Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz kpityu2 #68488 üzenetére

    "a 2000-es évek elején kábé két humán vírust koronavírust ismertünk, azután hirtelen elkezdtek szaporodni"
    Valóban, lett két ritka változat (NL63, HKU1), meg a MERS, meg a két SARS. (Plusz az OC43-nak is volt új variánsa, lehet, hogy a többinek is, de a wikipediának csak eddig terjednek az ismeretei :) ). Csak az a kérdés, hogy mi köze mindennek az oltásokhoz meg a biolaborokhoz. 2000-ben kerültek kereskedelmi forgalomba az első DNS szekvenáló berendezések, azóta persze hogy felfedeztek egy csomó új vírust. És persze az emberiség sem ült a babérjain: 1975 óta duplázódott a népesség, nőtt az urbanizáció, fogytak a természetes élőhelyek, azaz ugrásszerűen javulnak a vírusok terjedési esélyei.

    "Az illegális vakcinagyártók is."
    :F

    "És miben különbözik a természetes vírus a vakcinavírustól? Hát abban, hogy az utóbbit az ember lelkesen széhordja a különböző nagy állattelepek között és milliószámra oltja be vele az állatokat."
    Ezt nem teljesen tudom követni. Ilyen alapon a hepatitisz elleni oltás is a hepatitiszt terjeszti. Ne oltsunk, lesz ami lesz?

    "De még a legálisok esetében is van információ arról, hogy a vakcinatörzs visszavadult."
    Azaz nem kellettek biolaborok, a természet elvégzi a maga dolgát. ;]

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák