Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz tlac #92319 üzenetére

    általában nem közvetlenül jönnek a kacatok kínából, hanem egy logisztikai cég szrvezi, aki az éppel legolcsóbb (szabad kapacitással rendelkező) cégek kombinációjával hozatja.

    A kínai oldalon például a 4px vagy yawen, aminek az eu-s párja sokszor belga / luxemburgi / holland posta többek közt, de előfordul hogy expressone vagy dpd. És lehet már akkor beléptetik az eu-ba, amikor a 4px átadja az eus szállítmányozónak. A fent említett országokban az ottani posta nem kér pénzt ios küldemények beléptetéséért, lehet ezért ott elvégeztetik. Szóval az "átcimkézés" vajójában az, hogy átkerül a 4px-től valamelyik eu-s szállítóhoz.

    Van persze rosszabb kombináció is, pl amikor emirátusi postának adják át, azt a magyar posta rendszeresen benézi (vagy rosszul veszik fel az adatokat) és nem ioss küldeményként kezeli. Olyankor újra felszámolják az áfát is.

    A futárcégek meg pont nem számolnak fel díjat ioss küldeménynél, csak a külön manuális vámkezelésért, de azért vaskosat.

    Sajnos rendeléskor nem lehet tudni alinál, hogy milyen cégeken keresztül fog jönni. Az alis topicban vannak tippek, hogy a saver és standard opció talán úgy jön, hogy nem magyar posta kézbesíti vagy ha mégis, akkor már előtte a közvetítő posta beléptette és magyar posta nyasgem,.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák