Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Nintendo Switch
-
GAMEPOD.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
Rakman
tag
válasz vargalex #58439 üzenetére
Lehet, hogy rosszul csináltam...
A switch konfigban van két sor. Az első és a második sorban sorban "ki" állásba raktam az eth0 portot.
Az eth1 portot "cimkézetlen" állásba raktam.
Ha a 2. LAN-ba dugom a pc-t, akkor van net, de nem érem el a routert semmilyen IP címen. Ha máshová dugom (LAN3, LAN4) akkor nincs net, viszont elérem a megszokott útvonalon.http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=rakman
-
igor-hu
tag
Sziasztok!
A következővel kapcsolatban lenne szükségem tanácsra:
Adott egy 1043NDv1 router a lakás egyik felében, lakás másik feléből egy Asus usb n14 csatlakozik rá, de a gépet (ami ezzel csatlakozik) alkalmanként használom média szerverként. Ilyenkor a link speed simán bezuhan akár 2mbps köré is (ha nincs rajta forgalom akkor 140mbps). Mivel ez így ebben a formában egy forintot nem ér, arra gondoltam, hogy vennék egy wireless repeatert (kábelezni sajnos nincs lehetőségem). Na de milyet?
Nem nagyon bízom a falba dughatós range extender-ekben (pl.: d-link dap1320), nem hiszem, hogy ez mérhető javulást hozna, pláne hogy alig drágábban egy routert is vehetek, amit tudok használni ap-ként. A kérdés, hogy egy 1043nd v2-t (vagy egy bármilyen közepes wifi routert) használva mennyire lenne stabil a kapcsolat, illetve a ping nőhetne-e zavaró mértékben? (a jelerősítőként használt routerre már tudok kábellel csatlakozni)Előre is köszi a segítséget!
Szerk.: nem ebbe a topicba szántam, de hátha tud valaki itt is segíteni
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz igor-hu #58453 üzenetére
a wifi dolog mindig rizikós, így nehéz lenne biztos tippet adni
az biztos, hogy tplinkből van bőven választék, amelyekkel openwrt-vel többféleképpen is megoldható a problémád (WDS, repeater/relayd, client)
pl routerek: 710,841,842,1043,3500,3600,4300, stbstb.
de vannak a sima extenderek is, csak azok árban tényleg nem érik meg szerintem sem,
az is döntő lehet, hogy a fent említettekből választva milyen + dolgok kerülhetnek kiaknázásra (usb, gigabit, 40Mhz, stb) -
őstag
A v1.1 WAN dhcp milyen sebességet tud?
Most Gargoyle van a routerem. -
degec
senior tag
Tisztelet !
tudom rossz helyen kérdezem de az itteni SZAKIK rálátása sokkal nagyobb és jobb, mint az általános milyen routert vegyek topikban..
Szóval: ismerőséknél eljött a kánaán, a DIGI személyében és mindjárt a legbikább gigabites csomagra befizettek, persze router lehalt ami volt alatta..741nd vagy mi..
Hiába mondtam fölösleges lesz mert a hdd SEM fogja bírni de hát epénisz hatás...stb. meg az eddigi sanyarú upc adsl tv teló 21 ezres havi számla után valami harmadát fizetni hatezerszer gyorsabb netért valami felemelő érzés lehet.. blsblalba
Kérdés: milyen TP link routert alá? ami a legizmosabb, ár mindegy..csak bírja..
Lehet tudni melyikben a legerősebb a proci ? legtöbb a ram.. gondolom alapvetően ezen IS múlik..
Köszönöm szépen.. ! -
-
TeeJay
félisten
1043ND V2 routert 2heti legutolsó FW használat után visszafrissítettem a mostani legutolsóra
és igencsak megtáltosodott a wifi szóval egyelőre nálam a 140613 marad mert gyorsabb stabilabb a wifi mint a 1409xx Malajziai UN FW amit le is szedtek az oldalrólMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MODERÁTOR
"Milyen routert?" topik téma összefoglaló
Utoljára frissítve: 2015-04-12 23:52:49
De kérdezni is lehet a topikban, ha nem hiszel az összefoglalónak.
[ Szerkesztve ]
-
Nataniel
senior tag
TP-Link 1043v2 - Poli27 - 1.4 - próbálok 1 gigás usb-t csatolni block-mount, stb, csomagok telepitve
Kernellog:
[ 773.380000] Adding 990712k swap on /dev/sda1. Priority:-1 extents:1 across:990712k
[ 794.380000] Adding 990712k swap on /dev/sda1. Priority:-1 extents:1 across:990712k
[ 1003.220000] Adding 990712k swap on /dev/sda1. Priority:-1 extents:1 across:990712k
[ 1068.990000] Adding 990712k swap on /dev/sda1. Priority:-1 extents:1 across:990712WTF?
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE 6/128 | Xbox One S 1TB | Playstation 5 1TB Üdv: Sunny
-
Moric
aktív tag
Abban tudnátok segíteni, hogy IPTV-t kellene továbbítani wifin.
Az a bajom, hogy az iptv adás nem megy át, ha a modem és a box közé beteszek bármilyen hálózati eszközt.
Azt szeretném megoldani amennyiben lehetséges, hogy a kábel modemből menne az első routerbe kábel, majd wifin a másik routerbe (bridge mod) a jel, majd a második router már kábellel csatlakozna a boxba.
Remélem érthető mit szeretnék. (Amennyiben lehetséges, az első router ki is hagynám, mert a kábelmodemben is van wifi.)Olvasgattam és multicast, IGMP, igmp-proxy emlegetnek, ehhez én sajnos nagyon kevés vagyok.
Most mind a két 1043 routeren ddwrt van, de evvel nem tudtam megoldani a kép továbbítását. IGMP snooping-ot engedélyeztem, de ennek ellenére nem továbbítódik a kép.
Net az van a második routernél is, csak a iptv képe nem jut el a boxig.Nem ragaszkodom a ddwrt-hez, cserélem bármilyen fw-re, ha avval működésre bírható.
-
_Ata_
tag
Sziasztok!
Most vettem egy ilyen routert TL-WR1043, az a verzió, aminél lehet boostolni 450-re.
a problémám az, hogy a wifije nagyon gyenge. Ennyit tudott az ezer éves D-Linkem is 1 antennával. Próbáltam már csatornákat állitani, de sehogy sem az igazi. A gyári firmware a legújabb ami rajta van.
Tudtok ajánlani valami custom firmware t ami megnöveli a wifi hatótávját, vagy valamilyen beálltást ami jobbá teszi?Köszi előre is!
ÜDv.:
Attila -
TeeJay
félisten
speedboost módot kapcsold ki és 20MHz BGN Mixed módban próbálkozz
nálam pl gyorsabb mint a régi router és stabil is. egyszer sem dobta még el a wifi-t és 50megabit körül mértem vele ma letöltést ami 20MHz-en egész jóMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MODERÁTOR
-
Headless
őstag
Ha a speedboost-ot kikapcsolod akkor elérhetővé válik a channel width beállítása, bár én teljesen az ellenkezőjét mondanám, ugyanis instabilitást egyáltalán nem tapasztalok a körülöttem lévő 30-40 AP ellenére sem. Inkább a kliensek milyenségével lesz baj. Ha azok a szűk keresztmetszet, akkor nem lesz gyorsabb. Milyen eszközökkel próbálkozol?
[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
fausto
addikt
Sziasztok,
Ha openvrt van fent, hogy lehet visszatenni a gyári firmwaret? V1es router.
Köszi előre is! -
fausto
addikt
válasz Intruder2k5 #58476 üzenetére
Köszi!
-
fausto
addikt
válasz Intruder2k5 #58476 üzenetére
Nem sikerült, betallóztam a bin kiterjesztésű fw-t, de ezt írja ki: A feltöltött image fájl formátuma nem támogatott. Ügyeljen arra, hogy a platformjának megfelelő általános image formátumot válassza ki.
Mi a baj? -
fausto
addikt
válasz Intruder2k5 #58479 üzenetére
Köszi, másodjára ment. Nem tudom, mi volt a gond, jót töltöttem le és ki volt csomagolva
-
Rakman
tag
vargalex:
Akkor erre valami 5let?
[link]
Köszi előre is...http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=rakman
-
Szita1
tag
válasz Intruder2k5 #58449 üzenetére
Nem, csak egy kezelhető adminfelületet a portoknak, hálózatok kezelésére, olyat mint a luci, akár webes felületű is lehet, létezik ilyen banán linuxra??
[ Szerkesztve ]
-
nihill
őstag
Sziasztok,
ilyen routerem van, kb 3 éves, Vargalex fw-fel.
Egy jó darabig semmi gond nem volt vele, de sajnos az utóbbi időben gyakran szinte teljesen használhatatlan, annyira nincs sebessége.
Ehhez a hozzászóláshoz is kb 10 perc volt mire ide eljutottam a főoldalról, kb 15 éves betárcsázós net színvonal
Laptopról, tabletről, mobilról is ugyan az. Néha minden OK, de nagyrészt tetű lassú minden weboldal töltése. Az asztali gépen ami sima vezetékes kapcsolattal van rákötve, sose volt semmi baj, csak a wifivel.
Annak lehet köze hozzá, hogy a UPC teleszemetelte wifis modemekkel a környéket? Vagy az nem zavarhat be?
Semmi ötletem nincs mi lehet a gond[ Szerkesztve ]
-
siddis
őstag
Update.. Van ahol már június van
-- Aux armes, citoyens --
-
rgeorge
addikt
Van egy problémám, ami lehet, hogy a routerhez kapcsolódik. Vargalex v1.1.5 r33777 fw-s a router, és két notebook kapcsolódik hozzá vezetéken. Ha az egyik notebook-on csatlakozom VPN-nel egy hálózathoz, majd bontom a kapcsolatot, a másik notebook csak router restart után tud ugyanehez a VPN-hez csatlakozni. Két VPN-nel is ez a helyzet, mindkettő PPTP, az egyik nagyvállalati és ott semmilyen mód a szerveroldali módosításra vagy információgyűjtésre nincs.
Lehet ennek router vagy router-beállítás az oka? Az újraindításon kívül mit lehet még tenni (arra gondolok, hogy a router-en csak valamelyik szolgáltatást újraindítani)?
A fw frissítése csak legutolsó lehetőségként jöhet szóba.Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
-
mumtaz
senior tag
Egy ideje csak olvasom a fórumot.
Egy ideje én fordítom az Openwrt-t, de nem vagyok linux guru. Azt nem tudja valaki, miért van az, hogy sokszor a fordítás után nem hozza létre a firmware BIN fájlokat, csak egyéb fájlokat.Miből érdemesebb dolgozni? SVN, vagy GIT?
Másik kérdés: a Wifi beállításoknál korábbi verziókban kliensként lehetett az adóteljesítményt 30-ra (1000mW) állítani, az utóbbi időkben csak 24-re (251mW). Van ennek jelentősége kliensként?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz mumtaz #58489 üzenetére
Fizikailag az erosito nem tudja, szerinted?
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Lacika2013
tag
Sziasztok.
2 problémám is lenne 1043nd v1 routerrel.
Suste fw van fent.minidlna mukodik,látja is a filmeket,viszont mkv-t nem akarja lejátszani,ismeretlen file azt irja.
ugyanazt a filmet átmásolva pendrivera,tökéletes.
valamint amint elinditom a transmissiont, a router webes felülete iszonyatosan belassul,pedig korlátoztam 200kb/s-re a le/fel töltést. -
suste
veterán
válasz Lacika2013 #58491 üzenetére
1: router nem lejátsza, csak továbbítja a filmeket
a lejátszó a hibás, ha nem játsza le az mkv-kat
sajnos USB-n és DLNA-n teljesen máshogy megy a lejátszás....2:véletélenül nem NTFS HDD vagy még rosszabb esetben pendrive-ra akarsz letölteni?
-
suste
veterán
válasz Lacika2013 #58493 üzenetére
a pendrive-ot gondolom a lejátszóba dugod
teljesen máshogy kezelik a lejátszók az USB eszközt és a DLNA-n kapott adatot
persze lehetne egyformán beállítva, de a gyártók nem igazán szeretik rendbe tenni ezen a téren a lejátszó eszközeik szoftverét.....próbáld meg másik eszközzel is lejátszani DLNA-n keresztül ua filmet
pl telefonnal....szerintem menni fog[ Szerkesztve ]
-
mumtaz
senior tag
válasz woodworm #58496 üzenetére
Ez igaz. Lehetséges.
Másik kérdés: Openwrt-ben mondjuk leginkább Luci-hoz nem találtak még ki egy átlátható és egyszerű sávszélesség korlátozót, ahol kliensenként lehet beállítani a sávszélességet? Nem a QoS-re gondolok.
Illetve a tinyproxy-n kívül nincs más megoldás egyes kliensek felé URL-ek blokkolására? -
tobias40
veterán
Hi!
Mit és hogyan kell beírni a vargalex firm-be hogyha akarok tiltani bizonyos oldalt?
A facebook-t szeretném ha csak 17-20 óráig lenne elérhető!Köszi előre is!
-
MODERÁTOR
válasz mumtaz #58497 üzenetére
url blokklásra szerintem a tűzfal is használható, ha jól tudom vargalex buildben facebook benne is van inaktív példaként.
tobias40, neked szintén ugyanez, keresd meg a példaszabályt, és engedélyezd.
http://logout.hu/bejegyzes/vargalex/openwrt_for_tp-link_tl-wr1043nd_by_vargalex.html
- firewall.user-ben példa (inaktív) URL-ek tiltására belső IP számára meghatározott időintervallumban[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz Intruder2k5 #58499 üzenetére
Nekem eddig működött de 1-2 napja nem szűri a beállított időpontra.
Időt módosítottam és lehet hogy elállítottam vmit,ezért kerestem vona hogy hogyan néz ki gyárilag,illetve pontosan mit kell beírni!router restart volt már de semmi...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- alza vélemények - tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs