Új hozzászólás Aktív témák

  • #LittleG

    csendes tag

    Sziasztok!

    Ma érnék rá (vagy holnap) a router FW cserére (gyári -> OpenWRT). Mondtátok korábban, hogy az általam linkelt cikk (http://tothszabi.info/blog/tp-link-tl-wr1043nd-okositas) használható a V3-as típushoz is, viszont itt már nem kell a LuCi-t külön telepíteni, mert az a Backfire óta integrálva van a FW-be. Valóban, a cikk is kitér rá, van egy kis megjegyzés erről:

    "UPDATE!!!
    Az új backfire firmware-ben már benne van az alap Luci, így egyből be lehet állítani a netet a webfelületen is. Bővebben a Luci menüpont alatt!"

    Most lehet hülye kérdés, de hogy értve a Luci menüpont alatt? :D"

    "A Luci bemutatása" résztől, vagy onnantól, hogy "Ha beléptünk akkor már elég sok mindent tudunk ott is csinálni..."

    Kérdezem ezt azért, mert az előbbinél már túl vagyunk a QoS, Tűzfal, és egyéb finomságok beállításán, míg az utóbbinál itt kezdődik a dolog.

    Tehát ha én feltelepítem a LuCi-t tartalmazó OpenWRT-met, akkor mettől kell kezdenem a konfigurálást?

    Sajnálom, ha egy ilyen egyértelmű(nek tűnő) kérdéssel piszkállak titeket, de ez az első FW cserém routernél. Nehezíti a helyzetet, hogy most vettem, tehát az új FW-vel a garancia is ugrik, noha állítólag okosan meg lehet csinálni úgy, hogy ne vegyék észre, de akkor is felmerül a kérdés, hogy vajon megéri-e a kockázatot. Mindenesetre az beszélt rá a dologra, hogyha már kiadtam 16.000 Ft-ot, akkor tudjon is valamit (nálam a valami ott kezdődik, hogy legalább Wi-Fi-t lehessen időzíteni rajta, de ezen kívül még van pár tervem, maximálisan ki akarom használni). Mielőtt belevágok, mindennek utána akarok járni, nem akarok egy router helyett téglát kapni ;)

    Jobb egy jó terv ma, mint egy kiváló terv holnap! ;)

Új hozzászólás Aktív témák