Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DarkChild

    senior tag

    válasz golffanatic #3352 üzenetére

    Attól függ mekkora teljesítményt vesz fel az a bizonyos hűtőszekrény.

    Egy 650VA-es szünetmentesre körübelül egy 500W-os fogyasztót lehet rákötni, ami néhány percig el tudja látni a fogyasztót árammal. Bár azt nem tudom, hogy a hűtő kompresszorának bekapcsolása mennyire "rántja meg" a hálózatot (egy lézernyomtató pl. elég rendesen, ezért nem javasolják az UPS-re kötését).
    Azt szintén figyelembe kell venni, hogy rendes szinuszhullámot produkáljon a kimenetein a szünetmentes (ne négyszögjelet), emiatt a drágább készülékek jöhetnek csak szóba (APC-nél a Smart-UPS széria, Eaton-nál az Evolution).

    Egy fentebb említett 650-es Smart-UPS olyan 60 000 Ft környékén kapható, ha ettől nagyobb teljesítményű kell, az természetesen drágább. Csak a végén nehogy elérje az UPS ára a hűtőszekrény értékét :U

    Lényeg ami lényeg, tudni kellene, hogy a hűtő kompresszorának bekapcsolása ad-e akkora lökést hirtelen az elektromos hálózatnak, ami túlterhelhetné az UPS-t, mert ebben az esetben az azonnal lekapcsolna, így gyakorlatilag nem tudna eleget tenni a feladatának. Ha ilyen jelenség nincs, minden további nélkül mehet a szünetmentesre.

Új hozzászólás Aktív témák