Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz Atomgeszi #21223 üzenetére

    Ha vékony (pl. mert rack-elhető), akkor valószínűleg van benne ventilátor. Minél vékonyabb, annál kisebb a ventilátor átmérője, így annál hangosabb is. De tapasztalataim szerint a kisebb (<=800 VA) nem online és nem tiszta szinuszos modellek nem nagyon vannak ventilátorral szerelve. Esete válogatja. Kiszemelt modell alapján kell utána nézni.

    Ha a trafó/inverter búgására vagy a riasztás hangerejére gondoltál, az más kérdés. Némelyiknél állítható a sípolás hangereje, másnál fix. De többek közt ezért sem javaslom nagyon elbarikádozni az eszközt, mert ha 0-24-ben tervezted üzemeltetni, akkor egy éjszakai áramszünet esetén az egész család felébred, Te pedig idegbajt kapsz és össze is törheted magad, míg félkómásan felmászol az álmennyezetig, hogy lelődd a visító UPS-t. :)

    #21226 cOxeR
    Szerintem a 8-10 °C nem olyan vészes (szervertermekben is kaphat olyan hőmérsékletű szellőt a UPS), csak ne legyen páralecsapódás! Illetve arra nyilván érdemes felkészülni, hogy alacsonyabb hőmérsékleten az aksi feszültsége is csökkenhet, így csökkenhet az áthidalási idő. Ezzel szemben a 26 fokos levegő sem feltétlenül probléma, ha mozog.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák