Új hozzászólás Aktív témák

  • veze

    őstag

    válasz Ted_Beneky #80149 üzenetére

    A könnyűszerkezetes háznál nincs hőtároló tömeg..
    én olyan házban lakok, ami kb 50cm vastag kisméretű tömör téglából épült. óriási mennyiségű tömege van ennek a sok téglénak , és amig nem volt szigetelve baromi gazdaságtalan volt fűteni mert a hőszigetelése sokkal rosszabb mint a csupa lukacs blokktéglának. Viszont irdatlan mennyiségű hőt tud tárolni, miután kivülről be lett szigetelve 10cm nikecellel. és az a tégla által felvett (tárolt) hőt nem engedi a hideg oldalon elszökni.( vagy jócskán lelassitja ezt a folyamatot)
    Lassabban füt fel mint egy könnyűszerkezetes ahol semmi nem tárolja a meleget így azonnal megjelenik ( és ha nem fűtesz azonnal hűl) ha fel van fütve "szobahőmérsékletre" a lakás onnantól kezdve a szinten tartáshoz alig gyujt be a kazán.lassan hül ki nagyon mert árad a téglából visszafelé az ott eltárolt meleg...Van rálátásom egy másik házra ami csupa lukacs blokktéglábol épült ( a tégla tömege negyede sincs a tömör falnak. be van az is szigetelve, azonnal bemelegszik ha tüzelni kezdenek de ha leáll a fütés gyorsabban is hül nincs tömeg ami eltárolta volna a hőt. ( az ablakok ott is hasonloak mint a tömörfalas házon)
    A folyékony nitrogén meg nem azért nem hideg mert a petpalack atomjó hőszigetelő..majd ha párologni kezd a folyadék akkor hideg lesz az a felület amiről csöppentve párolog

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák