Új hozzászólás Aktív témák

  • Soulfly842

    addikt

    válasz #86564352 #6230 üzenetére

    Mégegszer megismétlem, nem a tanárokon kérem számon, hanem csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy ezernyi más szektor van, akiknak nincs hangja ebben a sztoriban, mert nincs szem előtt, mert nem média hírértéket képvisel.

    Félreértés ne essen: ha nincs bármilyen háttérszervezet a tanárok esetében: akkor miért lehet lehet hallani folyton-folyvást a tanárokról? Hogy miért nem, hogy miért nem, hogy miért nem... miért nincs benne, miért nem oltják mindenki előtt, hogy miért nem oltják, hogy mikor oltják, hogy így hogy taníthatnak. S amikor már egy olyan vakcinát kapnak, ami 60-75% körül lesz valahol, amikor a tanítás kezdi: akkor sem akar személyesen oktatni - az nekem érthetetlen. Ugyanazt kapja otthonról és a frontvonalon?
    Egy rendőr ezzel szemben, ha nem megy be dolgozni, akkor kb. elköszönhet a munkájától, mégsem ment sehol sem a hajcihő, hogy ők mikor kapják az oltást.

    A magyar bíróságokon, ügyfelekkel is foglalkozó munkakörökben, ahol sokszor a létezésnek nem a felső peremén dolgozók jelennek meg - nem volt erről probléma, holott a fenntartható működésért ez is egy frekventált terület, ahol rengeteg ember érintkezik. Anyósom pont ilyen területen érintett.

    Az EÜ intézményekben a műszaki ellátó személyzet is most kapott oltást. Holott ők is ott vannak a frontvonalon, mégsem láttam sehol sirámokat erről.

    Egy orvos, most szabadidején túl is próbálja összeszedni az oltottakat (lásd fent), saját munkáján túlmutatva, önmaga határait átlépve, mert erre esküdött fel, ez a hivatása, az a 80E a saját kontextusában egy hétvégi napra saját egzisztenciájához mérten: aprópánz - nem ezért csinálja. De csinálja. Mert soha nem lesz vége.

    Hogy emberek dolgozzanak, hogy működjön a társadalaom, hogy a diákok is kapjanak egy élhető környzetet ahol fejlődhet (sok 14 éven alulinál ez is kulcskértdés... a társadalmi érintkezések hiánya visszavehetheti őket mégjobban a fejlődésben, mint sok felnőttet), ez nem kulcskérdés.... mert a tanároknak a 60-80% nem elég. Még akkor sem, ha náluk jobban megtartható 1,5-2m, mint egy rendőrnek egy rendőrségi intézkedés során.

    Ezeket igen, nehezen nyelem le. Nem a tanár, mint olyan miatt - hanem azért, mert más területeken ez jelenleg és az elmúlt időkben máshogy működött (mint most: félreértés ne essen ezek csak kimerevített pillanatképek: de a jelen pillanatképe aggasztó, ettől függetlenül le a kalappal a nagy átlag előtt: aki ugyanúgy tette a dolgát ebben az időszakban is)

    Más csatornáknak, az ilyen igazságtalanságokról: olyan kkv-knak akik napjában, nem hogy gyerekkel - hanem meglett felnőttek százával érintkeznek? Ugyan, lányálom. Visszaesett a forgalom, s 50-100 alkalmazottad van, de a rendkívül kevés teáor kódokból kiesel? Ugyan, lányálom... de neked el kell látni a bérezésüket, meg kell őket tartani, vagy máskülönben akár 5 év is lehet amire hasonló színvonalú állonányt újraépítesz... ez nem rövidtávú hatás. Számítani valakire? Ugyan, lányálom.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák