Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz forumpista #32303 üzenetére

    A baj, hogy minden MÓDOSÍTOTT vakcina - tehát "mutáns álló" - is sajnos TELJESEN új vakcinának minősül és ezért ugyanúgy végig kell menni a jellemzően - még gyorsított eljárás esetén is - vagy fél éves folyamaton - ha nem többön - és aztán mire kijön pl. az angol elleni addigra már az sincs sehol és helyette az indiai tombol.
    Elvileg a módosítást olyan jellegűnek kellene tekinteni, hogy ne kelljen hozzá a szintén hosszú engedélyeztetési procedúra.
    A vakcina módosítása - még az mRNS-nél is ahol azt állítják a fejlesztői, hogy viszonylag gyorsan lehet adaptálni az újabb mutációkra is - is időbe kerül pl. 3 hónap.
    Tehát ha összeadod, hogy mondjuk megjelenik egy új variáns amiről kell azért pár hónap, hogy kiderüljön mennyire agresszív (kell e vele foglalkozni), virulens és mennyire veszélyes és erre jön akkor a 2-3 hónapos fejlesztési idő aztán a 6 hónapos tesztelés tehát kb. a mutáció megjelenése után egy évnél korábban nemigen lesz vakcina és lehet addigra már ez a mutáció is lecseng és jön a következő.
    Erre kéne valamit adni vagy lassan az a véleményem, hogy ezt az egészet el kell engedni és aki bújt aki nem, hajrá, éljük az életünket amúgy ezt csinálja amúgy is mindenki: fesztiválok, kongresszusok, kiállítások, diszkók, koncertek, utazások stb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák