Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz envagyok #11016 üzenetére

    Földhurok olyan dolog, amit varázsszóként emlegetnek olyanok is, akiknek fogalmuk sincs róla. Az is igaz ugyanakkor, hogy egész rendszerben kell gondolkodni az átlátásához. Nem úgy, mint amikor fórumban bedobnak egy rövid kérdést, miközben a válaszadóknak fogalmuk sem lehet az apróbb, de fontos részletekről.

    A nagy földhurkozás közben sokan elfelejtkeznek arról is, hogy ez elsősorban az analóg jelátvitelben okoz problémát, zavarokat hangban vagy képernyőn. Miután a földelt, aszimmetrikus jelátvitelben az árnyékolóharisnya közvetlenül részt vesz, így nem csoda, hogy az azon folyó nem kívánatos áramok által létrehozott feszültségesés egyszerűen hozzáadódik a hasznos jelhez.

    Digitális átvitelnél más a helyzet még ilyen esetben is, mert arra kevésbé hatnak a zavarok. A 0 / 1 szintek világából könnyebben kiszűrhetők az átmenetek.

    Amellett ott van még a földfüggetlen, szimmetrikus jelátvitel alkalmazása. Érpárak vannak a HDMI-kábelben is stb. lehetne sorolni. Földhurok itt nem sokat zavar, sőt még jobb is, ha például biztonságosan földelve van külön a TV és külön a számítógép is (mármint a lakás közös védőföldjére). Legalább nem megy tönkre a HDMI-bemenet, áram alatti dugdosástól.

    Ma már szinte mindenhol digitális rendszerek vannak, aminek működnie kell, rengeteg földhurokkal is.

    Két tápegység fémváza direkt összeköttetésben van a védőfölddel, tehát a konnektorban is találkoznak. Nyugodtan találkozhatnak a PC-házban is, ez így korrekt.

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák