Új hozzászólás Aktív témák

  • Bane.Davids.

    lelkes újonc

    Üdv!

    Nem teljesen idevágó a történetem, de szeretném, ha a hozzáértőktől kielégítő és remélhetőleg megnyugtató válszokat kapnék laikusként.

    Sztorim a következő:
    Több, mint egy hónapja (július 21-én) hatalmas vihar volt településünkön és nagy valószínűséggel a Telekom rendszerén keresztül túlfeszültséget kaptunk. Sajnos nem tartózkodtunk itthon, hogy áramtalanítsunk. Munkából hazaérve azt tapasztaltuk, hogy a routerhez Ethernet kábellel csatlakoztatott laptop nem kapcsol be, illetve a két set top boxunk sem kapcsolt be. A Laptopba beletörődtünk, szegény egyébként is öreg volt, a set top boxokat pedig cserélte a Telekom pár napon belül. (A viharban egyébként a közelben sok set top box és router elszállt, a Mi routerünk egyébként túlélte.)
    A vihar után kb. 10nappal pedig a fiatalabb, alig 3éves 4k philips UHD tv-énknek kezdett el villogni és random becsíkozódni a kijelzője pár perc bemelegedés után. Ez a tv abban a nappaliban volt, ahol a set top box és a laptop is. Itt már fel is vettük a kapcsolatot a biztosítóval, mert ez már sokkal érzékenyebben érintett bennünket, mint az öreg kis laptopunk...
    Ekkor mondta a szervíz szakembere, hogy a tv valószínüleg alaplap vagy kijelző hibás lett és a 10nappal korábbi túlfeszültség okozta benne, mivel hdmi-vel csatlakozott a tönkrement set top box-hoz.
    Ehhez a meghibásodott nappaliban lévő tv-hez csatlakoztatva volt a vihar idején is egy vadiúj Playstation 5, illetve a hálószobában a másik tönkrement set top box is csatlakoztatva volt egy másik ugyancsak 4K UHD philips tv-vel. A Playstation 5 és a hálószobai tv azóta is tökéletesen működik.
    És itt kezdődik a kérdésem, amire választ szeretnék.
    Lehetséges, hogy a Playstation 5 és a tv a későbbiekben meghibásodik emiatt az egy hónappal ezelőtti túlfeszültség miatt?
    Vagy megnyugodhatok és ezek túlélték, nem fog kijönni rajtuk semmi hiba a jövőben?
    Nagyon szépen köszönöm a válaszokat előre is!

Új hozzászólás Aktív témák