Új hozzászólás Aktív témák

  • Bjørgersson

    félisten

    Fiúkák, ti okosak vagytok, úgyhogy kíváncsi vagyok a véleményetekre. :D Apika, oric a tieitekre is! :P Egyik cimbivel már egy órája vitázunk két alapvető fizikai "problémáról", még nem sikerült dűlőre jutnunk.

    1) Adott egy egyliteres palack, amibe szerintem legfeljebb egy liternyi akármilyen anyag tölthető. Cimbora szerint:

    tehát van egy liter folyadékom aminek a térfogata akkora mint másfél liter vízé
    azt kiöntöm a palackból és beleöntök a helyére másfél liter vizet
    a palack maradt egy literes
    egy liter folyadék ami annyi helyet foglal mint másfél liter víz

    Ez már ott hibázik, hogyha egy folyadék másfél liternyi helyet foglal el, akkor annak nem egy liter a térfogata, hanem másfél, ergo nem fog beleférni az egy liter térfogatú palackba.

    2) Inkább egy kiló toll essen a lábára, mint egy kiló vas.

    Na most ezt én úgy gondolom, hogy az egy kilónyi tollat belerakjuk valami zacskóba, hogy "egyben" legyen és valóban egy kiló legyen, mert csak úgy egy kilónyi toll a szabadban, szabadjára engedve nem lesz egy kiló. Innentől kezdve pedig tökmindegy, hogy melyik esik az ember lábára, mivel egy 1 kilóra ugyanakkora gravitációs erő hat, ugyanakkora lesz a gravitációs gyorsulásuk, ugyanakkor, ugyanakkora sebességgel, ugyanakkora erőt kifejtve fognak az ember lábára esni.

    Most pedig ti jöttök. :D

    As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

Új hozzászólás Aktív témák