevű program? Nálam mindegyik videónál pár másodpercet lehet megnézni és utána a következő videóra vált. -
gyulank
addikt
Ha Zorin OS-ben eltűnik a tárca, vagy véletlenül töröltem, akkor hogy állíthatom helyre?
-
gyulank
addikt
válasz gyulank #1532 üzenetére
Erre rájöttem, Alt+F2, és Look Changer. Bár ezelőtt nem töröltem, csak váltottam, és úgy tűnt el, és csak úgy jött elő, ha minden indításnál hibakereséssel indítottam, és csökkentett grafikus módot választottam. Akkor csak újratelepíteni tudtam az egészet. Még frissíteni se, mert az kiírta, hogy nem sikerült mindent újratelepíteni, van amit kézzel kell, és pont az egér nem működött, ezért le kellett formáznom, és úgy telepíteni. Szóval, ha máskor is előfordulna ilyen, mikor már esetleg fontos dolgok is lesznek a gépen amit nem akarok formázni, tehetek mást?
Egyébként boldogan látom, hogy Zorinon belüli Firefoxban nálam is fekete a betű, amit írok.
Esetleg azt tudja valaki, hogy hogy tehetném mondjuk az Asztal gombot az indítómenü jobb oldalára közvetlenül, vagy teljesen a tárca jobb szélére?
Sajnos nem sikerül magyarítani sehogy.[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Eastman #1537 üzenetére
http://www.ubuntuka.com/add-user-to-existing-group-ubuntu/
Meg ne kérdezd, az audio cd lejátszáshoz milyen csoportban kell benne lenni
Mutogatni való hater díszpinty
-
fecs
senior tag
Sziasztok!
"Kényszerűségből" használom az Ubuntu-t. Ezen a ratyi gépen XP fagy. Cserébe viszont megszerettem a rendszert. Ettől még láma vagyok hozzá és ha probléma van, akkor nem tudok megoldást a dolgokra.Van egy Brother multifunkciós nyomtató, amivel szkennelni szoktam Xsane segítségével. Kb 4 hónapja egy frissítés alkalmazásával (fogalmam sincs, hogy melyik) nem ismeri fel a készüléket ("Nem lehet megnyitni az eszközt 'brother2:bus2;dev1':Érvénytelen paraméter." hibaüzenet.
Eltávolítottam az Xsane-t, visszaraktam. A gyártó oldaláról leszedtem a friss drivereket.
Mit érdemes ilyenkor csinálni?Pixel 6a
-
mackrisz
csendes tag
Üdv!
Pár tanácsra lenne szükségem. Adott egy Acer One 1.6GHz Intel Atom/1.5 GB RAM (ez a max.), Intel 950 VGA. Arra gondoltam, hogy ebből csinálok egy szerver gépet itthonra, seed szervernek. Szóval csak valamilyen torrent program futna rajta éjjel-nappal.
Kérdésem, hogy alkalmas-e ez a gép az említett feladatra, illetve milyen Linuxot tegyek rá?
-
MODERÁTOR
válasz mackrisz #1540 üzenetére
Torrentezni jó. Ízlés szerint rakhatsz rá valamilyen Linux-disztribúciót, mondjuk Debiant vagy Ubuntut. Lehet grafikus felület is, vagy igény szerint akár egy teljesen alap rendszer, és a böngészőből irányíthatod a torrentezést. Rengeteg lehetőséged van. Ha nem értesz hozzá, akkor telepíts egy desktop Ubuntut és használd a Transmissiont.
-
mackrisz
csendes tag
-
MacCaine
őstag
válasz mackrisz #1543 üzenetére
Nem Ubunutu, Lubuntu. Nem ugyanaz. Legújabb mehet. Távoli asztalnak meghasználhatsz NXClientet.
-
MacCaine
őstag
válasz God Vazzeg #1546 üzenetére
Nem tudom, nem hasonlítottam még össze a kettőt.
Ami biztos, hogy az NXClient-nek nincs windows-os szerver verziója. Viszont biztonságos.
-
válasz God Vazzeg #1549 üzenetére
Nemtom, a Teamviewer használ valami szervert ahhoz, hogy az adott gépeket elérje?
Mert én inkább azért VNC-zek, mert ha az én gépemen VNC szerver van, akkor azt kb. én tudom, más nemMutogatni való hater díszpinty
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - Ryzenhez! Baromi olcsón!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest