Új hozzászólás Aktív témák

  • mr_ricsi

    veterán

    válasz Mauddip #4393 üzenetére

    "mi alapján kell számolni, hogy kb mekkora kell nekem?!"

    Ha nálad ilyen rossz a hálózat, akkor kettős-konverziós UPS kell, és nem csak a gépedet, hanem az perifériákat is érdemes lenne rákötni. Egy ilyen UPS eleve nem olcsó, a perifériák miatt még nagy teljesítményűre is van szükség, ami még drágább.
    Ezeknél az UPS-eknél a hálózati feszt állandóan egyenárammá alakítják, majd azt vissza 230V-ra. A dupla átalakítás miatt rossz a hatásfoka, tehát jelentősen megnő a konfigod áramfogyasztása. És arra is számítanod kell, hogy ilyen UPS-ekben gyakrabban kell az akkukat cserélni.
    Az UPS teljesítményét pedig a teljes konfigod fogyasztásához kell választani.

    Elméletileg jó lenne neked egy Line-interactive UPS is, ami elméletileg kijavítja a hálózati feszültség hibáit. De gyártója válogatja, hogy ez mennyire működik a gyakorlatban, ha csak egy zavarszűrőt raktak bele, az nem segít a túl alacsony feszültség esetén.
    Ha a géped és a perifériák tápjai olyanok, hogy 110-240V-ról átkapcsolás nélkül képesek működni, akkor választhatsz ilyen UPS-t is.

    "Otthon elég rosszak már a vezetékek, főleg, ha 3fázisú szivattyú , vagy a hegesztő is megy, aztán valószínűleg ezért ment tönkre az előző tápegységem és vitte magával az alaplapot + videókártyát."
    Én ezt nem hiszem. Milyen márkájú volt a tápod, és a földelés rendesen megvan-e a konnektorban, ill. az elosztóban?

    Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

Új hozzászólás Aktív témák