Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz Rick4 #14191 üzenetére

    Lehet nem értette amit írtál, nekifutok mégegyszer:

    Tehát vettél kb. egy éve egy PannonPower UPS-t amivel egy projektort akartál ellátni ezt megoldotta, a pillanatnyi áramszünetekkel elboldogult az elmúlt egy évben.

    Ezt a projektort a PannonPower UPS előtt egy 600VA-es FSP védett ami - lemérted - 3 percet tudott.

    Amikor megvetted a PannonPowert azt is lemérted, az 20 percet tudott, fél évesen már csak 1,5 percet de ma (már egy éves a PannonPower UPS) csak 18 másodpercet.

    NEM tudok arról, hogy egy projektornak SZÜKSÉGE lenne SZINUSZOS UPS-re, itt a fórumon ezt még nem említették (max arról volt szó, hogy legalább 1000-1500VA-es UPS kell mert elég komoly fogyasztása lehet egy projektornak az izzó sokat zabál )

    Magának a UPS-nek kb. mindegy hogy a rá kötött fogyasztó milyen ellenben a fogyasztó működésében beállhat zavar ha nem szereti a kvázi szinuszt csak a tisztát.
    Abban lehet valami, hogy a szinuszos UPS-ekben minőségibb elektronika van ezáltal a hatásfoka magasabb lehet mint egy kvázi szinuszos UPS-nek.

    Az utolsó előtti bekezdés nem tiszta.

    Tehát most van 3 FSP-d és egy PannonPower-ed, és a 3FSP-ből jobb állapotban van az a 2 ami nem a projektort védte?

    Mint írtam nem tudok arról, hogy a projektor jobban igénybe venné a nem szinuszos UPS-eket vagy fordítva.

    A "töltőrendszert" tehát, hogy működik a UPS azt egyszerű: egy fél napig - napig legyen terhelés nélkül bekapcsolva hálózaton az eszköz. Ennyi idő alatt fel kell tudnia tölteni az akkukat persze akkukat kivéve azokat műszerrel is le lehetne mérni, hogy milyen állapotban vannak.

Új hozzászólás Aktív témák