Új hozzászólás Aktív témák

  • Soulfly842

    addikt

    válasz Csatravi #38909 üzenetére

    Főleg emiatt lesz sokszor nehezebb...

    #38907
    (a fenti írásból)

    "Laikusként úgy kell felfogni a tavaly őszi második és az idén őszi negyedik hullám közötti különbséget szerinte, hogy egyénileg sokkal jobban védettek vagyunk, ezért nem törődünk annyira a vírussal. Nagyon durván úgy kell ezt elképzelni, hogy idén a vírus 10-szer annyi embert ér el, de tizedannyi baja lesz mindenkinek, de a kettő szorzata nagyjából ugyanannyi - magyarázta. Tízszer annyi embert képes felkeresni ez a vírus, mint tavaly, de tízszer kevesebb súlyos esetet okoz - tette hozzá."
    [...]
    Szerinte emiatt újabb intézkedéseket kell majd hozni a járvány megfékezése érdekében, de ennek kapcsán azt is kiemelte, hogy bármilyen új korlátozó lépés hatása csak három hét múlva jelentkezhet. Több hétre előre kell gondolkozni

    Mivel 10x annyi embert ér el enyhébb tünetekkel, 10x több a potenciális hordozó... akkor ha pl. az ilyen embereknek, ha pl. ötöde olyan kicsi a vírusterjesztő képessége, mint egy tavaszi fertzőttnek, akkor ezzel a ténnyel már két dolog biztos:
    1, már alapban nagyobb, lényegében duplája a fertőzés átadásának az esélye (ebbe nem kalkuláltuk bele, hogy sokkal fertőző képesebb variánsok is lehetnek már jelen)

    2, sokkal több idő így, amire egy intézkedés eléri a hatását... a cikkben 3 hetet írnak... de szerintem így, mivel nehezebb kiszűrni : lehet az akár 4 hét is... :(

Új hozzászólás Aktív témák