Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz gytaka11 #18850 üzenetére
Biztos vagy benne hogy fülre meg tudod állapítani hogy mekkora dBA-val zajong? Csak mert ugye logaritmikus skáláról beszélünk...
btw, ha én is olcsósítani akarnék egy megbízható, de nem lakossági környezetbe szánt egységet tuti hogy az olyan dolgok mint a venti fordulatszám szabályzás áldozatul esnének, hisz a stabil működésből nem engedhetek. Az meg egy dolog hogy most épp nem fogyasztasz, de annak a kivehető teljesítménynek azonnal maximális szinten rendelkezésre kell állnia ha rákötsz valamit.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
veterán
Nézegetem a Synology Nas-al kompatibils szünetmentes tápegységeket.
2 típus szimpatikus a számomra:
CyberPower UT650EG-FR]
EATON 5E 850i USB DINTi melyiket ajánlanátok? Illetve melyik típust ezen kívül? ( drágábbat nem igazán akarok venni, mivel úgy fogom beállítani, hogy 5 perc eltelte után kapcsolja ki a NAS-t, illetve nem más eszköz nem lesz rákötve)
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
zsolt501
nagyúr
válasz gyuri81 #18853 üzenetére
Melyik Syno NAS-hoz is menne?
Mert azért van nem kis szórás fogyasztásban köztük, sok a különbség CPU-ban és lemez számban is.
CyberPower UT650EG-FR-t szerintem nem a legjobb választás, nagyon alsó kategória.[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz gyuri81 #18855 üzenetére
Ahhoz tényleg nem kell nagy szünetmentes, az EATON 5E 850i USB DIN szerintem jó választás lenne hozzá és nem csak 5 percet bírna, az előző hozzászólásomban tartom hogy NE CyberPower UT650EG-FR-t.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Kb 2 hét múlva költözünk házba, és a következő dolgokhoz talán nem ártana egy szünetmentes, ezek egy helyen lesznek: Telekom HGW, Asus ax56u router (mondjuk ez nem biztos hogy ott lesz, attól függ milyen wifi jelerősséget produkál innen), kamerák DVR egysége, egy switch (8 vagy 16 portos TP link), és egy NAS, ami jelenleg egy RPi3+HDD dokkoló összeállítás, de később lecserelesre kerül egy Synology DS220+ra. Mit ajánlotok?
-
Cs1csó
félisten
válasz Gabesz87 #18862 üzenetére
Akár ez is jó: Eaton 5E 850i USB DIN
Ha ennél kevesebbet szeretnél rákölteni írd meg.
-
Gabesz87
veterán
válasz Cs1csó #18863 üzenetére
Ha ez is jó, én elhiszem. Ha van nyugodt szívvel ajánlható olcsóbban is, meghallgatom, de igazság szerint ez sem drága. Sokkal többre számítottam
Hülye kérdés, de hogy tudok én erre mindent rádugni? (Nem vagyok otthon a témában) Van 2 IEC és egy Schuko csatlakozó ahogy látom. Vagy mindent egy normálisabb hosszabbítóba, és azt a szunetmentesbe? -
liptak.t
tag
Sziasztok!
Múltbéli áramkimaradások okozta meghibásodások miatt, szinte minden otthoni eszközömet szünetmentes mögé raktam. Elsősorban az áramingadozásokat, 5-10 perces kimaradásokat szeretném áthidalni. Viszont most kezdtem el olvasni olyanokról, hogy "szinuszos", "szimulált szinuszos", "lépcsős szinuszos", stb.....
Abban kérném a segítséget, hogy az alábbi tápok és a rájuk dugott eszközök esetében lehet-e esetleg valami galiba:1, FSP Nano 800 800VA / 480W - Egy LG OLED 55B7V tv és egy TP-link Archer C7 router
2, FSP Nano 800 800VA / 480W - UPC modem, TP-Link Archer C3150, Synology DS220+ NAS
3, EATON 5E850iUSBDIN - (itt szerintem semmi nem lehet, PC és monitor megy róla)
4, EATON 5E850iUSBDIN - Egy LG TV (nem jut eszembe a típusa), TP-Link Archer C7
5, APC BK500ei - 2 db Grundfos Alpha 1L 25-60 keringető szivattyúEgyelőre úgy még nem volt áramkimaradás, hogy a szivattyúk és a TV-k is működtek volna, így ezekről nem tudok, a többi eszköz viszont vígan üzemelt áramkimaradás esetén is.
Kérdésem az, hogy érdemes lenne-e valamit cserélnem, mondjuk a hullámforma miatt (olvastam valahol, hogy szivattyúknak szinuszos hullám kell), illetve, hogy milyen jellegű probléma lehet, ha így üzemelnek.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
simico
tag
válasz Gabesz87 #18864 üzenetére
Ha a DVR és a kamerák tápja is erről megy, akkor azért vedd figyelembe, hogy új korában is 5-10 percig fogja csak bírni az ilyen kis UPS. Nem sok értelme van olyan kamerarendszernek, ami áramszünet esetén 5-10 perc után meghal... (picit rutinosabb betörő lenyomja a villanyórát és vár 15-20 percet, hogy jön-e távfelügyelet vagy megszólal-e a riasztó, illetve tápellátás hiányában ne működjenek a kamerák). Inkább inverter (SPS300 vagy 600) és egy nagyobb akku amiről akár órákig is működik minden.
-
Cs1csó
félisten
válasz liptak.t #18865 üzenetére
Szia,
1. OLED tévé mellé valami jobb UPS tennék de ha nem vibrál a kép akkor maradhat
2. ez okés
3. ez is okés
4. Ez így nem jó, keringető szivattyú - villanymotor - mellé TISZTA szinuszos UPS kellene, ez ami most van nem jó.Ezt ajánlanám a keringető mellé: SPS SOHO 300
Mellé pedig 1-2 db akkut a boltban ahol vennéd tudnak abban segíteni, hogy milyet és mekkorát érdemes. Ezzel akár komolyabb áthidalási időt is elérhetsz, tehát ha mondjuk tartósan elmegy az áram akár 1 órán keresztül is tudja vinni a szivattyút - ha megfelelő kapacitású akkumulátort vásárolsz mellé.
-
abw6291
tag
Sziasztok!
Melyik a legolcsóbb ajánlott szünetmentes táp 1-2 IP kamera és egy router alá?
-
Cs1csó
félisten
-
liptak.t
tag
válasz Cs1csó #18867 üzenetére
Köszönöm a választ!
1, OLED mellé, ha átrakom az EATON-t vagy az APC-t az jobb? Egyébként kép nem vibrál, bár még nem láttam úgy hogy a tápról menne.
4. APC SMART UPS 750VA jó lehet a szivattyúkhoz? Nem gondolkodom órákban, ha elmegy az áram nem rakok fát a tűzre, plusz nagy a rendszer, szóval 1% az esélye, hogy baj legyen.Köszi!
-
Cs1csó
félisten
válasz liptak.t #18870 üzenetére
A két FSP Nano és az APC BK OFFLINE típusok, (kicsit már elavult technológia, értékesebb, érzékenyebb eszközök mellé kevésbé ajánlott.)
AZ EATON az LINE-INTERAKTÍV a keringető szivattyún kívül bármihez jó lehet. DE a legfontosabb, hogy teszteld: szimulálj egy áramszünetet, hogy nem élesben jöjj rá, hogy nem fog működni.
Az APC Smart az egy tiszta szinuszos tehát jó lesz a keringető szivattyú mellé, ezt is érdemes tesztelni, főleg a tartási időt jó lenne tudni.
-
daninet
veterán
Sziasztok!
Van egy ilyen szünetmentesem, nem rég vettem. 2x9Ah,12V akku van benne, max 900W, 1500VA. Valszeg sokat volt polcon mielőtt eladták, vagy nem tudom de szerintem az akkuk benne döglődnek/döglöttek. Persze gari ahogy szokott lenni akkura nem vonatkozik (vagyis csak 30 nap volt).
Következők vannak rákötve:
1db router 60W
2db modem 30W
4x AP 30W
1db NVR 10W
4x IP kamera 24W
1x HP elitedesk miniPC 70W idle (5 perc után lekapcsolja magát ha a UPS beindul)
Össz: 224W
Szoftver szerint kapcsolásnál rögtön 64%-ot jelez a töltöttség, és 10-15perc mulva teljesen le is merül, 10 percnél már sípol, hogy kritikus a töltöttség. Ennél többet kellene bírjon, nem?Érdemes kiszednem az akkukat és töltésciklusos autó töltővel megpróbálnom feltölteni, vagy ez mindenképpen cserés? Szerencsére nem vészes ezeknek a 9Ah akkuknak az ára, de azért ha van esély nem a szemetet gyarapítanám.
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
frpeter
Topikgazda
válasz daninet #18872 üzenetére
Szia!
Magyar és EU jogszabály alapján minimum 6 hónap jótállás alapból kötelező mindenre, legyen az akku vagy bármi más. Illetve 12 hónap az alap, de itt a 6 hónap után a bizonyítás terhe már változhat, de 6 hónapig alapból kell legyen gond nélkül.
Autó akku töltővel semmiképpen nem próbálnám őket életre kelteni, vannak ehhez megfelelő töltők, de azok sajnos drágábbak, mint maga ez a készülék.
Esetleg az akkukon érdemes lenne gyártási számot keresni, ha 2 évnél öregebbek, akkor nagy eséllyel már nehéz őket menteni.UPSakku.hu - a legjobbak a legjobb áron
-
Isten88
senior tag
válasz daninet #18872 üzenetére
Szia!
Nekem hasonló kapacitású/teljesítményt tudó UPS-em van, Cs1csó ajánlása alapján (itt is köszönet érte) egy [Cyber Power CP1500EPFCLCD]. ~400W folyamatos terhelésnél kb. 18-20 percet bír ki. A belsejében sorba van kötve 2 db 12V 8,5 Ah-s akksi. Ez alapján a Tiédnek többet kellene bírnia.
Akksira kapcsolásnál Nekem is hirtelen ~80%-ra esik vissza monitorozás szerint az akku töltöttsége, de ez a hirtelen teljesítményfelvétel miatt lehet, mert utána 90+%-ra visszabattyog, és [bár nem folyamatosan(100-99-98-97-96-95...), mint egy EEPROM vezérelt merülésmonitorozásnál] kezd el ide-oda ugrálva (85-90-80-82-84-83 stb.) a százalékkijelzés alapján merülni. Ez a hirtelen feszültségesés miatt lehet, az alapján próbálja besaccolni az akksi töltöttségét.
A helyedben pár ciklust végigmerítenék-töltenék, akkor már jobban kiadja, hogy tényleg gyengébb-e az akksi, de ha hirtelen ~60%-ra esik vissza ~200W terhelés alatt, és ezt a feszültségesésből saccolja, akkor lehet, hogy már nem tökéletesek az akksijaid. Nem használhatatlan ugye, de messzebb van a gyári állapottól már.[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
válasz Isten88 #18875 üzenetére
10 percnél már üres akku jel villog és másodpercenként sípol. Szinte biztos, hogy ennél többet kellene bírjon. Pontos adatokat ilyenkor már nem bírok kiolvasni mert a szerverem leállítja magát 5 perc utána amin fut a NUT. Csak a kis kijelzőt látom. A maradék rákötött cucc pedig nagyon alacsony áramfelvételű, kamerák meg hálózati eszközök.
Írtam a forgalmazónak, igazából eddig nem volt velük bajom remélem megoldják.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
veterán
Megjött az EATON 5E 650IUSBDIN 360W szünetmentes. Kipróbáltam, róla a NAS-t feltöltött állapotban, hálózati ellátás nélkül. Olyan 10 másodpercenként olyat sípol, hogy kiszakad a fülem. Ez másnál is ilyen?
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
tboy72
aktív tag
-
nagyúr
Őket ismeritek, van róluk tapasztalat? Egy nagyobb 5kW-os UPS-t kellene bevizsgálni/javítani.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
DeViL-X.
tag
Sziasztok.
Hááát, nem hittem volna, hogy egyszer itt kötök ki
3 éve költöztem el a mostani lakásomba.. A 3 év alatt rengeteg meghibásodott kütyüm halmozódott fel. Nagyon nehezen jöttem rá, hogy az áramellátással vannak gondok. Azon belül is szeptembertől egészen tavaszig. (Kásás ingadozó kép a monitoron és a TV-n, néha képvillanás, beszemcsésedett-bepixelesedett képek. Adatvesztések, meghibásodott alkatrészek stb. Ahogy bejön a fűtés szezon kicsit megugrik az olajkályha "ereje". Gondolom én, hogy hatással "lehet" a hálózatra, vagy valami iszonyat rosszul van bekötve. Folyamatban van a szerelő hívása is. De addig ismerősöm felajánlott egy APC schuko 865W
2000va szünetmentest.. A kérdésem az lenne (mivel elég buta vagyok a témában), hogy elegendő vagy éppen használható lenne egy
5900X, RTX 3080 OC, 16GB DDR4-es ram, 27"-os monitor és nem utolsó sorban egy router tökéletes működtetéséhez? Ezek fogyasztása Kb 630W. Visszaolvastam a topikban mindenki a "valódi színusz" tápot ajánlja.. Ez pedig ha jól vagyok informálva "módosított színusz"-t alkalmaz.
Válaszotokat előre is köszönöm.Folyton folyvást változunk...
-
DeViL-X.
tag
Ahhh rosszul írtam. Javítani pedig nem enged.
Szerk. a pontos típusról: APC Back UPS PRO USV 1500VA - BR1500G-GRFolyton folyvást változunk...
-
nagyúr
válasz frpeter #18890 üzenetére
Köszi az infót! Holnap beszélek velük, arra lenne szükség, hogy kimennek az ügyfélhez, elviszik az UPS-t, megjavítják, visszaviszik.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
liptak.t
tag
Sziasztok!
6 kártyás bányász RIG-hez keresek UPS-t, nem csillagászati áron.
Mérni sajnos nem tudom a fogyasztást, msOS szerint a 6 kártya 500W körül eszik (plusz a sallang, olyan 100W).Mit tudnátok ajánlani?
Illetve ez jó lehet, mi a véleményetek róla:
nJoy Horus Plus 2000 2000VA
https://www.arukereso.hu/szunetmentes-tapegyseg-c3133/njoy/horus-plus-2000-2000va-pwup-li200h1-az01b-p348230230/#Köszi!
-
poolbig
aktív tag
Hali!
Két darab Office PC (i3-7100, 8Gb RAM, integrált VGA, SSD) és egy NAS (Zyxel 520) legalább 5 perces áthidalási idővel rendelkező, egy UPS-el történő működtetéséhez mit javasoltok minimum?
Köszi -
jovás
aktív tag
válasz liptak.t #18892 üzenetére
Szia!
Először is, az nJoy-t felejtsd el, az valami román csoda. A szoftveres mérés az általában alulmér, szerintem az lehet úgy 1000 W-is, ráadásul kb. + 30 %-ot rá kellene hagyni a biztonság kedvéért. Én a helyedben ezt venném, meg kell hozzá 2 db 12 V-os akksi is, ha lejjebb görgetsz az oldalon, ott lehet választani belőlük.
Tudom, drágább mint amire gondoltál, de ha biztonságban akarod a cuccot, akkor sajna áldozni kell rá. -
Starchm
őstag
válasz liptak.t #18892 üzenetére
Ird le milyen kartyaid vannak, akkor lehet abbol egyszerubb talalgatni a tobbieknek.
Mi a cel? Pillanatnyi idoket athidalni vagy tobb 10 perceket akar orakat is menni? Az elso az meg teljesitheto olcsobban is talan, a masodik mar kevesbe.Az ilyen alsokategorias cuccokat nem szabad megvenni, ha mar ertelmes gep ele szeretned berakni.
-
Cs1csó
félisten
-
liptak.t
tag
válasz Starchm #18895 üzenetére
6 db RX580 8 gb-osok, hozzá PCI-E riserek.
Asus Z170 alaplap, Intel G4400-es proci, 1 db 8GB DDR4, 1 Db Sata SSD, 5 db 12 cm-es venti.
Ennyi a konfig.
Többször volt a közelmúltban pár perces kimaradás, elsősorban azt szeretném áthidalni, plusz az ingadozásokat.Ha jó áron tudok ismerőstől egy Multimatic MD-3000L-t az jó lehet a célra? Számít itt a tiszta szinusz?
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz liptak.t #18898 üzenetére
Az RX 580 akár 220W-ot is bekajálhat - nem tudom bányászásnál mennyire pörög - de az 6x220W=1320W plusz a sallang mondjuk legyen 1500W a vége, ehhez inkább ez kellene:
SPS SOHO 2500Lehet jovás által linkelt 1600-as is elég. Ilyen értékű cuccoknál esetleg érdemes lenne egy konnektoros fogyasztásmérőt is venni, ez amúgy neked is hasznos lehet mert tudod jobban követni a költségeidet. Ennek az ára eltörpül a teljes projekt mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen TV-t vegyek?
- Gumi és felni topik
- Újít a Visa, később is ráér majd fizetni a termékekért
- Cyberpunk 2077
- Milyen NAS-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- iPhone topik
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest