Új hozzászólás Aktív témák

  • chab7

    addikt

    Sziasztok! Pár napja én is ilyen router tulaj vagyok.
    Elsőnek gondoltam kicsit hajtom gyári firmware-el mielőtt nekiesek lecserélni rajta, de egyelőre nem vagyok megelégedve vele, igen sűrűn eltűnik a wifi jele, pedig már eleve ezért is cseréltem le a régi edimax routert, mert azzal is azt kezdte el játszani, hogy gyengült a wifi vétel. Szomszédos helyiségből lőném át a jelet(ahogy tettem ezt eddig is) és az utóbbi időben már az edimax-al is azt kezdte játszani, hogy gyengült a jel, amit nem is vettem volna észre a tálcán levő wifi indikátort nézve, ugyanis azon nem látszott semmi, és még a lassabban töltődő oldalak sem lettek volna gyanúsak, annál inkább hogy skype és gtalk beszélgetések amik szakaszos szaggatott hangátvitelt tudtak csak a másik fél számára produkálni. Ha viszont átmentem a laptoppal a router mellé akkor kijavult a hangminőség és az oldalak is gyorsan töltődtek be (miközben a wifi indikátor jel maximum ha 97%-ról 99%-ra nőtt 54 Mb/s mellett mindkét helyen. A router és a laptop is állandó helyen volt használva és a fal sem vastagodott, de még csak bútorok sem lettek áthelyezve, így arra kezdtem gyanakodni kezd az edimax router wifije haldokolni és mivel amúgy is már terveztem egy ilyen routert vásárolni hát rászántam magam. Majd elfelejtettem, hogy az internettel, modemmel nem lehet gond, mert vezetékes kapcsolattal tökéletesen működik 2 gépen is minden. Egyedül az aggasztott, hogy míg a laptopon romlott a wifi jel addig a telefonnal kapcsolódva továbbra sem érzékeltem gyengülést, amit betudtam annak, hogy a laptopon sem látszott ez a visszajelző indikátorból, hanem csak a folyamatos adatátvitelből, főként pl skype beszélgetések és mivel a telefonon sem skype sem letöltések nem szoktak menni, gondoltam azon azért nem jelentkezik a gyengülés.
    Majd megjött a tplink router, neki is estem gyorsan a cserének,hogy végre normálisan wifizhessek a laptoppal. Az elmúlt napokban az eredeti firmware-t akartam használni, hogy ha valami hiba kibukna akkor cseréltetni tudjam. Azon nagyon nem lepődtem meg, hogy a wifi jelet majdhogynem csak ugyanaddig a centiméterig tudja a lakásban átlőni, gondolom ez valami szabvány lehet és ezért lehet az hogy hiába a kettő és nagyobb cserélhető antenna, mégsem tud tovább adni mint a kis antennás edimax tudott. Sebaj, csak legyen stabil a jelem, akkor már előreléptem - volna.
    Legnagyobb sajnálatomra ezzel még rosszabb lett a helyzet mert nemhogy a skype beszélgetések akadoznak vele hanem a visszajelző indikátoron tisztán látszik, hogy néha akár pár másodpercenként is eltűnik a wifi jel. Ilyenkor kiírja, hogy nincs hordozó jel, aztán a következő pillanatban már megint 97-98%
    Nagyszerű. Router csere nem vált be, akkor viszont az öregecske laptop wifi vevőmmel lenne a probléma?
    Már csak erre tudtam gondolni, ugyanis közvetlen a router mellé téve is eljátssza ezt a jelenséget, nem csak a szemközti szobából.
    Ezen a vonalon elindulva folytattam a kutatást. Gondoltam megnézem van-e valami más hálózat amit elérnék, ami ellentétben városon lakókkal nem egyszerű, ugyanis itt vidéken ahol lakom családi házban nem 10-20 másik wifi jelet jelent hanem az ablakba kitéve egyetlen egyet, ami szerencsémre nincs kóddal védve így rá is próbáltam. Itt jött a meglepetés mert egyetlen egy pöcökkel 2-11 Mb/s kapcsolattal is tökéletes wifi jelet kaptam, semmi weboldal betöltési lassulással és teljesen tiszta skype beszélgetéssel.
    Na akkor hogyan tovább? Ugyanis pár órás valamelyik szomszéd jelén lógással is minden rendben volt, ergo nem lehet a laptop wifije sem hibás.
    Most ott tartok, hogy arra kezdtem gyanakodni, hogy mi van ha a router gyári firmware-je a ludas?
    Rákeresetem a neten a gyári firmware-re és a következőket találtam:
    Az én routerem verziója build 120820. Az egyik utolsó gyári buildje pedig 13129 ami mellé ez van írva: Fixed an instable issue with some wireless adapters.
    Hát nagyon remélem, hogy ez lesz a problémám amivel eddig küszködtem, mert mással már nem nagyon tudom magyarázni, hogy vezetéken minden okés, és a telefonomon sem látszik semmi probléma a wifivel, viszont a laptoppal katasztrófa, miközben másik hálózatra kapcsolódva azzal sincs gond.
    Felteszem hát a legfrissebb gyárit, hogy kiderüljön ez volt-e a gond. Elnézést a hosszúra nyúlt írásért. Ha ez volt a hiba akkor nemsoká jelentkezem és beszámolok róla ezért is írtam le részletesen a bajomat, hátha másnál is előfordul(t). Ha viszont nem ez akkor addigra hátha tanácsoltok valamit, mi lehet még az anomália hátterében.

    Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)

Új hozzászólás Aktív témák