-
GAMEPOD.hu
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bjørgersson
félisten
Jobbak dolgoznak. 8|
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...
-
EmberXY
addikt
válasz Bjørgersson #18902 üzenetére
Én tegnap is dolgoztam, 2 disznót vágtunk le egy helyen...
Up the Irons!
-
EmberXY
addikt
válasz koshmar #18904 üzenetére
Mi ebben a barbarizmus? Reggel hatkor még az ólban voltak, mi meg ittuk a kerítésszaggatót, délután már a kolbászanyagot kevertük, a köztes folyamatokat nem részletezem, nehogy rosszat álmodj. (hamburger...?! hurka, kolbász, májas, disznósajt b'meg, meg a többi... )
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
EmberXY
addikt
válasz koshmar #18908 üzenetére
A hivatalos neve disznó kábító készülék, a végéből kiáll egy rögzített, de visszahúzható ütőszeg, azt lövi ki visszahúzott állapotból a rögzített állapotig, ez néhány cm-t jelent (legalábbis a disznóknál, marhánál szerintem hosszabbat használnak), a riasztópatron pedig a "lőszer", ami működteti. A homlokához kell odanyomni, a többit képzeld hozzá.
Egyszerűbben csak úgy szokták mondani, hogy "lövik" a disznót, de ugyebár nem lőfegyverre kell gondolni, hanem erre az eszközre.[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
válasz rumos XIII #18892 üzenetére
ebből lehetett csinálni piát? én mindig csak öntöttem bele a kis arcomba, persze amíg jött és össze nem ragadt az egész
[ Szerkesztve ]
Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg
-
válasz koshmar #18913 üzenetére
2 évvel ezelöttig apósék is öltek, kelés a disznó elött, gatyaszaggató pálesz, aztán menés a disznóért, mérés 200+kg azt felrakni az utánnafutóra azt uccuneki
Aztán reggelire csináltam resztelt májat, 10 órai sült vér, közben feldobtam húslevest, majd töltött káposzta, ebédre, vacsira dagadó és hurka kolbász
én ki sem szoktam menni a konyhából[ Szerkesztve ]
Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg
-
EmberXY
addikt
válasz koshmar #18913 üzenetére
Hát azt a disznótól kéne megkérdezni, de látszatra kidől mint egy fa. Utána természetesen a klasszikus leszúrási procedúra jön, a kábító csak azért van, hogy ne szenvedjen, de reflexből még így is rúg akkorákat, mint Chuck Norris, általában 3 ember kell ahhoz, hogy aki szúr, és aki majd a véres tálat tartja, egészben maradjon.
A fejét is lent kell tartani, mert ha valami balul sülne el, simán leharaphatja a lábad, szóval nem gyerekjáték.
Összességében örülhet a disznó, mert régebben nem voltak ilyen humánus módszerek, csak szúrták és kész (néha még fel is kelt és elszaladt, mire az urak a páleszt lenyelték, gyerekkoromból is emlékszem ilyenre).kisza25: Az az igazi.
Gyerekkoromban egy nagy adag pörköltet is főztek a nagyszülők, a rokonság azt ette egy hétig. De a hagymás sült vér az mindent visz, a hurka-kolbász idejére már általában a páleszt jobban érzi az ember.[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
-
koshmar
őstag
válasz EmberXY #18917 üzenetére
Hát ezt vágom, a csirkét pl. a mai napig úgy ölik meg falun, hogy simán hátrahajtják a fejét, elvágják a nyakát, és megvárják, míg nagyjából az összes vér kifolyik, addigra már nem is rúgkapál..
Nagyjából értem, hogy működik a disznótor, 4 óra körül kimennek inni, reggel 7-re már a fél csapat a bokor alatt fekszik a kerítésszaggatótól
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
válasz koshmar #18919 üzenetére
Annyira nem megyünk korán, mert sötét van. Olyan 6-ra megyünk a disznóért, tehát ~5:30 kor találkozó és kötelező pálinka, mert rohadt hideg van Akkor lehet ugye disznót vágni, mikor már napközben is 0 fok környéke van, mivel a szabadban történik a bontás és ne romoljon meg a hús.
Mi nem szoktunk kapkolódni, ez egy egész napos program szokott lenni
ahogy írtam szertartás szerűen:
Tali pálesz,
ölés,
elkezdik szétbontani,
friss májból reggeli (resztelt máj),
a vérnek meg kell alvadni, azért az a 10órai hagymás vér,
közben szétbontják a disznót jönnek a csontok, abból felrakom a levest,
készül a töltelék és abból csináljuk a töltött káposztát, természetesen fa tüzelésű sparhelten főzök
ebédre a leves cérnametéltél, zöldséggel, persze a csontokon hagynak azért húst, aztán a töltött kápi,
ebéd után megy a töltés tovább,
vacsira bedobok kis dagadót, hurka kolbászt sülni, ezekhez jó kis fehér kenyér,
és természetesen pár demizson borocska elfogy a nap folyamán
ebben a vágásban részt vesznek a szomszédok, barátok és mi is megyünk a szomszédokhoz, barátokhoz
2hét disznóvágás[ Szerkesztve ]
Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg
-
EmberXY
addikt
válasz kisza25 #18920 üzenetére
A bontás előtt még kifelejtetted a pörkölést és a pucolást, az is fontos és aprólékos folyamat, főleg, ha a pörkölőt az fogja, akiben több pálesz van.
Tibi: a csirke vágására nincsenek kifinomult EU módszerek, bár nagyüzemben mintha valamiféle altatógázról hallottam volna, de ez nem biztos.
Up the Irons!
-
válasz koshmar #18922 üzenetére
pedig a véreztetés miatt muszáj nyesni és a vér kimenjen vernie kell a szívének, ez minden állatra vonatkozik, különben hamar megromlanak a húsok, az más kérdés, hogy előtte kiütik őket
Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg
-
Bjørgersson
félisten
Na oszt mi újság a Futrinka utcában?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...
-
koshmar
őstag
válasz Bjørgersson #18926 üzenetére
Bemenjek ma a Cívisvárosba mozizni és zolizni, vagy rohadjak egész nap a szobámban a takony idő miatt?
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
albert8
addikt
válasz Bjørgersson #18926 üzenetére
Aki eseteleg nem hallotta volna ezt a dobszólót élőben akkor annak mutatom....
[link]Aztán mondhatja mindenki hogy fáradt fiatalon....
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
rumos XIII
aktív tag
Ettem egy jó kínait, bar az alján csak félig volt átsütve a 2 centis bögöly... :dd máskor majd szólok hogy azt nemkérek
[ Szerkesztve ]
-
EmberXY
addikt
-
koshmar
őstag
válasz rumos XIII #18931 üzenetére
Ma ismét egy ilyet ettem, talán ilyen jól még sose esett, nagyon éhes voltam, de nem túl éhes. 1090 ft
A 8MP-es képből sikerült előállítanom egy fosadék bélyegképet
[ Szerkesztve ]
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
-
válasz koshmar #18934 üzenetére
volt szerencsém egy hasonlóhoz BP-en az Arkad-ban, csak azért ismertem fel tényleg nem volt rossz, de megöli az élvezetet a műanyag tányér+ evőeszköz látványa
Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg
-
-
koshmar
őstag
válasz kisza25 #18937 üzenetére
Hát nem tudom, engem nem különösebben zavar, hogy műanyag tényér és villa van.
Csak az érdekelne, hogy valójában milyen húsból áll az a nagy henger, amiket a gyrososnál látsz forogni a tűz felett/mellett.
Illetve az, hogy mennyi benne az igazi hús, és mennyi a nyesedék.Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- LED világítás a lakásban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Politika
- Asztalos klub
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fotók, videók mobillal
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...