Új hozzászólás Aktív témák

  • Segal

    veterán

    válasz Dare2Live #6241 üzenetére

    "Itt forumon belűl tippre min 50%nak van vmilyen inflahoz kötött állampaírja jórészt pmap."

    Gyorsan tisztázzunk valamit. Nekem is van.
    Viszont ha azt a pénzt el akarják szedni (márpedig ha mégsem annyi az infla akkor el akarják) akkor végeredményben nem mindegy hogy az infla lesz behazudva vagy mondjuk a benzin ára lesz a jövő évi tervezettnél mondjuk 20ft-al drágább?
    A végeredmény ugyanaz. Mi fogunk szopni...
    Amúgy meg most úgy lázadoztok ezen a 9.9 vagy 11 dolgon, mintha eddig a kőbevésett valóság lett volna a többi csökkenő hónap...

    stingy2: Szerintem éves szinten a 20 milla megtakarítás sem reális, de ettől függetlenül nem vonom kétségbe hogy ennyit tudsz félretenni.
    Viszont az továbbra is tény hogy ha ezt az 1 hónapot vesszük figyelembe (mert eddig nem károgtatok) akkor év végén továbbra is kb 0.1%-al fogja befolyásolni az idei infla kamatodat a 11 helyett 9.9.
    Szép is lenne a dolog, ha minden esetben 200k-t jelentene a veszteség csak a %-os arány változna. Ebben az esetben csak 100ft-ot tartanék állampapírban és utána én is ideírnám hogy 200k veszteség ért...
    20 milla esetén 0.1%-al számolva 20000ft veszteség ért. Persze az is veszteség ez tény, de továbbra is tartom hogy ha ezek be akarják szedni a sarcot akkor be fogják. Ha téged megnyugtat a tény hogy állampapírhozamként megkapod azt a huszast aztán majd a benzinkúton vagy Lidl-ben vagy épp gázszámlában stb. adod nekik vissza akkor ez a mai nem a te napod.

    Na mindegy befejeztem. Én sem tartom amúgy korrekt dolognak a dolgot, csak ilyeneken már nem fogom magam idegesíteni, mert tökéletesen tisztában vagyok vele hogy a végeredményben úgyis a nép jár szarul. Mint írtam azt hogy most inflabehazudással vagy valami más extra sraccal szerzik vissza, nálam statisztikailag lényegtelen mert a tényen nem változtat. Mi álljuk a számlát...

    "Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

Új hozzászólás Aktív témák