Új hozzászólás Aktív témák

  • Tapsi

    addikt

    válasz aAron_ #6425 üzenetére

    Az a baj, hogy az ötleteid nagy része nettó igazságtalan a többséggel szemben. Persze lehet ezt játszani, de ennek is lesznek vesztesei, sőt!

    ...lakásbérleti piac megfelelő szabályzása (ami most van, az egy vicc)

    Szerintem is, ugyanis a bérlők aránytalan előnyben vannak a bérbeadókkal szemben. Ezért kell közjegyzős kiköltözésivel baszkolódni nem kevés pénzért (nekem idén 70 ezerbe fájt).

    ...szociális bérlakás program (akár félig for profit alapon, lsd. Vitézy)

    True, csak miből finanszírozod? És ez is akkor működik jól, ha nagyon nagy a számossága, ergo végtelen pénzt kell beletolni. Száz/ezermilliárdos nagyságrendről beszélünk. Ráadásul állami beruházás, praktkusan szar minőségben, túlárazva. És itt is rengeteg ember lesz, aki kimarad belőle.

    ...modern sztenderdek szerinti "panel" program

    Ez amúgy személy szerint mindig a bögyömben volt. Egyértelmű torzítás a panellakók irányába, miközben rengeteg épületre ugyanígy ráférne a felújítás, csak éppen nem panel. Ha általános energetikai korszerűsítés támogatására gondolsz, az oké, támogatom.

    ...agglomerációs közlekedés fejlesztése (elzárt területek integrálása)

    Ez is régi téma már itt. Egy rakás ember kiköltözött az aggloba, mert olcsó volt ott az ingatlan, majd közpénzből vigyenek nekik infrát, amitől felértékelődik? Ez szerinted mennyire igazságos?

    ...új városközpontok kialakítása (pl. Rákosrendező)

    Ez amúgy történik. Akár Óbudán, akár a Kopaszin, akár a Szerémi vonalán. Ennél többet mit akarsz még?

Új hozzászólás Aktív témák