Új hozzászólás Aktív témák

  • Gino20

    őstag

    Témába vágóan:
    Mai naptól van egy DTS-X / Dolby Atmos támogatású hangprojektorom (samu hw-n850, nagyon kedvező áron volt és amúgy a gyártói adatok ellenére működik vele a samsung swa-9000 helyett az swa-8500 szatellit hangfalak is).

    Töltöttem le pár tesztvideót, de valami nem kerek. Teszt jelleggel a TV-re is csatlakoztattam a pendrive-ot és DTS esetén egyértelműen jelzi, hogy nem támogatott hangformátum és atmos-ból van 3 video, amiből 2db m2ts kiterjesztés. TV ezeket csak alig-alig kezeli és szintén hang nélkül.
    Pendrive át a médialejátszóba majd CE kodi player alatt m2ts fájloknál már megjelenik a kép, de nincs hang plusz a DTS-X nél sincs hang, így itt is csak az mpeg4 Dolby Atmos esőerdős 5.1 video megy rendesen (kép + hang).
    Hangprojektor HDMI vagy wifi-s csatlakozással is volt próbálva, HDMI esetén TV ki is írta, hogy atmos képes eszközt érzékelt, ez TV-n is engedélyezve van + kodi-ban a hangbeállításokban is bekapcsoltam minden Atmos, DTS funkciót.

    Töltöttem le pár filmet is. Az hw-n850 5.1.2 csatornás, de ahogy elnézem pl a letöltött filmek atmos 7.1-esek. Kodi playeren a hangkimenetnél 7.1 és 5.1-el is próbáltam, de semmi.
    Sima Dolby 5.1 megy, de ahogy átváltom az atmos-ban elérhető 7.1-re úgy megszűnik a hang.
    Ha ez azért van, mert a hangprojektor 5.1-es, az fantasztikus, mert akkor az elérhető tartalmak miatt semmi értelme az 5.1 atmos projektornak :(((
    Vagy mi lehet a gond? Lehet rosszul emlékszem / gondolom, de ha pl a hangprojektor DTS vagy Dolby jelet kap, akkor azt nem írja ki a kis kijelzőjén?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák