Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cinemazealot

addikt

válasz Foobar #18237 üzenetére

Én a túlfeszvédős aljzatokra szoktam néha úgy tekinteni, mint azokra az készülékekre, amik szükség esetén feláldozzák magukat a rácsatlakoztatott egyéb fogyasztóink védelméért. :) Persze ez nem teljesen igaz, hiszen a bennük lévő áramköri alkatrészek nyilván magát az eszközt is védik, de adott esetben inkább az füstöljön el, mint a védendő fogyasztó. Éppen ezért én az egyszerűséget előnynek tekintem: APC PM1WB-GR. Ehhez, ha megfelelő helyről vásárolod, még élettartam garanciát is kapsz, így ha elfüstöl, a gyártó ingyen kicseréli.

A fenti analógiát alapul véve, a "melyik túlfeszvédő a jobb?" kérdésre egy kérdéssel válaszolnék: "melyik gyufa a jobb?" ;)

• PROTRON

addikt

válasz Foobar #18237 üzenetére

Fontos tisztázni hogy ezeket a túlfeszültség "védő" aljzatokat alapvetően kiépített túlfeszültség védelem részeként kell értelmezni.
    Ahol vannak lépcsők, mind a villámvédelemhez kapcsolódóan, mind pedig a főelosztó-lakás elosztóban.
    A "joule" érték alapvetően még a villámvédelemhez tartozik, ezen határérték alatt még nem füstöl el a berendezés, tehát visszakapcsolható a veszély elmúltával. De ehhez is hozzátartozik az "I." típusú villámáram-levezető, ami tehát villámvédelmi rendszerhez kapcsolódva kerül kiépítésre.
    Nem tudom milyen ingatlanban fogod használni, lakás vagy családi ház, utóbbi esetében milyen tényezők vannak amik a kockázati értékelésbe beleszámítanak.

A másik kA-es érték ha van a lakáselosztóban "II."-es típusú, vagy "C"-s túlfeszvédelem akkor mind a 2 esetben elegendő, azoknak is hasonló paramétereik vannak.

Amúgy ezeket a biztosító társaságok is ellenőrzik ilyen jellegű káresemények során és ha hiány van akkor csak az első alkalommal fizetnek, mellé adnak egy "jó tanácsot" hogy a következő esemény előtt építtesd be különben nem fizetnek.

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák