Új hozzászólás Aktív témák

  • Rolly

    veterán

    tudod van megtakarítása a családomnak és mondtam édesanyámnak mit csinálnék vele, de nem mert belevágni mert nagyapámé az a pénz.

    lehet a dátumok nem pontosak de pár dolog amibe belevágtam volna ... illetve ehhez hozzátartozik, hogy 2008 elején volt 1-1,5 millió kintlévőségem és éppen kifizetett diákhitelem :(

    2008 elején mikor 160 alatt volt a dollár (ott már mentek csődbe a bankok) mondtam édesanyámnak, hogy fektessünk be dollárba mert ha a válság átjön európába akkor nyerhetünk rajta (200 ft-ra tippeltem az árfolyamot ami végül 230ig felment kb (2008 végére)). Ekkor meg a válság következtében az otp részvények leesetek kb a béka segge alá amit vásárolva 1 évenb belül 3x-os hasznot lehetett volna realizálni.

    most ha 1 milliót befektettem volna akkor 1,25 millió lett volna a dolláros móka után majd ebből otpt véve 3.75 millió lett volna - elnézést az előbb kicsit túloztam -. A "probléma az" hogy 2008-ban a nagyapámnak 5 milliója volt ... a többit rakjátok mögé :( ... mindegy lesznek még lehetőségek ... most pl nem mertem belevágni az otpbe 3200 körül mert tudtam, hogy emelkedik de 3700 fölé nem hittem, hogy megy - s sokáig nem is ment

    nem mondom, hogy értek a tőzsdéhez forexhez de egyre többet tanulok olvasok róla mert érdekel ... (de mindig csak olyan pénzzel fogok "játszani" amire nincs szükségem ... most megint kintlévőségben van ez a pénz sajnos :( )

Új hozzászólás Aktív témák