Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    Kötelező oltás: hírműsor:
    - Bemondó érezhetően ellene van.
    - TASZ ellenzi.
    - Szakszervezet: ellenzi.
    - VOSZ(?) inkább támogatja.
    - Pedagógus: inkább támogatja (mert a gyermekek érdeke az elsődleges).
    ***
    - A cégvezetőkre bízzák a döntést, de az ehhez szükséges információk Mo-n lényegében államtitkok, mi alapján kellene dönteni?
    - Mi van a felelősség kérdésével: ha a munkaadó kötelez az oltás felvételére, és annak következtében kialakul bármilyen egészségügyi probléma, ki lesz a felelős, és ki fedezi a költségeket/kártérítést? (A munkaadó nem írhatja elő az oltás típusát, és nem ő biztosítja az oltóanyagot. [És ott van a papír, amit oltáskor alá kell írni, teszem hozzá.])
    - Egyes munkahelyi közösségeknek (ahol a többség oltott és betartja a szabályokat) nemcsak az oltástagadókkal gyűlik meg a baja, hanem a vírustagadókkal is (akik mindent szabotálnak a maszkviseléstől a kézfertőtlenítésig.)
    - Felmerült, hogy az intézkedés nem is "járványügyi" (mi van, ha senki nem teszi kötelezővé az oltást? mi van a legveszélyeztetettebb nyugdíjas réteggel?), hanem inkább gazdaságvédelmi (ahol a cégvezetés veszélyben érzi a működést/profitot, ott léphessen.)

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák