Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csebesz86
lelkes újonc
És még ebben sincs külön értesítések hang csúszka Istenem mikor lesz már? Számomra az lenne a hatalmas újdonság IOS en
-
hdavid1
tag
Szerintem direkt nem teszik bele, túlbonyolítaná.
Bár, lehetne úgy is akár, hogy kapcsolható lenne az együtt-külön. De szerintem ennyire nem fogják megbonyolítani.
-
hapakj
senior tag
Egyébként English US-re állítva a nyelvet és a Siri nyelvét Macbookon 3 órán belül megkaptam az Apple Intelligence featureöket.
Amúgyis angolul használom a gépet, szóval teljesen mindegy. Területi beállítások pedig maradhatott magyar.
-
aktív tag
Jó lesz ez, amikor ide fog érni. Egyelőre úgysem tervezem a kompatibilis hardver beszerzését (az majd az iPhone 17-család érkezése után lesz esedékes). Tehát én türelemmel tudok várakozni. Meglátom majd, hogy mely képességeket fogom használni azok kipróbálása után, egy olyan van, ami biztosan érdekelni fog, ez pedig a natív hívásrögzítés.
-
aktív tag
Számomra nem hiányzik ez a lehetőség (korábban Android alatt sem használtam, ezért itt sem hiányzik), azt viszont meg tudom érteni, ha mások számára hiányzik.
Éppúgy érdektelen funkció nekem, mint az ikonok tetszőleges átrendezésének lehetősége, az viszont tény, hogy ezekre is van (volna) igény egyes felhasználók esetén. -
anulu
félisten
na, úgy néz ki, hogy ezzel már nem merül indokolatlanul a 14 pro-m. 18, 18.0.1-el 1 napot is alig bírt ki, minimál használat mellett.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
BoneDragon
veterán
Jó lesz nekem a 17.7...
Apple régen arról volt híres, hogy megbízható szoftvereket dob ki (legalábbis így emlékszem), de ez a fostenger ami tavaly is az ios17-nél most meg ami 18-nál történik...
Iszonyat gáz, biztos nincs elég pénzük normális fejlesztőket felvenni, vagy tesztelni.
Amúgy egy faék egyszerű rendszer, mi az anyámat tudnak ezek mindig mindent elcseszni rajta? -
hapakj
senior tag
válasz BoneDragon #11 üzenetére
Tényleg érdekel mi van elcseszve rajta? Nekem tulajdonképpen sokadik 17.x frissítés után a 18.0-val jobb lett az iPhone 12. Legnagyobb problémám eddig a 16.0-val volt, amikor elég ritkán valahogy beakadt a lockscreen, de 16.1-el javítva lett.
Amúgy egy faék egyszerű rendszer, mi az anyámat tudnak ezek mindig mindent elcseszni rajta?
- hát az UX design tényleg egyszerűbb (talán), de azért a motorháztető alatt valszeg nem egyszerű cucc[ Szerkesztve ]
-
Navaren
aktív tag
Az a gond, hogy mindenkinek más a teljesen logikus elvárás, ráadásul mindenkinél főként olyan dolgokból áll, amiket valahol máshol megszokott már.
Az iOS éppen azóta kezdett el lefele robogni a lejtőn, stablilitás, rendszerlogika és hülyebiztosság kapcsán is, amióta egyre több ilyen droidon megszokott alapvető funkcióhoz tartozó tolókapcsoló kerül bele a rendszerbe usercsalogatónak, csak épp sokszor követhetetlen módon (lsd. a beállítási lehetőség a rendszer beállításai, az adott app beállításai, esesetleg rendszerműködést definiáló módok (pl. alvás, fókusz, stb.) beállításai között lesz-e fellelhető, stb.).
Közben meg iOS-en egyre több a röccenés, a bug-os start, akár az OS főverzió teljes ciklusa alatt is kijavít(hat)atlan bugokkal.
Lassan el lehetne fogadni user, és EU szinten is, hogy aki droidról iPhone-ra váltásnál pont azt, pont úgy és pont ott várja el, mint ahogy droidon volt (és persze fordítva is igaz ugyanez), abból mindig csak bosszúság lesz.
A HyperOS-től az EMUI-in, Nothing OS-en, One UI-n, stb.-n át egészen a stock droidig majdnem mindent be lehet úgy állítani, az egyiken, ahogy a másikon megszoktad, hiszen a körítéseket leszámítva kvázi ugyanarról a rendszerről beszélünk, amin ugyanabból az alkalmazásboltból letöltött, ugyanazok az app-ok fognak futni..
iOS nem ilyen..
Amit meg már át-áthoztak, attól meg nem biztos, hogy összességében mindig előre haladt a rendszer.Aztán persze lehet, hogy nincs igazam és/vagy Te máshogy gondolod.
[ Szerkesztve ]
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
akosxyz
senior tag
Így szerintem tényleg bőven megvárhatom a 17-es szériát
-
hdavid1
tag
Hát azért valljuk be, egy átlag amerikai iPhone-felhasználó nem egy atomfizikus. Őket szerintem is megzavarná ha külön lenne.
Ezért kéne választható beállítás legyen, hogy külön akarja-e a felhasználó a kettőt, vagy egyben.
-
hapakj
senior tag
tulajdonképpen feltétlen szükséges a felhasználók becsmérlése, ha te is belátod, hogy igazából választhatóvá kéne tenni? iPhone-t használok, nekem speciel nem okoz problémát hogy csak kettő hangerő van, sőt idegesítene, ha 5-t lenne és a fosdroid Samsungon meg nem láttam, hogy lenne opció állítani hogy csak kettő legyen.
-
Shyciii
veterán
Semmi szükség rá, felesleges túbonyolítás.
Nagynéném hetekig nem "kapott" értesítést az üzenetekről. Kiderült fogalma sem volt, hogy több fajta hangerő van a rendszerben és fogalma se volt, hogy kell külön állítgatni.Értem. Tehát az iOS célközönsége a nagynénéd. Azok akiknek egy csepp eszük van, azok már nem a célközönség része. Így már világos.
[ Szerkesztve ]
-
-
hdavid1
tag
Min veszekszünk?
Figyelembe kell venni mindkét réteget is. Azt is akit megzavarna ha külön lenne, meg azt is akinek lenne igénye a külön állíthatóságra.
[ Szerkesztve ]
-
hapakj
senior tag
én senkit nem sértegettem, az már csak reakció volt.
Itt azt nem értem miért kell hogy hozzáállni, hogy bizonyos termék "hülyéknek" készül vagy a felhasználói "nem atomfizikusok". Szerintem szellemi képességeket figyelmem kívül hagyva mindenkinek meglehetnek a preferenciái, hogyan szeretnék állítani a hangerőt.
S azt is észrevettem, hogy a laikusabb réteg, amelyik csak egy szükséges eszköznek tartja a telefont, teljesen elégedett azzal, hogy a hangerő szabályzó gombok annak a hangerejét állítják, ami éppen szól a telefonból. Mindenféle kategóriákra való bontás, már problémákat okozhat.
-
Shyciii
veterán
1. Szerintem meg te kezdted sértegetni az iOS közönség színvonalát, de ha ezt észre sem vetted, akkor az a te színvonaladat minősíti + a hülyézés is.
2. Nem androidos készülékem van, szal ezt is megszívtad.
3. Veled ellentétben mi gondolkodunk. Talán neked sem ártana, hogy nem mindenki hülye csak te vagy helikopter...[ Szerkesztve ]
-
spect80
senior tag
Ebben a kérdésben nem jelenthető ki, hogy neked vagy nekem van igazam. Mindenki a saját használati szokásai és tapasztalatai alapján alkot véleményt.
Én az egyszerű, átlátható intuitív rendszereket részesítem előnyben. kb 8 évvel ezelőttig az egyértelműen az IOS volt "az operációs rendszer", míg az androidok lassú, romolgatni való használhatatlan bughalmazok voltak.
Csakhogy azóta az Android nemhogy feljött használhatóságban, de több tekintetben le is hagyta az IOS-t. És ezek szerint a prémium szegmensben nem lehet megmaradni 2015-ös feature set-tel, ha az Apple is elkezde fejleszteni az IOS-t.
Hogy ez teljesítménycsökkenéssel jár, az sajnos velejárója, de lehet úgy voltak vele, hogy ezzel vesztenek kevesebbet, mintha nem nyúlnának hozzá.
Btw, az androidnak is jót tett hogy zártabb lett és nincs rootolgatás. -
Piotor
tag
-
aktív tag
Én is úgy használom, ahogy írtad és ez tökéletesen megfelel nekem (plusz leginkább némítva viselem, úgyhogy emiatt is tökmindegy, hogy van-e külön csúszka neki), viszont ha azt szeretné, hogy direkt az értesítés legyen halkabb/hangosabb, az nem fog menni. Érdekes igény, ezek szerint ilyen is van (én Android alatt sem használtam külön beállítást, mert jobb így számomra, hogy párhuzamosan megy a szabályozás, nem pedig külön-külön). Nomeg némítva sincs jelentősége.
-
Csebesz86
lelkes újonc
ugyan azt érem el vele mint ha a beállítások menü pontban állítanám. Csak amit te írsz gyorsabban tudom állítani. Amúgy meg nem egy létszükség beállítás lehetőség a külön csúszka,csak én egyszerűen jobban szeretem ha a notification üvölt a csengőhang meg közepesen szól De ha nem fog ez bele kerülni az IOS be akkor se mennék vissza droidra! IOS rendszernek nagyon tetszik a működése.
-
Halkow.
senior tag
Nálam az i11 bizonyított 5 generáció kijött mióta megvettem, és tökéletesen fut rajta az új rendszer...
Vannak dolgok amik nem tetszenek, apple watchból kivették a Messenger funkciókat, kép és videó megtekintés stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest