Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gilthanas
aktív tag
válasz Gilthanas #1600 üzenetére
Na ez megoldás lehet. Akinek gyalázatosan akad a játék pedig a számítógépének külön helyrajzi száma van annak hátha segít.
Edit:
Just found the right way to force max clock on AMD GPUs. Tried MSI Afterburner before, but did not set the UnofficialOverclockingMode to: without powerplay support.
Right way to force max clock:
1. Change the UnofficialOverclockingMode to without powerplay support
2. Raise GPU Core Clock and RAM Clock by 1 MHz
3. Apply settings.
It is not official supported and you are doing it at your own risk. Card should be in Ubermode or Fan speed should match clock rates. For 290X it is 55% in Ubermode.A lényeg, hogy kényszeríteni kell a GPU és a memory Clock ot, hogy "Tartsa a vonalat" erővel. és akkor nem throttingol. Nekem működik most egyelőre, de remélem normális javítást is csinálnak majd.
Egy gödör ásásán kívül kevés dolog van amit rögtön legfölülről lehet kezdeni.
-
Gilthanas
aktív tag
Jó senki ne csinálja azt a szörnyűséget amit korábban írtam. a 9-es Patch eddig a legjobb amit láttam javít mindent. Nem kicsit fut jobban a játék és nincs már throttle sem.
[ Szerkesztve ]
-
SSJmeszes
senior tag
Szerintem is jobban megy mint eddig.
YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
Gilthanas
aktív tag
Rakozelitve azert 20 fps re is leszalad en 2560x1440 ben jatszom. Kisimitas kilove shader model 4 esre vegetation alpha kinyomva unlimited video memoria bekapcs vsync kikapcs. De a kampany terkepen meg mindig vallalhatatlan 25 fps van 168 kor utan
-
Gilthanas
aktív tag
válasz Gilthanas #1609 üzenetére
Egyébként nagyobb ütközeteknél, ha egyszerre mondjuk 10 egység küzdd a látótérben ráközelítve ugyanúgy csinálja a VGA throttle-t. De az tény, hogy az új patch óta kevesebbszer.
És örülnék, hogyha lassan megoldanák azt is, hogy mindegyik CPU magot használja rendesen és ne csak egyet vagy kettőt, ha már elvileg intelre optimalizált.
[ Szerkesztve ]
-
Gilthanas
aktív tag
-
őstag
válasz Gilthanas #1614 üzenetére
A játékkal optimalizációs gondok vannak. Nincs megírva úgy a program,hogy rendesen használja a hardvert és a driverét. Valamelyik külföldi oldalon olvastam,hogy az Intel Haswell IGP-k szeretik a legjobban,mert erre írták(részben ezért is intel támogatású) és az Intel igp felépítése gyökeresen eltér a dVGA-któl(#1616) Csapoati: Ebben egyetértünk.
[ Szerkesztve ]
-
Csapoati
nagyúr
Mondjuk azt megnezem, hogy a Haswell gpu-k hogy viszik maxon Full HD-ben. A Grid 2-nel is ez van, hogy keves hozza az Intel gpu, de azert meg plusz effekteket is tud alatta a jatek...
[ Szerkesztve ]
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
Bali27
addikt
Igen.. tudom.. Csak dühöngtem
Egyébként amd proci alá van egy program AMD PSSCHECK, amivel be lehet állítani hogy melyik mag hány%-on "tekerjen"...Azaz inkább milyen órajelen és ezt az órajelet milyen feszültséggel érje el. Ezzel lehet valamit szerintetek alkotni? Mert ugye ha a Rome2 pl 2 száűlat használ nagyon azt a 2-t jól felhúzni??? PssCHeck -
Bali27
addikt
Egyébként a játék csinál iylen "szemét fileokat" működés közben? Mert a saját mappába csinál könyvtárat.
Arra gondoltam hogy ha ezt a könyvtárat kitenném VirtualRamba??? -
Xerxész
őstag
A minap megvertem egy sereget, aminek az egységei közt volt egy Scorpion nyílvető. A sereg legyőzése után ez a Scorpion egység az én seregemet erősítette és érősíti azóta is.
Na, ilyet hogy lehet tudatosan csinálni illetve minek a következményeként (azon túl, hogy nyertem) került hozzám az ellenfél egysége? -
Xerxész
őstag
Arra tudok csak gondolni, hogy azért lehetett ez, mert vagy kiírtottam a nyílvetőket kezelő személyzetet vagy megfutamítottam őket, és így gazdátlanul maradtak a harcmezőn. Nem emlékszem, hogy történt, csak arra, hogy utána már az én seregmben voltak.
Esetleg még az lehet talán, hogy a csata végén a megmaradt katonákat nem legyilkoltam, hanem rabszolgasorsba taszítottam...nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
sith7
nagyúr
ismét beírom, mert nem kaptam választ
szóval virágbolti verziót kipróbáltam, de a kárthágói ostrom fagy
ezt azóta javították ?
a kampány ettől függetlenül jól futna nálam ?gépem az adatlapomon
-
Csapoati
nagyúr
Nekem majdnem ugyanolyanom van, azért szenvedésnek nem mondanám. Igaz, utoljára kb az 5-ös patchel néztem, de a kampány játszható volt. Ma vagy holnap ránézek, hogy mennyit javult.
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
Bali27
addikt
válasz bugylee #1633 üzenetére
Személy szerint én azért nem vettem meg mert elment tőle a kedvem, igaz akkor még nem volt patch sem hozzá!
Most a 10. patch környékén valoszinü nemsoká megveszem,. Shogun témája idegen volt, az európai Róma sokkal inkább fogamra való.Szerintem sokak igy vannak vele, szóval a felső állításod max részben lehet igaz. Nézd meg az Assisassian Creedet pl.. Szinte ugyan az az első rész óta és mekkora siker. -
bugylee
tag
Anno mikor megjelent a Shogun olyat hozott ami addig nem volt, pedig akkoriban több eredeti ötlettel teli játék született mint napjainkban. Legtöbb mai játék ezek klónja, illetve ezeken alapul. Aztán a Medieval 1 mutatott újat közelebb hozva a történéseket, a Rome első része pedig a nagyszerű ókorban folytatódott. Erre a Medieval 2 tett rá egy lapáttal így öregbítve a sorozat hírnevét. Ezzel ki is merült minden jó. Innentől kezdett unalmassá válni a téma. Az Empire szar volt, a Napoleon detto. A Shogun 2-nek talán sikerült felpolírozni a régi fényt, de sajnos ezzel ki is merült a dolog.
Közel 10 évet kellett várni, hogy megjelenjen a sorozat kétséget kizáróan legjobb részének a folytatása. Emlékszem, hogy a Rome TW hatására mélyedtem el a 3D modellezésben csak azért, hogy segítsek más moddereknek a munkájában. Készítettem a seregeket, textúrákat, stb., és azt kell mondjam imádtam játszani is és moddolni is. Vártam a 2. részt mint messiást. Erre mit kapok? Egy béta programot buta AI-val, grafikai problémákkal küszködő lerágott csontot.
Milyen újdonságot hozott a program? Mit nem láttam az előző részekben? Ugyanazt kapom csak más a grafika de az élmény, hogy játszottam vele már nincs meg. Kazuál gémerek felé vették az irányt ami nekik jó, nekem nem. Tévedés ne essék ez nem stratégiai program, mégha annak is nevezik. Stratégia a War in the Pacific: Admiral Edition, vagy Gary Grigsby nevével fémjelzett sorozat, vagy a Command Ops sorozat, hogy többet ne említsek. Szóval én végigmentem a TW sorozat minden nyűgjén és baján de beleuntam.
Az, hogy az Assassin Crednek 4 része jelent meg egy dolog, itt a piac határozza meg a minőséget. Szerintem inkább sikerült egy újabb színt kikeverni a paletta szürkében gazdag árnyalataiból. Erre van igény sajnos, ezért nem születnek - csak ritkán - olyan játékok amik eredetiséget, újat tudnak mutatni mert veszélyes idegen vizekre tévedni. Inkább ölnek pénzt egy csili-vili, dirr-durr játék akárhányadik részébe, minthogy kockáztassanak egy eredeti dologgal előjönni.
Ez volt a TW sorozat legfőbb erénye, hogy új útra vitt és messzire mutatott. Viszont nagyon úgy néz ki, hogy ennek az útnak a Shogun kettővel a végére értek és nem továbbhaladunk, hanem újra és újra bejárjuk a már bejárt utat csak más ruhába bújunk. Ez a gond. Annak akinek az előző részek kimaradtak persze lehet, hogy őrült jó szórakozás egy 14 éves UI vagy térkép, nekem uncsi. Ja, a csaták még mindig jók főleg multiban, de ezzel kész is.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz bugylee #1635 üzenetére
Egyet kell értenem minden szavaddal. Én is úgy vártam erre a játékra,mint a messiásra,mert a Rome volt a legnagyobb dobásuk(és utána a medieval 2). Nagyon kár,hogy ennyire el tudták szúrni a sorozatot,kikopott a minőség belőle.
De én még így is azt merem mondani,hogyha a patch mizéria végére értek,még lehet belőle egy 10/8-as játék. -
Xerxész
őstag
Én tudok olyat csinálni, hogy "feltámasztok" egy már teljesen kiírtott népet? Például, most néhány forduló múlva teljesen le fogom igázni Spártát, el fogom foglalni az utolsó provinciáját is. Ha nem akarom teljesen kiírtani, akkor mit kell csinálni?
-
Gilthanas
aktív tag
-
sith7
nagyúr
Némi huzavona után beszereztem a játékot, nem akad, nem laggol, nekem tetszik
Kérdés
Rómával vagyok, Itáliából már kinyomtam az Etruszkokat, most 1 flottával, 2 full transport - tal /2*12/, szeretnék menni a szigetre, viszont nem tudok partra szállni, mert nekik is vannak hajóik, és mire odaérek, ők is partra szállnak, és nekem már nincs hely, a kiürült hajókkal meg nem tudok elmenni onnanmit lehet tenni ?
nem vagyok nagy TW - s, bocs, ha triviális dolgot kérdezek
Ez az a sziget, a térképen látszik, hogy szinte mindenhol foglaltak a helyek ... csak 5 hely van, "elől" ahol van hely
[ Szerkesztve ]
-
sith7
nagyúr
Sikerült, elfoglaltam a szigetet, aztán már csak hajóik maradtak, azokkal kevertek, de legyőztem őket
Kérdések:
Van olyan lehetőség a városban, hogy át lehet konvertálni az épületet, ha jól mondom, az jó hatással lenne a közrendre ?Líbia, Kártágó, és a venétek is mérgesek rám, Líbia az olasz csizma sarka körül kever a hajóival, ha őt megtámadom, Kártágó is csatlakozik a háborúhoz ?
Mert ahogy látom, haverokVeteránt együtt mozgassam egy légióval, úgy fejti ki a hatását ?
-
őstag
Én ajánlom neked a prológus végigjátszását,ha még nem ismered a TW játékokat. Ott minden alapot megtanít neked a játék.
Mindenesetre válaszok a kérdésre:
Át lehet,sőt,át kell építeni az elfoglalt város épületeit,hogy elősegítsd a római vallás terjedését,és fejleszthesd az épületeidet. Ha valamilyen okból nem áll be egyensúly a városban,érdemes a gondot okozó épületet lerombolni és mást építeni a helyébe.Azt,hogy milyen kapcsolatban vannak egymással a frakciók,a diplomáciai menüben tudod megnézni. Ugyanitt tudsz más népekkel diplomáciai kapcsolatokat létrehozni. Kiemelten ajánlott,hogy gyakran használd ezt a funkciót is,mert könnyen kiszoríthatnak és akár a komplett térkép is rádszállhat. Esélyed se lesz.
Az utolsó kérdést nem értem.
-
-
őstag
Mindhárom ügynöktípusnak megvannak a saját előnyei és hátrányai. Mindegyikkel tudsz ölni(más ügynököket) ,rávenni az ellenséges ügynököket,hogy ne károsítsanak téged. Mindhárom típus más módszereket használ,pl egy kém általában mérgezéssel öli meg a célpontot,míg egy bajnok párbajjal öl. A méltóságok orgyilkosokat szabadítanak az ellenséges ügynökre.
viszont az ügynököket tudod használni másra is,pl a méltóság ha egy seregbe küldöd,csökkenti annak fenntartási költségeit,vagy egy bajnok képes tréningelni az adott seregedet,ezzel ős is és a sereg is + tapasztalatokat kap körönként.
Told végig azt a prológust,nem kell hozzá kiemelkedő angol tudás. Minden lényeges elemet megmutat/kipróbáltat veled.Ezek majdnem mind elsőre megérthetőek.Az ikonok villogni fognak,szóval még csak keresgélni sem kell.Én is végigtoltam,pedig az első shogunt leszámítva az összes TW játékkal játszottam.
-
Xerxész
őstag
Szeretnék a seregemben látni spártai pikásokat...hogy csatasorba tudjam állítani a híres-nevezetes spártai falanxot. Ilyet lehet, ha már meghódítottam Spártát? Vagy csak római egységeket tudok besorozni (zsoldosok nem téma) idegen területekről is?
-
csaba951
veterán
dignitárius - mindenképpen hasznos az éppen elfoglalt városba vinni egyet, mert csökkenti a kulturális különbséget, vagyis a megszállókkal (tehát veled) szembeni ellenállást
Ha éppen "nincs munkájuk", akkor mindenképpen érdemes a kémet és a bajnokot a seregedben tartani (összevonva), mert tréninggel növelik a sereg vezetőjének képességeit. A megszerzett (képesség) pontok akkor is megmaradnak, ha a kém és a bajnok már "leléptek" a seregtől.
Új hozzászólás Aktív témák
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs