Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • suste

    veterán

    válasz vargalex #5716 üzenetére

    Szerintem ez az egész problémás wifi dolog nem fogható csak a szoftverre vagy csak a hardverre.
    Én mivel az autós szakmából (is) jövök, ezért ahhoz tudnám hasonlítani az egész wifi fejlődést, mint ahogy a motorokból nyernek ki egyre nagyobb teljesítményt. Lehet nem így van, de én a "G"-s időszakban még sokkal kevesebb wifi hibáról hallottam, stabilabbak voltak.
    A motorok is sokkal megbízhatóbbak voltak, amíg adott köbcentiből pl csak 50LE -t hoztak ki. Aztán jöttek a fejlesztések, lett 60,70,80stb LE, sőt az is kiderült, hogy a gyári "kihegyezés" is bennehagy még jónéhány LE-t, így elég egy kis chiptuning. Persze nem mindegyik motor hozza ugyan azt a szintet, és nem is bírja ugyan addig elviselni.
    Na most a wifit is őrült módon elkezdték hegyezni, és persze rá is írják a dobozra az alkalmazott szabványnak megfelelő legmagasabb értékeket, de sajnos az eszközök nagyon nem egyformák, főleg az olcsóbb kategóriában nem (ugye minden alkatrész esetében létezik a válogatás, szelektálás, de az is bekerül egy eszközbe,ami éppen csak átment a rostán.....).
    Így mostanra már minden eszköz egy ténylegesen egyedi darab, így viszont hogyan lehetne jó mindegyikhez ua szoftver?
    Szóval én azt sejtem, hogy ha Alex rájön egy bizonyos "hibára", akkor az nem lesz mindenkinek teljes megoldás, még a tesztelt típuson belül sem, de főleg nem általánosan.
    De ezzel nem azt mondom, hogy felesleges a tesztelés, mert ha csak a problémás eszközök felénél lesz valamilyen javulás, már akkor megérte.
    Viszont én nagyon nagy lutrinak érzem a mai világban a bevált wifis router cseréjét. Legalábbis ebben az árszegmensben. De a kétszer ennyibe kerülök között is vannak rossz példányok.
    Én a 1043-mal bődületesen megszívtam, aztán a 3600 meg teljesen hibátlan (ua környezet,ua a felállítási hely, ugyan azok azeszközök, kábelek!).
    Na most, ha sorminta van, akkor a következővel szívok:)
    Bocs a blogért!

Új hozzászólás Aktív témák