Új hozzászólás Aktív témák

  • Archttila

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz chros #69048 üzenetére

    Közben úgy néz ki, hogy megvan a ludas :D [link]

    Na úgy tűnik mindkettőtök hozzászólására megvan a válasz. Itt találtam egy részletesebb leírást és persze azt is leírják, hogy miért nem ér ez a randomizáció sokat.

    Amikor fel van már csatlakozva a telefon a wifi-re, akkor már az egyedi MAC címet használja, amit a telefon menüjében is megtalálsz. (Csatlakozás után már titkosított a kapcsolat és akkor szerintem már a MAC sem látszik.) Viszont a csatlakozás előtt amikor próbálja kideríteni, hogy a közelben van-e valamelyik ismert/elmentett hálózat, akkor random MAC címmel próbálkozik, hogy ne lehessen a csatlakozási kérésekből következtetéseket levonni.

    Kipróbáltam, nem rejtett SSID és bekapcsolt MAC cím szűréssel is működik a dolog. Gondolom azért, mert ilyenkor a telefonnak nem kell kitalálnia, hogy a közelbe van-e az ismert/mentett hálózat.

    Lehet korábban a MAC filtering része csak akkor volt érdekes, amikor már authentikálni próbáltak a készülékek, de most már a MAC filter megfogja amikor még csak keresik a készülékek a hálózatot. Majd megpróbálok valamit írni erről az OpenWRT-nek, aztán mondják meg, hogy bug vagy feature. :)

    Shielding MAC addresses from stalkers is hard and Android fails miserably at it

    [ Szerkesztve ]

    Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

Új hozzászólás Aktív témák