Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Headless
őstag
És a hotplug.d-s indításra ötleted nincs? miért nem megy nálam? el se indul a script csináltam a legelejére a logger-t hogy legalább infót kapjak az indításról, de még sem indul el. Eközben az usb-s (block) hotplug ügye változatlanul működik... (automount) már az elsők közé vettem, de akkor se indul el.
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
Headless
őstag
válasz Headless #58101 üzenetére
Most "töröltem" minden újraindító factory resetelő dolgot a reset gombról és ha azt nyomom meg elindul a script ki is írja, hogy milyen gombot nyomtam meg és hogy milyen action volt. De a wps (gyári nevén wifi on/off) gombra halott. hardveres hiba lenne? Vagy valami hotplug.json elkonfigurálás?
-
OctoCore
tag
-
vargalex
Topikgazda
válasz Headless #58102 üzenetére
Szia!
Ha valóban a wifi on/off kapcsolóra gondolsz, akkor az azért nem megy, mert defaultban OpenWrt alatt többek között a failsafe miatt nem buttonnak, hanem switch-nek (egyébként az is) van definiálva. Ha használni akarod, akkor a megfelelő GPIO állapotát folyamatosan figyelő scriptet kell írnod, nincs hotplug event.
Alex
-
Headless
őstag
válasz vargalex #58107 üzenetére
Köszönöm az infót Alex
Hát én is olvastam valamit de a 1043-on a wifi on/off az biztos hogy pont ugyanolyan mint a reset gomb (persze szétszedve nem láttam), egy kapcsoló van az pedig a teljes kikapcsoló/bekapcsoló. Annyira nem érdekel a dolog, ha majd kellene valamire akkor nekiesek, de egyenlőre ez nem áll fent.LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
Headless
őstag
válasz vargalex #58109 üzenetére
1043 V2. Nem egyáltalán nem reagál a gombra. Mert /etc/hotplug.d/button mappába behelyeztem egy scriptet.(futtatási jog van) amit nem kötöttem gombhoz vagyis csak annyit tartalmaz, hogy kiírja a logba, hogy milyen gombot nyomtam meg és milyen akció történt a reset gomb működik simán kiírja, hogy megnyomtam és hogy történt egy pressed, majd released akció.
most így hírtelen ezt találtam.[link] Majd kipróbálom, hogy hozzáadok a gpio-khoz egy úgy map-et persze csak ha az könnyen megy file szerkesztéssel és nem kell új buildet forgatni miatta.[ Szerkesztve ]
-
_Nody_
újonc
Üdv.
Segítségeteket kérném a következő probléma megoldásához:TL-WR1043ND V 1.8-as router gyári fw-vel.
eddíg hibátlanul működött.
minden előjel nélkül (vagy csak nem vettem észre? )
nem enged csatlakozni a wifi-re (se telefon, se laptop win7-el)
többi része működik.
az SSID látható de néha akár egy percig is keresi a telefon a hálózatot.wifi beállítások:
WPA2-PSK, AES
Mode: 11bgn mixed
Channel: Auto
Channel Width: 20MHz
Max Tx Rate: 130Mbps
Enable Wireless Router Radio, igen
Enable SSID Broadcast, igen
Enable WDS Bridging, nem
Transmit Power: High
Beacon Interval : 100
RTS Threshold: 2346
Fragmentation Threshold: 2346
DTIM Interval: 1
Enable WMM, igen
Enable Short GI, nem
Enable AP Isolation, nemha van megadva jelszó akkor "hibás jelszó" üzentet dob,
ha nincs megadva akkor "nem lehet csatlakozni a hálózatra" üzenet jön.
a lan-portok ledjei forgalomnak megfelelően villognak
SYS led kb 2mp-enkén, WLAN led 0,5mp-enként villog.amit eddíg elkövettem:
reset gomb -> semmi
fw régebbire/ legujjabbra csere -> semmi
gyári beállítások visszaállítása -> semmiu.i.: nemtudom van-e jelentősége, kb 2 hónappal ezelőtt feltettem rá gargoyle 1.7.1-et
de kb 4-5nap után visszatettem az eredeti fw-t.
se közben se azóta nem volt semmi hibajelenség.... eddíg!segítségeteket előre is köszönöm!
üdv. Nody -
CheGhost
aktív tag
válasz _Nody_ #58111 üzenetére
Helló!
Milyen régi a router? Ha 4-5 éves, akkor egy másik táppal érdemes egy próbát tenni. Lehet, hogy csak az kezdet elgyengülni.*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
Cool Face
aktív tag
Olyan gondom lenne sokadjára, hogy se openWRT-t se Gargoyle-t nincs stabil wifi kapcsolatom. Mindig szakadozik. Eltűnik, eldobálja az eszközöket. Valami tanács? Mi lehet a gond? A router 4 hónapos
[ Szerkesztve ]
-
Cool Face
aktív tag
-
siddis
őstag
-
siddis
őstag
Akinek maradt elég szabad hely a router-én az kipróbálhatja..
-- Aux armes, citoyens --
-
chros
őstag
válasz Headless #58126 üzenetére
A 16MB flashbe belefer
Ki is probaltam Archer C5-on (suste utanzat ), itt az eredmeny: [link]
1. iwinfo csomag mar fent volt
2. ezeket tette fel:
# opkg install gnuplot
Installing gnuplot (4.6.0-2) to root...
Downloading http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/oldpackages/gnuplot_4.6.0-2_ar71xx.ipk.
Installing libreadline (6.2-1) to root...
Downloading http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/base/libreadline_6.2-1_ar71xx.ipk.
Configuring libreadline.
Configuring gnuplot.
3. A hely elotte: 3700 , utana: 3088. Azaz kb 620 KB-ot foglal, plusz a script.
4. Archer-en az 5GHZ-es csatornan nem mukodik (az "iwinfo wlan0 scan" parancs csak varakozik), igy a scriptbe atkellett irni wlan1-re, hogy a 2.4GHZ-et probalja.Szerk: ja, es en a 13-ason sugarzok.
[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
válasz siddis #58128 üzenetére
No, ezt talaltam, mikor online gnuplot -ot kerestem: gnuplot.respawned.com
Ha ez a service mukodik, akkor nem is kell semmit installani (iwinfo persze kell), csak a script-et kell modositani, hogy kuldje al az adatokat arra az oldalra. -
chros
őstag
válasz siddis #58130 üzenetére
Kis is probaltam, kezzel illesztve be ezeket.
A letoltott wifianalyzer.sh fajlbol kikommenteztem a vegen levo fajl torlest : #rm ${FILE_GNUPLOT} , igy a /tmp konyvtarban lesz 2 tmp fajl a szukseges adatokkal.
A data.txt reszhez egy az egyben a data tmp fajl tartalmat kell bemasolni:
-1 0 "SKYE9D12"
1 14 "SKYE9D12"
3 0 "SKYE9D12"
4 0 "BTWifi-with-FON"
6 55 "BTWifi-with-FON"
8 0 "BTWifi-with-FON"
4 0 "BTWifi-X"
6 53 "BTWifi-X"
8 0 "BTWifi-X"
4 0 "BTHub3-8M36"
6 55 "BTHub3-8M36"
8 0 "BTHub3-8M36"
4 0 "virginmedia3517648"
6 12 "virginmedia3517648"
8 0 "virginmedia3517648"
9 0 "BTWifi-X"
11 7 "BTWifi-X"
13 0 "BTWifi-X"
8 0 "HP83D8C7"
10 9 "HP83D8C7"
12 0 "HP83D8C7"
9 0 "BTWifi-X"
11 12 "BTWifi-X"
13 0 "BTWifi-X"
6 0 "SKY45945"
8 14 "SKY45945"
10 0 "SKY45945"
7 0 "Airport"
9 14 "Airport"
11 0 "Airport"
9 0 "BTWifi-with-FON"
11 8 "BTWifi-with-FON"
13 0 "BTWifi-with-FON"A script reszbe pedi ezt raktam a masik ${FILE_GNUPLOT} fajlbol (a sortoreseket szedtem ki csupan a tmp fajlbol):
# Scale font and line width (dpi) by changing the size! It will always display stretched.
set terminal svg size 400,300 enhanced fname 'arial' fsize 10 butt solid
set output 'out.svg'
# Key means label...
#plot "data.txt" using 1:2 title 'Col-Force' with lines, "data.txt" using 1:3 title 'Beam-Force' with linespoints
#set terminal png small size 640,640
#set output '/mnt/downloads/wifi.png.t'
set xlabel "WiFi channels"
set ylabel "Signal strength [dBm]"
set grid
set key left
set xrange [ -1 : 16 ] noreverse nowriteback
set xtics 1,1,14
set yrange [ 0 : 100 ]
set ytics ("-100" 0, "-90" 10, "-80" 20, "-70" 30, "-60" 40, "-50" 50, "-40" 60, "-30" 70, "-20" 80, "-10" 90, "0" 100)
plot 'data.txt' ind 0:0 using 1:2 noti w filledcurve smooth csplines, 'data.txt' ind 1:1 using 1:2 noti w filledcurve smooth csplines,'data.txt' ind 2:2 using 1:2 noti w filledcurve smooth csplines,'data.txt' ind 3:3 using 1:2 noti w filledcurve smooth csplines,'data.txt' ind 4:4 using 1:2 noti w filledcurve smooth csplines,'data.txt' ind 5:5 using 1:2 noti w filledcurve smooth csplines,'data.txt' ind 6:6 using 1:2 noti w filledcurve smooth csplines,'data.txt' ind 7:7 using 1:2 noti w filledcurve smooth csplines,'data.txt' ind 8:8 using 1:2 noti w filledcurve smooth csplines,'data.txt' every ::1::1 using 1:2:3 w labels center offset 0,1 notitleMar csak az automatizalas van hatra Ha van kedve valakinek, akkor eljatszhat vele.
-
Rooney87
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írom, ha esetleg nem, akkor elnézést.
Szóval van egy tplink wdr3600 routerem rajta egy suste buildel. Körülbelül fél éve használom már, tökéletes működött, de mostanában ha a Remote Transmissiont használom nem éri el a program, folyamatosan a localhostos ip íródik be automatikusan a noip-s hosthoz. Átírom az ip-t a weblapon, utána jó is két óráig, utána viszont magától beírja a 192.168.1.1 ip-t.
Van ötletetek, hogy mi lehet a gond, találkozott már valaki ilyen hibával?Segítségeteket előre is köszönöm
-
Headless
őstag
válasz Headless #58132 üzenetére
Alakulunk, bár az online plottolást jobb volna megoldani, mert akkor mehetne bele az fw-be, esetleg tapasztaltabb html ismerők, hogy lehetne szimpla busybox-os wgettel feltölteni akár a linkelt oldalra az adatokat, akár másikra, ne tartsa vissza
sajnos a busyboxos wget eléggé lebutított
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
Üdv Szaktársak!
Van egy 1043 V1 legfrissebb gyári szoft. Használja még valaki?
Szóval az usb-n nincs semmi, a menüben minden az usb csatihoz tartozó funkció ki van kapcsolva, és a win intézőben mégis megjelenik a tplink média szerver ikon. Hogy tudom ezt kikapcsolni? -
MODERÁTOR
válasz Mezga Aladár #58139 üzenetére
Szia!
Legjobb tudomásom szerint sehogyan sem, mintha Alex írta volna régebben, hogy gyári szoftban ha kell, ha nem, elindul a média szerver.
-
suste
veterán
válasz Intruder2k5 #58140 üzenetére
én is így emlékszem....
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Intruder2k5 #58140 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ.
Szóval ostoba a szoft.
Akkor bedugok egy pent, mert ha akkor kikapcsolom akkor valóban ki van kapcsolva. -
MODERÁTOR
válasz Mezga Aladár #58142 üzenetére
EZ volt az, amire emlékeztem...
"Egyébként a gyári firmware valóban nem állítja le az uShare-t (soros porton néztem), annak ellenére, hogy ki van kapcsolva a szolgáltatás."
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Intruder2k5 #58143 üzenetére
-
Headless
őstag
Suste ne nagyon hírdesd már azt a verziót a google-ös megoldás nagyon jónak tűnik így kezdek belejönni a javascriptes dolgokba
Meglesz ez GNU plot csomag nélkül, bár az eredeti megoldásból csak az ötlet maradt meg a kódnak egy darabja se onnan van már
[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
válasz vargalex #58146 üzenetére
Hát átírtam az egészet és Google chart-al oldottam meg a javascriptet google oldaláról veszi, így az nem foglal semmi helyet(persze net nélkül nem is fog menni), nekem csak a az adatokat kellett összegyűjtenem amivel meg kellett harcolnom. De végül összejött olyan formátumú adatsor ami szükséges. Jelenleg így néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Mezga Aladár #58144 üzenetére
Beraktam egy pen-t, kikapcsoltam a média szervert, és eltűnt a win explorerből.
-
Headless
őstag
válasz doberman #58148 üzenetére
Szerintem azért
Midenki hozzá van szokva a telefonos wifi analyzerhez, azért egy routernek nem kevéssel nagyobb a wifi teljesítménye mint egy telefonnak, vagy egy belső antennás usb vevőnek. Szerintem ez egy normális körülmény egy 4 emeletes panelban budapesten.
Most amíg a hibát kerestem az adat definiálásom alatt 36 vesszőt számoltam (vagyis elérhető hálózatot).Telefonnal olyan 10-et szoktam érzékelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest