Új hozzászólás Aktív témák

  • syberia

    veterán

    válasz newguy9000 #34955 üzenetére

    Immunológia alapjai

    Az immunológiai tolerancia azt jelenti, hogy kialakul egy válaszképtelenség egy molekulával szemben, amit az immunrendszer felismert.
    Ugyanazon molekuláris és celluláris alkotóelemek hozzák létre, mint a támadó jellegű immunválaszt, a különbség csak az effektor fázisban van.
    Csak az adaptív immunválaszban jön létre.
    Genetikailag nem meghatározott tolarancia mechanizmusok hozzák létre.

    Immunológia – Tolerancia és autoimmunitás

    Az immunológiai tolerancia antigén által előidézett, az adott antigénre nézve fajlagos válaszképtelenséget jelent. Mivel tehát, éppúgy antigén által indukált folyamat, mint az adaptív immunválasz, következésképpen a kialakításában résztvevő sejteket ugyanolyan sokféleség, magát a folyamatot pedig hasonlóan sokrétű szabályozottság jellemzi. A toleranciát kiváltó antigént - megkülönböztetésül az immunválaszt kiváltó immunogéntől - tolerogénnek is nevezzük.

    High Zone Tolerization Method

    A magas immuntolerancia módszere előnyös, ha az állatoknak nagy mennyiségű oldható, nem aggregált antigént adjuvánsok jelenléte nélkül adunk be. A fő mechanizmus az, hogy a T-sejtek vagy a B-sejtek befolyásolásán keresztül megakadályozzák az ellenanyagot termelő plazmasejtek kialakulását, mivel mindkettő szükséges a humorális immunválasz aktiválásához.

    [ Szerkesztve ]

    https://howbad.info/

Új hozzászólás Aktív témák