Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
cimp
senior tag
válasz Intruder2k5 #55049 üzenetére
Köszönöm szépen! Ez a normális hozzáállás! és nem ez: [link]
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)
-
krealon
veterán
"A rendelet hatálya részben nem szerepel a "magán személy" kifejezés!!"
????
A rendelet mindenkire vonatkozik Magyarorszagon, aki a felsorolt frekvenciasavokat hasznalja:"1. § (1) A rendelet hatálya
a) a nemzeti frekvenciafelosztás megállapításáról szóló NMHH rendelet (a továbbiakban: R.) 2. mellékletében foglalt Frekvenciasávok Nemzeti Felosztási Táblázata (a továbbiakban: FNFT) „Polgári” és „Közös” oszlopában feltüntetett, kijelölt kategóriájú frekvenciasávokra és az ezekben a frekvenciasávokban meghatározott rádióalkalmazásokra,
b) a frekvenciasávok felhasználási szabályaira, beleértve a rádiórendszerek frekvenciagazdálkodási követelményeit, a rádióberendezések frekvenciagazdálkodási jellemzőit, valamint frekvenciaengedélyezéssel és -használattal kapcsolatos sávhasználati feltételeket,"
Elnezest, hogy a masik fontos reszt nem ideztem:
"1. melléklet a 2/2013. (I. 7.) NMHH rendelethez
Rádióalkalmazási Táblázat
1865 2400-2450 MHz
[...]
1873 H153 Szélessávú adatátviteli rendszerek és vezetéknélküli hozzáférési rendszerek (WAS) (SRD). 2006/771/EK; 2011/829/EU ERC/REC 70-03 3. melléklete
MSZ EN 300 328 Egyedi engedélyezési kötelezettség alól mentesítve.
Az EU harmonizációs feltételeket a 4. melléklet tartalmazza."Az utolso mondathoz tartozo reszt linkelem korabban.
Tehat, ha az EU harmonizacios felteteleket valaki betartja (max EIRP 100mW), nem engedelykoteles.
Mas esetben engelyek beszerzese szukseges, illetve engedely hianyaban szabalysertest kovet el a delikvens.
End of story. -
person
senior tag
Üdv.
Elég rég piszkáltam a routert, lehet én vagyok vaksi de most nem találok log out lehetőséget.
Nyugodtabb lennék, mostanában előfordulhat, hogy távolról be kell lépnem.3.13.12 Build 120405 Rel.33996n
WR1043ND v1 00000000 -
legenda
-
Tomikapc
aktív tag
Sziasztok!
V2-es routerem van, az alábbi ddwrt-vel: Firmware: DD-WRT v24-sp2 (06/23/14) stdNaponta eldobja a wifit, ilyenkor nem is enged hozzácsatlakozni csak ha újraindítom a routert...
MI lehet a gond szerintetek? Mit nézzek meg?
OpenVrt-vel jobban járok? Van annak GUI-ja? Nehéz felrakni?
Köszönöm!Tomikapc
-
rsf
senior tag
válasz Tomikapc #55056 üzenetére
Ez volt az első használható dd-wrt a V2-re. Rakj föl egy ujabbat.
Persze elötte factory reset majd utánna 30-30-30 reset.
De mostmár van webrevert fw. szóval próbálkozhatsz mással is.
Üdv.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
Falka
tag
Hello!
Ide lettem irányítva, hogy ti mesterek vagytok etéren.
DD vagy OpenWRT-s routerre szeretnék umurmur szervert telepíteni. Aki szeretne párezer forintot keresni és ráér az rám tudna írni?Nexus 5
-
Headless
őstag
válasz siddis #55065 üzenetére
Ez nem elég? Ezt ahogy néztem nem kell firmware fordítással felrakni. Amennyiben ez az amit keresel akkor ezt szerintem magad is megtudod csinálni. OpenWrt telepítését most is átbeszéltük nemrég, meg Oldalon is van egy install.txt ami leírja röviden tömören itt érdemes átolvasni a további readme-t. De ha bármi kérdésed van a felrakással írj, inkább mint hogy tégla legyen.
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
SYMLY
csendes tag
Sziasztok.
Olyat tudok -e csinálni vargalex es firm alatt hogy, két web servert futtatni.
értem ezalatt jelenlegi luci ami távoli eléréssel is működik. másodiknak egy böngészőbe futó fájl turkáló (sajátgép szerű) amivel a rákötött vigyót tudom bogarászni távolról -
MODERÁTOR
Szia!
Természetesen igen! Ez lehet akár a meglévő uhttpd másodpéldánya is, de ha van extroot, akkor lehet telepíteni is, mondjuk lighttpd-t, NGINX-t, vagy szükség esetén Apache-t, bár ez utóbbi nem kifejezetten egy router hardverére van tervezve!
Én ASUS RT-N66U-n futtatok telepített lighttpd-t, de a Tomato firmware-be intergrálva van NGINX is, bár azt nem használom!
-
r3dsnake
nagyúr
Miért lehet az OpenWRT alatt, hogy semmilyen szolgáltatást nem enged elindítani? Se ssh-ból, se webes felületen. Ha bepipálok luciban valamit, akár transmission-t, akár upnpt vagy dlna-t, a mentésnél elveszik a pipa és a szolgáltatás sem indul. Swap van, telepítve nincs semmi.
-
Dealer20
tag
Sziasztok,
a torrenthez ,hogy tudok beállítani portforward-ot a Luciban ?
65510 es portot szeretném használni.
a port továbbitásnál illetve a forgalmi szabályoknál is betettem ,de az eredmény ,nincs nyitva port.. -
Headless
őstag
válasz Dealer20 #55073 üzenetére
torrenthez elég szabályt létrehozni, nem szükséges forward úgyhogy Tűzfal->forgalmi szabályok->port megnyitása a routeren részt kitöltöd egy név és egy port elegendő és hozzáadás. tádám elvileg jónak kell lennie. Ha esetleg van előtte egy másik eszköz, amin megint csak van tűzfal azon érdemes bekapcsolni a DMZ-t vagy akkor ott is portot kell nyitni..
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Az én build-emben alapban 2 uhttpd példány fut (egyik a LuCI-t, másik a 8081-en elérhető formázó felületet szolgálja ki), azaz lehet. Bármennyi példányt futtathatsz. Még a directory listinget is engedélyezheted és akkor pont az lesz, amit szeretnél.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz Dealer20 #55082 üzenetére
Szia!
LuCI-ban a Hozzáadás gombot megnyomtad? Aztán a Mentés & Alkalmazás gombot is?
Nincs előtte másik tűzfal szabály, ami erre a portra (is) vonatkozik?Szerk.: Attól, hogy nincs nyitva a port még tudsz feltölteni, de csak te kezdeményezheted a kapcsolatot.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Dealer20
tag
válasz woodworm #55088 üzenetére
http://www.portcheckers.com/ azt mondja a portra nyitva van.
De amig gyári tp link firmaware volt ugyanez az utorrent müködött és azt irta ,hogy a port nyitva.
Milyen beállitást kellene megpróbálnom ?
a TPLINK firmwarehez hasonlo UPnp-re tt nics lehetőség ?
Mert ott bekapcsoltam sé müködött minden szépen és nyitott volt a port. -
woodworm
veterán
válasz Dealer20 #55089 üzenetére
A port nyitva van, kár ezen rágódni. Az utorrent pedig cseles, ha bekapcsolod a kliensben az upnp-t, akkor is nyitottnak jelzi, ha a routerben nem fut a szolgáltatás és a valóságban zárt.
Openwrt-ben is van upnp, de el kellene döntened, hogy manuális portátirányítás, vagy upnp. -
Headless
őstag
válasz Dealer20 #55089 üzenetére
Van UPNP csak suste alapból nem telepítette, ha van elég helyed, akkor.
Rendszer->szoftver->listák frissítése-> szűrőben keress rá az upnp-re és telepítsd ezt "luci-app-upnp" ezzel webes felület is lesz hozzá. ha minden végig futott, nem írt errort, akkor a szolgáltatásoknál megjelent egy upnp.LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
Headless
őstag
válasz Dealer20 #55092 üzenetére
Az upnp-t elvileg letudod törölni ha megvan akkor már tudsz menteni és akkor én a helyedben megcsinálnám az extroot-ot.De csak olyan dolgokat érdemes törölni amit te telepítettél. Jelen esetben az upnp. Ha olyat törölsz ami gyárilag benne volt a firmware-ben akkor attól több helyed nem lesz. Extrootot, meg vagy csinálsz egy particiót a hdd-re vagy pedig (ezt javaslom) egy usb hubot kötsz rá és egy pendrive-t bedugsz a hdd mellé amit sose húzol ki.
Persze ha upnp törlése után sem akar menteni akkor érdemes ujrarakni és rögtön extrootal kezdeni.[ Szerkesztve ]
-
avap
csendes tag
Sziasztok! Tegnap felraktam az új routeremre 1043ND v2.1-re egy DDWrt firmwaret. Látszólag minden rendben ment, de nem enged be a luci felületre csak felvillan és kilép. Van net oszt IP-ét csak nemtudom konfigurálni a routert. Tudnátok segíteni a megoldásban, mert már teljesen kétségbe vagyok esve?
-
zolikutya
csendes tag
Sziasztok!
Vargalex build 1.1.7 vana routeremen.
Faintul megy minden, azonban egy érdekesség, ami lehet így működik jól, meg nem is akarom megbabrálni, csak érdekel hogy hogyan működik a dhcp-ben az ipcím kiosztás.
A hagyományor routerek sorba egymás mellé rakják az ipcímeket 192.168.1.2,3,4,4,5,stb.
Itt nálam így rakja ki:
Iphonenek 192.168.1.180
destopnak: 192.168.1.188
laptopnak: 192.168.1.225
Androidos telónak 192.168.1.248
Milyen szisztéma alapján dönti el, hogyez az eszközezt fogja kapni?Szakmai iskolába járunk! Bizony gyerekek!
-
vargalex
Topikgazda
válasz zolikutya #55098 üzenetére
Szia!
A MAC cím alapján generálja, hogy milyen IP-t fog osztani. Így tud az előfordulni, hogy egy firmware frissítés esetén is mindig ugyan azt az IP-t kapja a kliens. Sőt, ha egy másik OpenWrt-s routerhez (legyen az bármilyen típusú) kapcsolódsz, ott is azt az IP-t fogod kapni (hacsak az algoritmus alapján, vagy statikus IP-vel nem osztotta már ki egy másik eszköznek).
[ Szerkesztve ]
Alex
-
zolikutya
csendes tag
válasz vargalex #55099 üzenetére
Akkor ezért lehetséges az is, hogyfixen rendelek mac címhez ip-címet, ha olyan gépről van szó, ahol portot is kell forwardolni. Nálam van úgy hogy egy vagy két számmal odébb rak egy-egy eszköz ip-címét, így a port forwardos gépeknek mindig jó ha fix ip-t kérek.
Valamint láttam továbbá, hogy alapbeállításonként 12 órás intervallumban újítja meg az ip-ket. Tegyük fvel, jön ismerős, netezik nálam telóval vagy táblával, akkor egy adott dhcp bérlet időtartamra még bent van az ip-címe, és ha nincs hatókörben az ő eszköze, akkor a következő szórásból ő már kimarad.Szakmai iskolába járunk! Bizony gyerekek!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest