Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz Gyöször #20828 üzenetére

    Hadd kérdezzem már meg, hogy jött ki ez a ~340 W? Mert akárhogy is nézem,
    - egy 125 W-os proci,
    - egy 185 W-os VGA,
    - 3 db HDD,
    - 4 db RAM modul,
    - 2 db DVD író (még ha éppen nyugalmi állapotban is van),
    - és egy "tonnányi venti" (Te fogalmaztál így),
    - plusz egy 24"-es monitor-tévé,
    - és még egy internetes modem
    játék közben csúcsra járatva nekem ennél jóval nagyobb étvágyúnak tűnik. :))

    Szerintem nyugodtan számolj a tápod watt értékével (plusz monitor), arra kalkulálj egy minimális UPS hatásos teljesítményt, így ki fog jönni, hogy minimum 1000 VA-es szünetmentesre kéne lőnöd.

    Márkák terén nem leszek nagy segítség, és valószínűleg sokan fognak most fújni rám, de én az SPS régi vágású böhöm inverterein és az APC, az FSP (esetleg még a Kstar) UPS-ein kívül másban nem igazán bízom már. Még az Eatonról és Cyber Powerről is olvashattunk itt rossz tapasztalatokat, főleg ha a belépő, olcsóbb kategóriába szánt modelleket vesszük. Persze ilyen rétege van a nevesebb márkáknak is, amik okozhatnak csalódást.

    És mivel nem lesz olcsó buli (sajnos ilyen ez a show-biznisz), ezért érdemes a használt piacra is rápillantani. Kockázatos, de ki lehet fogni megbízható és hosszú életű modelleket. Nekem pl. egy használt APC-ben relét kellett cserélnem. Egy másik használt (tiszta szinuszos, törött előlapos) APC-be akkukat kellett vennem. De két alsó polcos FSP már 7 éve tolja ugyanazzal az aksival, amivel újonnan kicsomagoltam őket.

    És akkor az aktív PFC-s táppal (PSU) való konfliktus lehetőségét még nem is említettem. :) Sajnos a szünetmentesítésre nem lehet nagyon keveset költeni. Túl sok a változó és a bizonytalanság, ha mindenáron ki akarod centizni a korlátaidat... ami egyébként amúgy sem szerencsés dolog.

    #20832 Gyöször
    "..._szerinted_ ez az eaton _bírná_?? :D "

    Nem engem kérdeztél, de azért pofátlan leszek és idetolakszom a válaszommal. Én az 1000 VA alatti Eatont nem erőltetném a Te konfigodhoz. :N

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák