Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
proper
őstag
Sör csoki árfolyamon nincs valakinek felesleges Shell kódja?
-
MODERÁTOR
Köszi mindenkinek a kábel felajánlást, kaptam
-
szkorhetz
őstag
Sziasztok,
Jövő kedd délutántól hétfőig szegeden kell hagynom az autómat. Tud valaki olyan lehetőségről, ahol ezt biztonságban, ideális esetben fedett körülmények között megtehetném?Köszi!
-
Jinxb1rd
addikt
Szeretnék rendszeresített kaját kapni valahonnan a városban vagy a munkahelyemre rendelve. Fontos lenne, hogy mivel 2-3 naponta edzek, fehérjedús és egészséges, 'normális' kaja legyen.
Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata, hogy onnan érdemes rendelni? Tudom hogy vannak ételkihordó szolgáltatások is, de inkább a tapasztalatok érdekelnének.
Esetleg még az is szóba jöhet, hogy valahova elmegyek a belvárosban, csak elérhető közelségben kell lennie a Szentháromság utcához...
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
DarkByte
addikt
válasz martonx #91857 üzenetére
Teletál is jó és részemről az e-food is ++.
Szerintem edzéshez/diétához is elég jól össze lehet legózni kajákat vele. Viszont pár havonta érdemes egyikről a másikra váltani, majd vissza hogy kicsit változatosabb legyen. Mert hiába sokfajta kaja van, azért ismétlődik rendesen és kialakulnak a preferenciák. Úgy meg már meg lehet unni azért.
Egofood van még Szegeden ami kimondottan ilyen edzős házhozszállítós kifőzde. Még nem próbáltam.
-
Jinxb1rd
addikt
Okés, köszi, akkor ezeket megfogom nézni.
We are only Stardust...
-
csiszy
csendes tag
Sziasztok!
Eladóvá vált egy Phenom II-es procim, hátha valakit érdekel:
[link] -
csiszy
csendes tag
válasz martonx #91862 üzenetére
Azért ennyi.
Akinek esetleg még A3-as foglalatú alaplapja van, lehet benne olyan hulladék proci, amit ha lecserél erre, kis pénzből még lesz újra egy korrekt Netezős gépe.
Feleségem egyébként tanárként ezen tolta végig az online tanítást, és webexel, zoommal, osztály méretekben is korrekt módon elboldogult húzás nélkül, 6GB ram és egy 4GB-os RX 570 társaságában. -
Ezekiell
veterán
Van valakinek egy Xiaomi 1S rollere itt Szegeden, aki sör/csokiért cserébe odaadná, hogy egy 10-15 percet guruljak vele? Gondolkozom, hogy veszek egyet, de jó volna vétel előtt kipróbálni (a rendelek-visszaküldöm dolgot meg megspórolnám, ha itt segítene vki)
Nyilván elmegyek hozzád, és nem Salgótarjánig akarok gurulni vele teszt célból
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
válasz macilaci78 #91865 üzenetére
Maga az erolleraz megvan, limeot próbáltam már. Inkább az 1S teljesítményére/kenyelmere lennék kíváncsi, így a felső sulyhatarhoz közel.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Orionk
senior tag
Sziasztok,
Milyen autós boltokat tudnátok ajánlani Szegeden?
Olyat keresek, ami azért egy kínai boltnál drágább és jobb minőségű, de nem is a legdrágább termékeket árulja a városban.Például jó minőségű defekt javító szettet szeretnék vásárolni, vagy jó anyagú szarvasbőr törlőkendőt, vagy pl. egy autóemelőt. Vásároltam egy autót, ami nekem az első és hiányoznak ilyen autó kiegészítő eszközök.
Köszönöm. -
macilaci78
nagyúr
válasz Orionk #91867 üzenetére
Kovács Autó a Kossuth Lajos sgt-on.
EÜ csomagot ellenőrizd: kötelező (amennyire tudom) és szavatossági ideje van.
Autóemelő: krokodilemelővel kényelmes dolgozni, de nagy, nehéz a kocsiban tartani. Gyárit inkább bontóban, facebook csoportokban keress.
Kerékkulcsból érdemes teleszkóposat venni, a nagyobb erőkar a barátod.
Telefontartó, autós töltő ebay-ről.
Defektjavító: nem tudom, milyen autót vettél, én a teljes értékű pótkerékre esküszök. A kerékbe nyomható haboktól a legtöbb gumis vargát ránt.
Magamnak még vettem drága, de nagyon bevált szilikonos ablaklehúzót: eső után oldalablakokat is szépen le lehet húzni csíkmentesen. Illetve jégkaparó/seprű.
Autó korától függően érdemes rontásűző amuletteket beszerezni, én például tartok a kocsiban fejlámpát, vastag gumikesztyűt, bikakábelt és vontatókötelet is, nameg egy tekercs budipapírt. Ezek el vannak téve a csomagtér körüli ilyen-olyan rekeszekben, tehát külön helyet nem foglal, csak holt teher.Van autós topik, összefoglalóban legnépszerűbb márkák külön topikja is szerepel.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Jinxb1rd
addikt
Üvegvitrines szekrény ajtajában széttörtem az üveget darabokra, úgy bevágtam. Tudnátok valakit ajánlani ennek helyrehozatalához? kb milyen költségekre számíthatok?
We are only Stardust...
-
macilaci78
nagyúr
-
Polemius
senior tag
válasz macilaci78 #91868 üzenetére
Lámpát szerintem vagy tekerőset érdemes, vagy még inkább világítórudat tartani a kocsiban. Mert az elemes tuti lemerül addigra mikor épp kellene. Vagy szivargyújtóba dughatóst.
Plusz palack víz és papírtörlő. Kézmosáshoz, szélvédőmosó töltéshez, elfolyt hűtővízhez, végső esetben inni.
Plusz ezüst szélvédőtakaró!
Talizmánnak ÖAMTC kártya van a kocsiban, az másik autót is tud idézni ha a sajátot vinni kell! -
F_Zolee
veterán
Hello
Bedobom a kérdést ide is hátha. [link] -
macilaci78
nagyúr
válasz Polemius #91871 üzenetére
Ja, láthatósági mellény az utasok száma szerint, a sofőré pedig az utastérben.
Palack víz mindig van a kocsiban, de sosem hagyom az utastérben. Szerencsétlen esetben tudja törnú úgy a napfényt, hogy épp egy gyúlékony anyagra fókuszálja.
Lámpa: Ikea Ladda akku van benne, amikor a vezeték nélküli egérben cserélem, akkor a fejlámpában is, illetve van a kocsiban tartós elem is hozzá. Szivargyújtóst nem pártolom, lehet olyan műszaki hiba, hogy nincs áram a kocsiban.
Világító rúd tényleg hasznos, lerobbanás esetén jól lehet vele jelezni a többi autósnak is.
Elakadásjelző háromszög.
Egy jó marék aprópénz kocsit mosni, parkolóautomatába, stb. (Ne legyen szem előtt.)
Papírzsepi, esernyő, duct tape, gyorskötöző, biztosítékok alap.
Ha olyan a verda, hogy lehet út szélén szerelni, akkor 10-es villáskulcs, +- csavarhúzó, izzókészlet, típus szerinti relék. Nem baj, ha te magad nem értesz hozzá, ha szerencséd van, olyan áll meg segíteni, aki igen. Ugyanígy érdemes egy sittes zsákot is betenni, ne kelljen adott esetben a sárban térdelni...Papírtörlőkendő is van a kocsimba amúgy, de még nem kellett használnom, ezért nem jutott eszembe. Meg amire jó, arra a budipapír is.
Kihangosító is van, mert hát a rádió is buta.
Powerbank a hátizsákomban van.
Ja, manapság érdemes még maszkot is tartani a kocsiban.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
martonx
veterán
válasz Jinxb1rd #91869 üzenetére
Felújításkor eltörtem a 150X80-as trapéz alakú tükrünket. Ő két nap alatt legyártotta az újat 20K-ért (plusz 5K a kiszállítás, ha kéred)
Jónai Üveg - Szeged, Kálvária tér 29. - Home (jonai-uveg.hu)
Csak ajánlani tudom.
Én kérek elnézést!
-
azbest
félisten
válasz pilóta #91838 üzenetére
A belvárosban is csapatják a rengetőgéppel. Előbb ment a Szent Istvánon a csapat. Olyan zajos, mint a takarítógép, amivel az utcákat tisztítják vagy mint a kukás kocsi. Azt hittem esetleg nekiment a háznak valami, ahogy berezgette, azért néztem ki. Növekvő frekvenciával tolják. Hallani és érezni, hogy előbb kisebb frekvenciával renget, majd egyre magasabbal. Amúgy nem vészesebb, mint amikor a troli átszáguld a csatornafedélen, csak ez tovább tart. Inkább egy lájtos kisvasúttal kisiklás hatású. Azt már próbáltam Lillafüreden
Hipp-hopp jön és leegedi a dorongot, majd egy perc múlva megy tovább. Másik két autó kíséri. A képen épp indul tovább.
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
válasz csoszogi #91848 üzenetére
Bocs a késői választ; 1 hét anyóslátogatás volt
Erkély nincs, redőny van a délnyugati oldalon: az nagyon sokat segít. De az északkeleti oldalra is kéne, de ott lehúzható szúnyogháló van és a szaki azt mondta, hogy meg lehet oldani redőnnyel is azt, de akkor marad 1-2 centi rés és bemásznak a bogarak. Pont előttünk volt egy családi háznál, ahol ez konkrétan probléma volt.
..de lehet, hogy csak bevállaljuk a rést, mert a gyerekek félnek a viharoktól és nyáron nagyon hamar kel a nap és világosság van a sötétítőfüggönyökkel együtt is.hodigy mobilklímánk volt még szüleimnél pár évig. Röviden: fos. A lakás levegőjét tolja ki, vákuum meg nem lehet, tehát az egyéb résekből visszajön a kinti levegő, tehát brutálisan rossz a hatásfoka és még hangos is.
MÁS, de kapcsolódik picit: itt ugat egy istenverte kutya Fodorkert egy oldalsó családi házában. Éjjel-nappal, szinte megállás nélkül. Így, hogy ilyen meleg van, nyitva van a panel ablaka és egész éjszaka azt a kutyát lehet hallani. Lehet valamit hivatalos úton tenni? Csendháborítás esetleg?
Make Love not war!
-
ShadowX
őstag
válasz SirRasor #91876 üzenetére
Kvázi csak az van...kijönnek a rendőrök, megállapítják a csendháborítást, de mire bírság is lesz belőle (mármint olyan bírság, ami miatt tenni is fog ellene a gazda) az csak nagyon sokadik alkalomra lesz. Utána meg más kérdés, hogy mit tesz majd a gazda, lehet beviszi a kutyát és bent, vagy ott rögtön kint megveri.
-
-
azbest
félisten
válasz Lacielvtárs #91879 üzenetére
A hang sajnos teljesen átlagos a városban. Mármint, ha a motorzajra gondolsz. Felülről élmény hallgatni az áruszállító teherautó hűtőgépét. Vagy a fűnyíró traktort, utca tisztító gépeket, motoros szúnyogírtót, gyorshajtó trolikat De a legjobb az éjféli légkalapács útjavításkor
De mindnek van valami hasznos oldala is, szóval valamit valamiért[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Lacielvtárs #91881 üzenetére
Amúgy tapasztalatból mondom, hogy felső szintről sokminden hangosabban hallatszik, mert nem fogják fel úgy a fák vagy tereptárgyak. Meg felfelé nyitott az áruszállító teherautó tetején a komresszor doboza. Reggelente már az fura, ha nyitott ablaknál nem úgy ébredek, mintha ipari park közepén aludnék
Néztem is furán, amikor az alsó szomszéd egyszer bedobott egy házirendet, aláhúzva benne mikor szabad porszívózni, mert zavarta koradélután, miközben minden reggel 6-10 közt akkora a külső zaj, hogy a gondolataidat nem hallod
[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
Sziasztok, használ valaki Inviteles optikai netet a Nagy Körút környékén? Csak nálunk nem működik, vagy másnál sem?
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Stylewars_kp
őstag
válasz ShadowX #91878 üzenetére
Rendőr nem bírságolhatja meg, a második esetleg harmadik riasztás esetén feljelentik a jegyzőnél a jegyző pedig megtudja bírságolni.
PTK szerint jogod van a csendhez és az élhető körülményekhez.
Nyilván ha vakkant a kutya kettőt nem hívod ki a zsarukat, de ha folyamatosan ugat napokon keresztül és hiába szóltál a szomszédnak nem érdekli, akkor nincs más lehetőség.A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
ShadowX
őstag
válasz Stylewars_kp #91885 üzenetére
PTK szerint jogod van a csendhez és az élhető körülményekhez.
Jah, írásban szépen mutat...aztán mire valamit elérsz már kvázi el is ment a kedved az adott ingatlanban való éléstől. Rendőrök tehetetlenek, még én gyűjtsek bizonyítékot, de ne sajátot, hanem hitelesített mérésekkel alátámasztottat, stb...tudom, mert pont egy bunkó szomszédtól "szenvedünk".
Sajnos a törvény hiába törvény, ha nem lehet rövid időn belül megfelelően alkalmazni.
-
senior tag
válasz vizslakutya #91706 üzenetére
Szimpatikusnak tűnik, de nem sikerült elérnem, ma jutottam oda, hogy felhívjam és hogy fogadni is tudnám a következő 2 hétben.
#91707 martonx: nettó 12.000 forintért vállalnák, de júliusban már nem tudják.⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
ShadowX
őstag
válasz Stylewars_kp #91887 üzenetére
Jah, nekem nem kutya bajom van. Egyszerűen csak a szomszéd....fordított életet él...nappal alszik, éjszaka él.
Kopogtattam, 4X, hívtam rendőrt rá 2x. Semmi hatása. Kezdem azt hinni, hogy az ilyenekre nem lehet másként hatni csak erőszakkal. Az meg nem az én műfajom...
-
ShadowX
őstag
válasz pilóta #91890 üzenetére
Megoldja most a gyerek...a dobálok mindent korszaka van....lassan majd mászik is, szép nagy térdei vannak.
Amúgy asszony otthon van a gyerekkel, ezek a "bosszúk" nem annyira opciók. De valóban, olyanok megfordultak már a fejemben, hogy kikötözöm a kilincsét a korláthoz (persze kívülről), vagy septében felfúrok egy rácsot az ajtó elé, vagy leragasztom a biztosék kapcsolót, stb...
-
macilaci78
nagyúr
válasz pilóta #91895 üzenetére
Azért a szándékos rongálást érdemes kerülni. Viszont ilyenkor le-le lehet csapni a kismegszakítót. Gondolom, megy a klíma ezerrel, a hiányára saját verejtékében fog felébredni, a hűtő meg ennyi idő alatt nem fog leengedni.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Krogoth
senior tag
Hali.Tegnap este (lehet előtte se volt) óta nálatok is hideg vizes zacsi sprickolás van?Fasza, most olvasom, hogy 3 napig nem lesz melegvíz...
[ Szerkesztve ]
-
_Petya_
őstag
válasz Krogoth #91898 üzenetére
2 vagy 3 hete kitettek egy papírt a lépcsőház ajtóra erről. Aztán 2 napra rá eltűnt (nem csak itt, hanem a környéken a többi lépcsőházról is), gondoltam akkora volt a felháborodás hogy mégsem csinálják meg, és leszedték a papírt.
De nem, tegnap tényleg megszűnt a melegvíz, felhívtam a hibabejelentőt hogy WTF, ő mondta hogy ki volt írva, nem ők szedték le, és hogy lehetséges hogy ma estére már kész lesz.
Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest