Új hozzászólás Aktív témák

  • Madwe

    nagyúr

    válasz sbazsi #31009 üzenetére

    Nem raid ellenes, csak a fejekben hibásan a raid=biztonsági mentés él még ma is mindenhol, miközben nem arra való.

    A raid a rendelkezésre állást növeli, ha hdd1 lehal, attól még a szolgáltatás továbbra is elérhető hdd2 miatt. Persze így valamilyen adatvédelmet is ad, hiszen hdd1 lehalása miatt hdd2n megtalálhatóak az adatok. De ez nem rendes biztonsági mentés.

    A biztonsági mentés lehetőleg egy másik helységben tárolt hddre történik, s nem folyamatos, hanem időzített mentéssel. Az egyéb hely miatt az esetleges betörés, tűzeset, villámkár, akármi ellen véd. Az időzítés miatt pedig a zsarolóvírusok ellen véd, valamint verziókövetéssel user errorok ellen is.

    Persze raidben LEHET h megmaradnak az adataid, de igencsak gyakori az egyszerre lehaló hdd ha egyszerre veszed pl, a villámkár is simán megöli őket egyszerre, valamint lehalt hdd helyére beteszed az újat, akkor a régi még ép hdd-d tükrözés közben is simán el tud szállni - ilyenbe is elég gyakran bele lehet futni.
    Arról ne is beszéljünk, h a manapság gyakori zsarolóvírus szépen mindkettőt lockolja, aztán lehet fizetni, vagy búcsuzni az adatoktól...

    (#31008) gyugyo79 valóban nem mindet, mondjuk azok 99%át pedig a system backup tartalmazza. Amik nincsenek benne esetleg, azokat kb 2 kattintás belőni, egy mariadb pl pedig ami kritikus, az menthető.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák