Új hozzászólás Aktív témák

  • kezdosql

    tag

    válasz Ispy #4215 üzenetére

    Szerintem nem egeszen igy van.;)

    Teny, hogy az Ashton Tate jo kezdemenyezeset a tipikus amerikai-angol szemlelet miatt darabokra szedtek, igy mar legalabb feltucatnyi modszert kell ismerni, mert mindenaron rengeteg uj allast akartak letrehozni.

    A dBase-ben minden benne volt, a Clipper erre ratett egy lapattal, a vegeredmenybol exe-t csinalva laikusok altal kezelheto megodasokat produkalva. Volt egy megoldas, ami az adott feladatra tokeletesen mukodott, amig nem kellett a semat modositani.

    Az altalad irt megoldas vezetett a mai remalomhoz, kell sql, php, html, css, javascript es egyebekhez erto szaki, es termeszetesen kell allando internet kapcsolat, es persze allandoan frissiteni kell mindent, stb.

    Emiatt van rengeteg helyen az excel hasznalva, mert az egyszeru user tablazatokban es gorgetheto listakban akarja latni az adatokat.

    Marton sqlite javaslataval ramutatott, hogy van megoldas server nelkuli adatbazis kezelesre, amit a c meg pascal es egyeb programok is hasznalnak, es valamikor volt "szoveges adatbaziskezelo" neven ilyesmire felbuzdulas es talan a nosql vagy hasonlok ismet ebbe az iranyba mennek majd.

    A kerdes, mikor lesz hozzajuk fordito program, amivel ismet jo penzkereseti lehetoseg lesz programozoknak, mert ismet celszoftvereket lehet irni, amit "buta userek" is tudnak hasznalni es a cegek is boldogok, nem kell felleslegesen internet elofizetesre kolteni es az irodai gepeiket biztonsagos off-line modon tudjak hasznalni.

Új hozzászólás Aktív témák