Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VÁMpír
aktív tag
Ha ennyira tarol a mostani Covid változat, akkor gondolom a lecsengés is gyors lesz...
Szerintetek, ha 1-2 hétre meg tudom oldani a szinte teljes izolációt, azzal csak azt érem el, hogy a következő, n+1-edik változatot kapom majd el legközelebb, vagy van értelme ilyen áldozatot hozni? -
-
VÁMpír
aktív tag
abban a luxus helyzetben vagyok, hogy ha akarom, nem kell találkoznom senkivel (home office, kaja rendelés, etc.)
június-október között pl. aktív szociális életet éltem és nem kaptam el. most úgy tűnik, h ehhez óriási szerencse kéne jelen helyzetben. meddig tarthat a jelenlegi állapot? márciusig-áprilisig nem szívesen várnék.
pár hét bunkerlét simán belefér viszont.
nyilván tudom, h erre nincs egzakt válasz. -
Ringman
nagyúr
[link]
This is the @AAirDStudy The significance of this is that we now likely have 'leaky' immunity to SARS-CoV-2. I.e. immunity which is effective v. low/ moderate viral exposure but not high. This study suggests air cleaning can keep viral exposure very low where it is used.Air filters on wards remove almost all airborne Covid virus
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
mozso
senior tag
Csak az osztrák adatokból tudunk silabizálni.
Itt van a szennyvíz koncentráció, a kópiaszám felment az októberi adathoz képest egy laza 400%-os szintre országos átlagban, de vannak olyan tartományok, ahol ez 450-870%. Illetve van ahol még tovább emelkedik most is.
Vírusvariánsok terén 2 család versenyez:
XBB.x csapat - a lilák és a BA 2.x - ők a kékekAz látszik, hogy a JN.x (BA 2.86 alváltozata) 5 hét alatt eltüntette az EG.x - azaz Eris - XBB alváltozatát a térképről. A világos lila helyett most kék van.
Ezekre is van példa:
nem túl régi XBB-s oltással tünetes XBB fertőzésszeptember végén az XBB.x család (a lilák) még 93.4%-ban uralkodtak, van aki tünetesen kipipálta ezt a verziót, majd most a kékekkel is tünetesen beteg.
Ha az a célod, hogy most 1-2 hét várakozás után pont ugyanúgy élj / viselkedj, mint június - október között, akkor szerintem azzal az 1-2 hét izolációs várakozással csak 1-2 hetet nyersz.
Amíg a szennyvízadatok nem mennek le a felső képen látható októberi állapotra, addig jóval nagyobb az esély elkapni.
Adatok forrása: [link][ Szerkesztve ]
-
VÁMpír
aktív tag
köszönöm. hát elég kiábrándító a helyzet akkor, éppen ahogy gondoltam
de talán mégis Parcinak lesz igaza és közel a tetőzés.
persze lehet 1 hónap múlva megint lesz 1 új variáns.érdekes, hogy április-október között milyen lapos volt az osztrák görbe, most meg... úgy tűnik soha nem lesz vége
-
t72killer
titán
válasz polonic #70857 üzenetére
Csuda se tudja, mintha írta volna valaki itt, hogy xbb-s oltás ellenére is sikerült rendesen megbetegedni. Az új sztár variáns nem az xbb-ágról származik, még az is lehet, hogy a régi omikron oltás többet ér ellene.
#70860: kemény, ezekszt a ba.2.86-utódoké a következő kör. Durva ahogy madjnem totális eltűnés után visszajött.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Ringman
nagyúr
Individuals who did not receive XBB1.5-adapted vaccine & had received only older versions of COVID vaccines had little additional protection compared to the unvaccinated against COVID-19 endpoints, including hospital admission, regardless of number or type of prior doses
[link]
a magyar gógyi ismét nyerésben, megérte nem fizetni a pfizernek.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Drizzt
nagyúr
Ket napja koltoztem vissza Egerbol Budapestre, maris covidos vagyok. Jo, valoszinuleg ott kellett meg elkapnom. Eleg szar amugy. Kikelni az agybol alig birok. Ezen kivul este laz, meg kohoges. Meg ami szokatlan volt, hogy brutal refluxom volt tegnap.
I am having fun staying poor.
-
pècsimunkás
addikt
Sziasztok!
Van megint "kis" gond. Édesapám lett Covidos. Ami a legnagyobb baj, hogy 0-24- ben van oxigènen.
3-4 napja teljesen le van gyengülve, úgyhogy előtte még jól volt. Az oxigènezèst leszámítva.3x volt oltva, eddig mèg nem volt Covidos, mert nagyon vigyáztunk rá.
Èn voltam Covidos, de hetekkel ezelőtt.Ma írtak fel neki- a teszt előtt - antibiotikumot.
Strepsils volt napok óta+ C- vitamin zinkel. De eddig nem gondoltunk a Covidra, csak sima megfázásra.Valami ötlet így pèntek délután,."ünnep" előtt, hogy lehetne segíteni?
Szívesen figadnámEgyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
HÁZIGAZDA
válasz pècsimunkás #70870 üzenetére
jobbulást neki!
szerintem ez túlmutat a fórum keretein. mit jelent az, hogy oxigénen van? otthon? kórházban?
egyébként nem igazán tudtok semmit csinálni, sok pihenés, sok folyadék, meg a szokásos gyulladáscsökkentő/lázcsillapító, amit amúgy szedni szokott ilyen helyzetekben.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Drizzt
nagyúr
válasz polonic #70868 üzenetére
Szeretem Egert. A problema az, hogy en jo 15 evig eltem Budapesten, valojaban mindenem itt van a rokonaimon kivul. Beleertve a munkahelyem, barataim, stb.
Koszi. Panadol is paracetamol. A faradtsag az durva. Ma kb. masfel orat birtam eltolteni az agyon kivul. Azert jott igazan szarul, mert most vagyok hosszabb szabadsagon. Vegere talan epp meggyogyulok. Ujra emberek koze menetrol mi most a procedura? Ha van negativ teszt, akkor mehet?I am having fun staying poor.
-
kpityu2
őstag
Ha oxigénes, akkor gondolom COPD-s. Figyelni kell a véroxigénszintet, vérnyomást és ha nagyon romlik a helyzet, nem kell kell szívbajosnak lenni, hívni kell a mentőt. Ha kezelték valamelyik tüdőklinikán a tüdejével akkor szólni kell róla a mentősnek, operátornak mert lehet, hogy egyből oda viszik, nem az általános sürgősségire. A covidot természetesen mindenképpen mondani kell.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
Rive
veterán
Ez rohadtul nem fórumon konzultálgatós dolog Orvos, ügyelet.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
pècsimunkás
addikt
-
gergo5991
őstag
válasz pècsimunkás #70877 üzenetére
szerintem ez az otthoni pálcikás teszt 50-50..
nekem 5 otthoni után még aznap reggel is negativ lett az otthoni teszt mikor pcr-re mentem, az meg már pozitiv volt
itt az a baj mindenki letagadja a covidot, félválról veszi, nátha, meg allergia meg mittudoménmi, aztán pont azok sinylik meg a legjobban akinek továbbadják -
Vesa
veterán
válasz Ringman #70864 üzenetére
Ez még akkor is nagyon rossz hír, ha egyébként teljesen logikus. És persze bizonyítja a frissített oltások fontosságát, amit a kormányok zöme már magasról lesz*r. Szégyen, hogy az XBB oltás hónapok óta létezik, itthon meg azt sem tudni, hol és mikor lehet hozzájutni. Már régen oltani kéne...
Csak a fizetős oltás lesz a megoldás (vagy az egyéb ígéretes szerek, mint az orrspray), de az is csak magán EÜ-n belül. Mert amíg erről agybeteg politikusok döntenek, addig csak a hullákat számolgathatjuk.A tudomány a valóság költészete!
-
pècsimunkás
addikt
-
Vesa
veterán
válasz pècsimunkás #70877 üzenetére
Bárhol elkaphatta. Leszaladt valamiért az üzletbe, kiszaladt a Covidos postáshoz és túl közel ment, átment a kedves szomszéd "csak két szóra" és be is vitte, stb. Mindenképpen orvosnak kell megmutatni, vagy ha olyan, akkor mentő és majd ők eldöntik, indokolt-e a kórház. Nem játék ez még most sem.
A tudomány a valóság költészete!
-
mozso
senior tag
Ezt sajnos jól látjátok. Ezért is volt szokatlan a saját / mások betegségének lefolyása és utózmányai (mert sajnos vannak úgy tűnik nálunk is...), illetve a keresztimmunitásos eset a kollégámnál.
Ezt most jól megszívja sok ember, remélem azok is akik "remek" pénzügyi döntéseket hoztak. Illetve "ők" jó ideje nem covidosak, vagyis nem tudunk róla, nem beszélnek róla. Ez azért van, mert a covid "nem kell téma legyen", vagy mert folyamatosan booster oltásozzák magukat titokban ?
Nekem továbbra sem az a gond, hogy nem kaphatok friss oltást ingyen, hanem hogy ha fizetek érte akkor sem kaphatok friss oltást egy láthatóan nem nátha kategóriás cuccra, mert "sok okos" úgy döntött, ahogy !
Flu ellen bezzeg rendelkezésre áll a világ összes cucca szinte ingyen.
[ Szerkesztve ]
-
-
HÁZIGAZDA
válasz t72killer #70884 üzenetére
anélkül, hogy tudnám, hogy épp mi terjed itthon, az azért elég látványos, hogy a korábbi védelem mit ér: tünetes fertőzés ellen szinte semmit. látod, mindenféle előzményekkel bíró emberek is elkapják. a sejtes védelem meg nyilván nagyon is sokat, azért az intenzív osztály nagyon nem úgy néz ki, mint az első évben. de ezzel nem akarom kicsit sem sugallni, hogy "ez már csak egy nátha", én sem tartom annak és sosem vagyok nyugodt, amikor éppen nyögjük...
-
kpityu2
őstag
Két XBB vakcina jobb mint egy: avagy a WT immunimprinting (a vad típusú vírus elleni immunmemória) leküzdéséhez legalább két XBB oltás vagy két Omicron átesés szükséges. Vagy vegyesen. [link]
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
-
Rive
veterán
-
-
HÁZIGAZDA
válasz kpityu2 #70891 üzenetére
te linkelted be a minap a tök jó animációt, ott "érzésre" is látszik, hogy milyen kis p.csafüstnyi pár pontos változás egy-egy mutáció. van abból végtelen. a mi életünkre garantáltan elég.
imprinting: húgomat közvetítem: az imprinting tulajdonképpen maga az immunmemória, tüzes mágián égetne el minden "tanulmányt", ami próbálta a pánikot kelteni ezzel kapcsolatban. vagy emlékszik a szervezet és van immunmemóriád vagy nem, többnyire a normál működés az, amit a covid kapcsán nekiálltak démonizálni. a dolog ennél persze összetettebb, de az ökölszabály ez, és nincs is semmi komoly félreműködés a covidnál sem.
-
HÁZIGAZDA
-
mozso
senior tag
Ausztria 2023.12.26. :
már nem növekszik, vagy elkezdett csökkenni a kópiaszám. Még jóval magasabb a szint, mint októberben vagy pláne a nyárhoz képest.
-
kpityu2
őstag
válasz t72killer #70895 üzenetére
A nagy járványok mindig egy új törzs megjelenésével kezdődnek. Azon már túl vagyunk. A H1N1 spanyolnátha többször is okozott járványt, az egyik épp az "orosz nátha" 79'-ben ami gyaníthatóan szintén emberi tevékenység okán indult és már ott is dologozott a 18-19-es nagy járvány és az utána következő kisebb hullámok generálta immunitás.
-
kpityu2
őstag
Ha kicsi a változás akkor az immunrendszer még úgy-ahogy felismeri.
Senki nem mondta, hogy az imprinting nem természetes reakció, csak arról van szó, hogy az új variáns elleni immunválaszt gátolja a régi ellen kialakult védelem és a részleges védelem koronavírus esetén könnyen okozhat ADE-t. Ha viszont mesterségesen gyorsítani akarjuk a váltást ahhoz legalább két adag új vakcina kell méghozzá a régi hanyagolásával, tehát nem jó a bivalens. Ezek persze emberi szempontok, mert a természetnek az is "természetes" ha a vírus győz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Parfüm topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Külpolitika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest