Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
válasz Foobar #18237 üzenetére
Én a túlfeszvédős aljzatokra szoktam néha úgy tekinteni, mint azokra az készülékekre, amik szükség esetén feláldozzák magukat a rácsatlakoztatott egyéb fogyasztóink védelméért. Persze ez nem teljesen igaz, hiszen a bennük lévő áramköri alkatrészek nyilván magát az eszközt is védik, de adott esetben inkább az füstöljön el, mint a védendő fogyasztó. Éppen ezért én az egyszerűséget előnynek tekintem: APC PM1WB-GR. Ehhez, ha megfelelő helyről vásárolod, még élettartam garanciát is kapsz, így ha elfüstöl, a gyártó ingyen kicseréli.
A fenti analógiát alapul véve, a "melyik túlfeszvédő a jobb?" kérdésre egy kérdéssel válaszolnék: "melyik gyufa a jobb?"
-
PROTRON
addikt
válasz Foobar #18237 üzenetére
Fontos tisztázni hogy ezeket a túlfeszültség "védő" aljzatokat alapvetően kiépített túlfeszültség védelem részeként kell értelmezni.
Ahol vannak lépcsők, mind a villámvédelemhez kapcsolódóan, mind pedig a főelosztó-lakás elosztóban.
A "joule" érték alapvetően még a villámvédelemhez tartozik, ezen határérték alatt még nem füstöl el a berendezés, tehát visszakapcsolható a veszély elmúltával. De ehhez is hozzátartozik az "I." típusú villámáram-levezető, ami tehát villámvédelmi rendszerhez kapcsolódva kerül kiépítésre.
Nem tudom milyen ingatlanban fogod használni, lakás vagy családi ház, utóbbi esetében milyen tényezők vannak amik a kockázati értékelésbe beleszámítanak.A másik kA-es érték ha van a lakáselosztóban "II."-es típusú, vagy "C"-s túlfeszvédelem akkor mind a 2 esetben elegendő, azoknak is hasonló paramétereik vannak.
Amúgy ezeket a biztosító társaságok is ellenőrzik ilyen jellegű káresemények során és ha hiány van akkor csak az első alkalommal fizetnek, mellé adnak egy "jó tanácsot" hogy a következő esemény előtt építtesd be különben nem fizetnek.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Külpolitika
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Manjaro Linux
- Milyen routert?
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest