Új hozzászólás Aktív témák

  • Player1233

    újonc

    Sziasztok!

    Először is nagyon jó a topik, kb. 2 hete fedeztem fel, de muszáj volt végigolvasnom, mielőtt hozzászólok.
    Olvastam, hogy gyakran jönnek be hozzátok is olyan terméket keresve, amit nem értékesítetek. Ez nálunk is elő szokott fordulni. Én ilyenkor már a minden mindegy alapon, legalább próbáljunk belőle hasznot csinálni elven, azt szoktam mondani, hogy az nincs, ......-tal foglalkozunk, de ha már bejött, akkor szólnák, hogy van most egy nagyon jó akciós ajánlatunk .....-ra. Persze előtte gyorsan megpróbálom leszűrni ránézésből, hogy mit lehetne eladni neki. Pl. van-e számítógépe otthon, és hogy most akciós a valamilyen jó nagy tárhellyel bíró winchester, vagy pl. érkeztek nagyon jó árban webkamerák. Volt így többször is, hogy vevő lett belőle, vagy megtudta, hogy hova kell jönni máskor, amikor ilyen témában keres árút. És nem mellékesen, nem érezte magát hülyének, hogy rossz helyre jött be.

    Egy történet:

    Kb. 2 hónapja odajött hozzám egy srác, hogy vett itt kamerát, hogy beköttette a netet is, de az ismerősével nem tudják használni.
    Erre persze megkérdeztem, hogy milyen op. rendszerük van, feltelepítette-e, meg hogy a netes kapcsolat jó-e.
    Válasza, hogy persze igen, de hiába kapcsolják be a kamerát mindketten, és hiába lépnek fel a netre mindketten, nem akar működni, pedig csetelni azt tudnak, de a kamerában nem látják egymást.
    Szegény ember azt hitte, ha bekapcsolják mindketten a kamerát, felmennek a chat.hu-ra, akkor majd összejön nekik a webkamerás kapcsolat is egymással. :U :)
    Megmutattam neki az msn-t, meg a skype-ot, hogy pl. azok olyan programok, amelyek lehetővé teszik ezt számukra, és közben nagyon vigyáztam rá, hogy ne érezze magát hülyének (láttam rajta, hogy már rádöbbent).

    A 30 éves kor felettiekre jobban jellemző a digitális írástudatlanság, iskolás korukban ugye még nem volt általánosságban elterjedve a PC, nem sokan tanulták általános suliban, középsuliban a számítástechnikát. Mostanában egyre több idősebb személy jön gépet vásárolni, és netet is köttetni. Én elismeréssel vagyok feléjük, hogy egy számukra eddig idegen dologba bele mernek vágni, mert hallották, hogy milyen jó, és milyen hasznos is tud lenni. Ezért, amikor furcsákat kérdeznek, én természetesen veszem, és az igényfelmérés után ''konyhanyelven'' magyarázom nekik a dolgokat, hogy mi micsoda, miért. Valamint nem érdemes sok választási lehetőséget adni nekik, mert az csak összezavarja őket, és elkezdenek újra kérdezősködni, hogy akkor melyik miért.

    Ezek röviden az én tapasztalataim, ha vannak nektek is hasonló fortélyaitok, azt kíváncsian várom.

Új hozzászólás Aktív témák