Új hozzászólás Aktív témák

  • Z.É.T.

    őstag

    válasz Parci #18789 üzenetére

    Van egy teóriám, ami csak a covid kapcsán merült fel bennem.
    Fodrászként korábban napi 30-50 (naponta különböző) emberrel voltam egy légtérben, minden évben 2-5 alkalommal döntött ágynak valamilyen mikroba, nyilván jellemzően vírusok. Többnyire a megfázásos/felsőlégúti nyavalyák, ritkábban a hányós-f0sós csodák.
    5 éve elegem lett egy közel egy hónapig elhúzódó göthösség után és ha egyetlen kicsit taknyos, kicsit lázasnak tűnő jött be, maszkot húztam, illetve a durvább vegyszerekkel dolgozás idejére (hajfestékek, ilyesmik) vegyvédelmi maszkoztam, mert egyszer egy erősebb nap után hetekig megmartnak éreztem a légcsövem és fura ízt éreztem belül.

    Azóta egyetlen egyszer volt egy közepes és ezen kívül egyszer egy egészen enyhe felsőlégúti betegségem. 5 év alatt. Megérte? 'Urvára, de meg!

    És a covid tanulmányokban jött fel ez a varioliációs elmélet, amivel korábban nem voltam képben, szerintem így is találkoztam a vírusokkal, csak jóval kisebb dózisban és szerintem ezért nem betegedtem le a szokásos módon, viszont az antitesteket és egyebeket ilyen kisebb vírusterhelés mellett megtermeltem.

    Nincs bizonyítékom, csak elméleti okfejtés, de nagyon támogatom és javasolom az ázsiai módit, a különböző járványidőszakokban hordott maszkokat.

    Persze mindenki, ahogy érzi :)

Új hozzászólás Aktív témák