Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyugyo79
addikt
válasz poirot #58846 üzenetére
A TM webes felületén nem tudsz beállítani fn/jelszót ? Azoknak akik nem használnak TM -et nem egyértelmű ám amit írsz
Ha felírod a jogosultságokat azokat 100% be lehet állítani egy másikhoz. Miután az alapok megvannak az új könyvtár létrehozásánál a vezérlőpulton utána a File Station jobb klikk a gyökér mappán és ott az engedélyek létrehozás résznél már hozzá lehet adni akár olyan felhasználókat/csoportot is akik a rendszerben vannak de a vezérlőpulton nem opció a hozzáadásuk ....
[ Szerkesztve ]
-
dkess
őstag
válasz gyugyo79 #58852 üzenetére
Igen, az a web -es felület nekem sem volt egyértelmű, hogy minek a web -es felülete.
Az nem megoldás, hogy a /volume1/@appstore/transmission/var/settings.json (ha az egyes köteten van és alapértelmezés szerint) file -ban az alábbi opciók beállításra kerülnek?
"rpc-authentication-required": true,
"rpc-password": "a_jelszavad",
"rpc-username": "a_felhasznaloneved",A felhasználónév/jelszó párost lehet rögzíteni egyszerű szövegként - egy Transmission újraindítást követően már kódolva jelennének meg ...
-
poirot
őstag
válasz gyugyo79 #58852 üzenetére
De be tudok állítani, viszont, mint beszéltük, ha transmissiont felrakjuk, akkor az adatintegritás már már ott van "bedrótozva", de bármelyik megosztott mappát nézed, mindegyikben ott van, nem tudott megváltoztatni.
Ha viszont törlöd, ahogy javasoltad, és újat készítek, ott viszont, nem tudok beállítani jelszót. -
gyugyo79
addikt
válasz poirot #58854 üzenetére
De továbbra sem írtad, még le egyértelműen, hogy milyen webes felület.
Amit dkess #58853 ír azok a TM -re vonatkozó beállítások a settings.json -ban vannak és ha van joga jól TM -nek a könyvtárhoz akkor sem a fn/user-nek kéne a problémának lenni, hanem hogy mivel nincs pld joga olvasni a könyvtárat ezért nem mutat semmit stb.
Amúgy törölni sem kell át is nevezheted _old -ra pld a könyvtárat mielőtt létrehozod a másikat ...
-
Dani0504
tag
Végigolvasva a Borisz leírásást a Download station-ről, az merült fel bennem, hogy nyugodtan áthelyezhetem a "download" mappába letöltött filmeket a "Filmek" mappába úgy hogy ne szakadjon meg a seedelés?
"A lényeg az, hogy a kacsák előtt mindig legyen víz!"
-
addikt
-
Primary92
senior tag
Kicseréltem a hétvégén az összes problémás lemezt.
néhány napja azonban nem megy a HyperBackap a 418-ról a 413-ra.
A logban az szerepel:Backup task was unable to run due to errors found at the backup destination.
The index structure was found broken in the latest integrity check.
There may be broken files which were not detected this time.
If you have further questions, please contact Synology support.
Keressem egyből a supportot, vagy van valami tippetek esetleg, hogy hogyan tudnám újraindítani?[ Szerkesztve ]
-
kenny123
addikt
Nagyon szépen köszönöm a hülyebiztos leírást, sikerült beállítani!
[ Szerkesztve ]
yo
-
gyugyo79
addikt
válasz poirot #58859 üzenetére
Felraktam egy virtuális gépre és megnéztem.
Elégvolt :
1.-TM leállít
2.-Downloads könyvtár átnevez Downloads_old
3.-Downloads létrehoz adat ell. nélkül -> Engedélyeknél -> Helyi csoportok -> cs-download -> egyedi -> Admin eng. mod +olvas full + ír full
4.-Mappa tartalom áthelyez (jogosultság öröklődik jól)
5.-TM elindítMegnéztem a bejelentkezést is.
A webes felületen nem is változtatható a user/pass (legalábbis az általam telepítettbe), telepítéskor megadható volt. Később a /volume1/@appstore/transmission/var/settings.json -ban lehetne változtatni de nyilván a kódolást nem találja ki senki, hogy lenne jó ezért javaslom a GUI -t ha azzal lehet ...
Viszont a felhasználónevet meg lehet érdemben is itt is de erre majd vissza térek...Szóval a böngésző megkérdezte ugyan, hogy megjegyezze e és én direkt nem -et választottam, ennek ellenére többet nem kérte !!! Nem lehet, hogy ez viccel meg ?
DE egy másik böngésző jól bekérte amit tesztből indítottam ... Aztán tesztből megváltoztattam a felhasználónevet és akkor már az is bekérte ami előtte nem ....[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz gyugyo79 #58863 üzenetére
Megnéztem és a
/volume1/@appstore/transmission/var/settings.json
-ba lehet felhasználónevet és jelszót változtatni (TM-et le kell állítani) és a jelszó beírható rendesen utána induláskor elkódolja azt (SHA1 encrypted) és úgy írja vissza.Amúgy még olvastam egy olyat is ha már eltévedtem a TM weboldalára, hogy át tud adni változókat a done script -nek amikből az érdekesek a :
TR_TORRENT_DIR
TR_TORRENT_NAME
Amiből ha a TR_TORRENT_DIR -t tényleg jól átadja akkor nem egy akkora varázslat utána a synoindex -R -el a könyvtárat indexeltetni direktbe. Már ha egy TM -et használónak aki érti amire gondolok lehet elültet ez egy bogarat és megnézi ...[ Szerkesztve ]
-
Thusor
őstag
Synology NAS-on mi a legegyszerűbb mód md5 érték ellenőrzésére? Szeretném a jelenlegi szerveremről minden adatot átmenteni egy Synology DS1618+-ra. Ez kb. olyan 5-6 TB adat, aminek nagyon fontos, hogy ne legyen semmi gebasz.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Tachion86
tag
Sziasztok!
Használom a Photo Stationt és nagyon szeretem, viszont van egy "kis" probléma: Hiába állítom be az albumok jogosultságait hogy melyik albumot melyik user láthassa, ha bekapcsolom a tévét akkor DLNA-n az összes album és azok almappái láthatóak. Ez így finoman szólva igencsak problémás!
Lehet valahogyan tiltani hogy a DLNA-n bizonyos almappák (a /photo-n belül) ne jelenjenek meg? A vezérlőpultban az indexelési szolgáltatásnál az indexelt mappák közül a /photo mappát kitöröltem, de a tévén ezután is megjelennek a mappák és bennük a képek! Most jobb híján leállítottam a DLNA-t teljesen (Médiaszerver alkalmazás), de nem igaz hogy nincs erre normális megoldás. A régi Synology NAS-omon emlékszem hogy sikerült ezt valahogy megoldanom de már fogalmam sincs hogy hogyan. -
-
dkess
őstag
Igen, ez így van. Azonban egy olyan jellegű megoldás hasznos lenne pl. mint az Emby DLNA megoldása, ahol Emby felhasználónként be lehet állítani mely könyvtárakat lássák általánosságban - majd a DLNA menüben ki tudod választani, hogy mely felhasználó jogosultság alapján látható könyvtárak kerüljenek megjelenítésre csak DLNA -n keresztül (azon belül minden médiatípusra érvényes ez). Azaz az is további lehetőség lehet, hogy van mondjuk 3 Emby felhasználód - különböző könyvtár láthatósággal. Aztán csak a DLNA miatt létrehozol egy negyedik felhasználót és annak negyedik fajta kombinációban állítod be a látható könyvtárat - és a DLNA menüben ezt a "DLNA felhasználót" választod ki.
Ami még további érdekesség, hogy elméletileg a fentebbi szabály alól az Emby admin tud "kivételeket" is definiálni eszközökre. Azaz pl. a hálószobai TV -re (amennyiben ez kapcsolódna a DLNA szerverhez) mégis láthatóvá teszi mondjuk a "pikáns home videókat" (eszköz profil használatával) ... Mondjuk ez utóbbi eszköz profil beállítást csak leírásban láttam - a beállításának lehetőségét nem, de persze az előző bekezdésben említettek elegendőek lehetnek Tachion86 -nak.
@Tachion86
Próbáltad esetleg miután az indexelési szolgáltatásnál az indexelt mappák közül a /photo mappát kitörölted nyomni ott egy 'Újraindexelés' -t ?
Esetleg az első bekezdésben emlegetett Emby DLNA ?
Mondjuk semmilyen típusú médiát nem rakok (igazából más a NAS -t felhasználók sem) az alap videó/zene/fotó mappákba ...
Szerk.: Mondjuk a Médiaszerver azért jó, mert teljesen egyedi menüszerkezeteket lehet beállítani akár médiatípusonként, de akár könyvtáranként is ...
[ Szerkesztve ]
-
Tachion86
tag
Az indexelt mappákból a /photo mappa kitörlése után automatikusan újraindexelt, tehát elvileg próbáltam. Viszont ma letöröltem a Médiaszerver alkalmazést és újra feltettem, meg az újraindexelésre is rányomtam manuálisan és most eltűnt a photo mappa a DLNA-ról. Pontosabban a mappát magát mutatja, de nincs benne semmi. És ez így van jól.
-
SkyLaci
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
- Adott egy DS218+ NAS az irodában, egy mappával amit az irodán belül hálozati meghajtóként csatlakoztatva van a gépekhez.
- Most home officeban dolgozunk, és szeretnénk otthoni gépekhez ugyanígy hálózati meghajtóként csatlakoztatni a NAS adott mappáját, mert DSM-en keresztül kényelmetlen használni.
- DDNS-t már csináltam, Router-en port forwardolás is megy (asszem), viszont nem tudom melyik portot kell használni, és még mi mást kell beállítani.Tud valaki tanácsot adni?
-
lacoszka
csendes tag
Sziasztok
Lenne egy synology nas és mellé egy upc net egyszerűen bármilyen portot csinálok nem akar seedelni a nas letöltés tökéletes
Esetleg tud valaki segiteni benne?
Köszönöm!
-
dkess
őstag
válasz SkyLaci #58875 üzenetére
Szia,
Amit érdemes lehet ellenőrizni mielőtt a megvalósítás fázisába lép a dolog:
- Ellenőrizni, hogy a szolgáltató nem NAT -ol (dupla NAT vagy CGNAT -ként is hivatkoznak rá itt fórumon). Leggyorsabb módja, hogy a NAS oldalán levő router külső IP címe megegyezik-e egy pl. whatsmyip jellegű oldalon találhatóval (ipv4 a lényeges e szempontból). Szerk.: amennyiben megegyezik akkor OK - amennyiben nem, akkor a netszolgáltatót kérd meg telefonon, hogy ne NAT -oljanak,
- amennyiben nincs, akkor legalább egy Let's Encrypt tanúsítvány beszerzése illetve alapértelmezettként történő beállítása.Javasolt megoldás (pláne így céges környezetben) lenne az OpenVPN használata és ezen keresztül elérni a jelenlegi SMB megosztást.
"B terv" (az előbbi erősen javasolt) WebDAV használata (csak) HTTPS -en keresztül. Akár csak a WebDAV -ra kreált user(ek) -el egyedi jogosultságokkal. Fontos limitációk Windows kliensen:
- alapértelmezés szerint maximum 5 MB méretű file -ok kezelése,
- Windows registry túrással a fentebbi határ kitolható max. 4 GB -ig (minden kliensen meg kellene tenni).@lacoszka
Router -en a DHCP Reserved IP be van állítva (azaz, hogy fix IP -t osszon a NAS -nak DHCP -n a router)? Port-forwarding (akár upnp -n keresztül vagy manuálisan és látszik is rendben)? Nem vagy szolgáltatói NAT mögött?[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Thusor #58876 üzenetére
Gondolom, de majd más megmondja akinek van ilyen/csinált már ilyent.
Amúgy most nézem hogy van a File Station-ban MD5 sum, de gondolom neked valami tömeges scriptelt megoldás kellene:
https://my-doodads.com/synology-nas-quick-tip-reviewing-the-md5-checksum-function-in-file-station/"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
addikt
válasz SkyLaci #58875 üzenetére
Pl. felrakod a VPN Servert és becsatlakozol OpenVPN-nel. Annyi hogy más ip-n fogod elérni, szóval ha pl. mapped drive van azt újra fel kell venni az új ip-vel (10.8.0.1 alapból HJE).
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
addikt
válasz lacoszka #58881 üzenetére
A routereden meg a whatsmyip.com-on. Ha különbözik akkor NAT mögé tettek, egy telefon az ügyfélszolgálatnak hogy neked kell a publikus ip táveléréshez és visszatesznek.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
dkess
őstag
válasz AiRLAC #58880 üzenetére
@Thusor
Esetleg próbáld meg a Storage Analyzer a Csomagkezelőből. Többfajta riportot is lehet konfigurálni megosztott mappák tartalmának összehasonlítására. A riportok lehetnek ad-hoc vagy rendszeres időközönként lefutóra is konfigurálni. Lehet e-mail értesítőt beállítani, ha készen van az adott riportal (ez egyszeri ad-hoc riport esetén a tárhely nagyságától függ).Az összehasonlítandó mappák a Te esetedben lehetnek az alábbiak:
- Egy megosztott mappa amibe másolásra kerülnek az érintett dolgok,
- az eredeti helyén szereplő forrásállományokat tartalmazó mappát felcsatolod és akkor megjelenik a NAS megosztott könyvtárai között és az alkalmazásban választható.A riportot egy megadott helyre menti - ez NAS -ról tallózható kell legyen, de lehet akár felcsatolt külső mappa is.
A riport futásakor érdemes az 'Action' -on belül a következő opciót kiválasztani: "Run fine comparison (MD5) on all files" (ekkor nemcsak a file nevek és/vagy utolsó módosítás dátuma alapján szűr) .
YouTube videó (ezt szintén a mydoodads készítette): [link]
Én ezt nem próbáltam még - nézd meg esetleg hátha megfelelő a számodra.
-
lacoszka
csendes tag
Sziasztok!
Nas beállitással teljesen elvesztettem a fonalat van olyan segítőkész aki távsegitséggel megtudja csinálni hogySeedeljen is a drágaság?
-
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
Hátha van valakinek ötlete mi lehet a gond.
Szóval egy DS718+ -ot használok mint mail server. Az egyik kolléga iPhone on használja, a gyári levelezővel, ez működik is, de amint megosztja a mobilnetet és rácsatlakozik mondjuk az iPad-jával és szeretné megnézni az iPad-on is a leveleket, akkor a NAS úgy érzékeli, hogy hibás bejelentkezések vannak és letiltja az IP címet a biztonsági beállításoknak megfelelően. Innentől kezdve nem működik neki addig ameddig nem kap új IP címet a mobilszolgáltatótól.
Mi lehet a gond?
A felhasználónév és jelszó mind a két készüléken megfelelő.
Egyébként egy másik kollegának akinek Android van ugyanez a hibajelenség, amint megosztja a mobilnetet.
Mi a fene lehet ez? Valakinek ötlet? Köszi!
-
-
Thusor
őstag
-
beza84
csendes tag
Sziasztok,
Egy kis segítségre lenne szükségem, van ds118 nasom, melyben a 2tb -os vinyomat lecseréltem egy 4tb-s Hdd-re. Szeretném átmigrálni valami úton módon. Sok appot használtam, melyeket újra beállítani elég macerás lenne. A konfiguráció lementésében ezeket nem tárolja, migrálási lehetőség nincs reset után, úgy láttam csak a több hdd-s rendszerekben lehetséges.Van valami jó ötletetek, ?
-
lacoszka
csendes tag
ezek alapján elméletileg müködni kellene a seednek igaz
Köszönöm
-
-
addikt
válasz lacoszka #58897 üzenetére
Ok, amit még érdemes kipróbálni hogy elteszed a BT default portot mondjuk 33333ra, a routeren értelemszerűen módosítod erre a szabályt.
-
addikt
Jó kis WD Red
https://blocksandfiles.com/2020/04/14/wd-red-nas-drives-shingled-magnetic-recording/"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Külpolitika
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...