Új hozzászólás Aktív témák

  • #68216320

    törölt tag

    válasz TeeJay #15355 üzenetére

    Azt is olvastad, hogy sok dolgot nem lehet beállítani rajta? Legalábbis az 5E sorozaton? Például a low-voltage szintet. Külön script kell, ha hamarabb le akarod állítani. Ha ezek nem zavarnak akkor viszont linux-hoz jó választás lehet NUT-ot használva. (mondjuk én linux server-en használom, lehet desktop-on alapban van valami management hozzá, nem tudom)
    Report alapján ezeket az infokat mutatja NUT-al.

    (#15356) zsolt501: Én inkább akku kristályosodásra (huzamos ideig szulfátosodás) tippelnék. Ilyenkor már nem lehet visszafordítani. Mint fentebb írtam májusi az akku és mikor kézhez kaptam 7% töltésen volt, ami probléma stadby akku esetén. De különösebben nem zavar, ha nagyon kifekszik akkor teszek bele újat valami akku boltból választva. (ott ugyanis van akku karbantartás és időnként rátöltenek ezekre)

    "Amit még célszerű szem előtt tartani, hogy ezen akkuk nem szeretik a teljes kisütést, azaz a teljes lemerítést. Ha a töltöttségük 50% alá esik, akkor az élettartamuk jelentősen csökken, így célszerű nem teljesen kisütni őket."

    És mivel van önkisütésük is, ezt kellene kompenzálni időnként rátöltéssel. Gondolom ez lehet ilyenkor gond.

    Szintén a témával kapcsolatban találtam:

    "A tárolás során az akkumulátorban zajló kémiai folyamatok önkisülést eredményeznek, ami a szokásos üzemeltetés során előforduló kisütéshez hasonló, de lassúbb folyamat. Sebessége függ az akkumulátor kémiai összetevőitől, az összetevők mennyiségétől, a szerkezeti felépítésétől és a környezeti körülményektől. Emiatt nem minden savas ólomakkumulátornak azonos az önkisülési sebessége. Az önkisülés következtében az akkumulátor veszít kapacitásából és szulfát réteg rakódik le a negatív lemezeken. Ez egy természetes folyamat a működése során, amely nem okoz kárt mindaddig, míg megfelelően van kezelve. Az önkisülés folyamán apró ólom-szulfát részecskék rakódnak le a negatív lemezre, melyeket könnyen vissza lehet alakítani ólom-dioxiddá és kénsavvá az akkumulátor feltöltése során. Azonban hogyha az akkumulátor kisütött állapotban marad, vagy csak részben kerül feltöltésre, az apró ólom-szulfát részecskék nagyobb kristályokká állnak össze, amelyeket már nem lehet visszaalakítani összetevőire a töltés során. Ez a folyamat visszafordíthatatlan kapacitásvesztéshez vezet. A szulfátosodást az akkumulátor rendszeres és teljes feltöltésével lehet megelőzni."

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák