Új hozzászólás Aktív témák

  • Fecdzo

    senior tag

    válasz WiZARD #7286 üzenetére

    Miből gondoltad, hogy az a 2 hónapnyi bukó után ki kell kukázni? Annyira másként viselkedett már? Vagy az a 2 hónapnyi minusz volt arányaiben túl agy? Én azért hagytam időt egy stratinak miután lelőttem (több hónap). Egyszerűen rendre behaltak a mozgások, amibe beszállt....de elvileg ezek természetes jelenségek, vagy mean reversion uralkodik, vagy momentum/trend. A váltás okozza a problémát...akkor mind a két stratégia típus DD-t szenved el.

    Egyetértek azzal is h legalább 6 év backteszt, jó tulajdonságokkal. Viszont az sem mindegy milyen a backteszt. Minnél többet köt az algo annál fontosabb h tickes teszt legyen. A jónak tűnő stratik sokasága hasal el tickes teszten. Az sem garancia, de mégis pontosabb a teszt. Ja és azért legyen kötésszám, ne csak pár tradeből álljon az a profitgörbe.

    Slippage-el mi kétféleképp bántunk el. 1, jó bróker (kolokált szerverrel) 2. közeli VPS a bróker servereihez. És van egy harmadik is...limit orderek használata (csak ezzel meg az a baj, hogy lehet h kimaradsz a mozgásból).

    Hát igen....martingale...na azzal tudsz konzisztenciát generálni, de bukónál jól eltudszállni a számla.
    Sokat kutattam a témában. Lehet találni egy optimumot, de a nagy lét én sem biztos h ilyesmire tenném.

    fulekitrading.wordpress.com

Új hozzászólás Aktív témák