Új hozzászólás Aktív témák

  • brooster

    újonc

    Sziasztok!

    Segítséget szeretnék kérni Tőletek, mert eléggé elvesztem a soundbarok világában, mindamellett, hogy rengeteget olvasgattam róluk magyar és külföldi oldalakon egyaránt.

    Adott egy kis (12m2-es) hálószoba, ami kisgyerekek miatt most gyakorlatilag az egyedüli "mozi" szobaként funkcionál, amikor már mindenki alszik :) . Emiatt nem is keresek most a nappaliba soundbart. A hálószobában az ágy közvetlenül falra van tolva, a fejrésznél mindkét oldalon kis hálószoba komód van, amire akár hátsó hangfalak is helyezhetők. Értelemszerűen szemben lévő oldalon van a tv a falon, ami alá szintén a falra szeretnék soundbar-t vásárolni, de persze itt kis lebegőpolcos megoldást is el tudok képzelni.

    És akkor hol akadtam el? Nagyon megköszönöm, ha az alábbiakra válaszokkal tudnátok segíteni (ha pedig már felmerültek ezek a kérdések, akkor tényleg elnézést, de nem volt időm végigmenni az előzményeken):

    - Ha jelen esetben a hátsó falnál ülünk, egyáltalán érdemes-e Dolby Atmos soundbarban gondolkodni? Van-e érzékelhető különbség az Atmos és nem Atmos hangzás között ilyen esetben. Ezt tényleg csak azért kérdezem, mert falnál ülünk, tehát a hátunk mögé vagy fölénk nem tudunk hangfalat tenni.
    Ha a soundbar Atmos hatása érzékelhető, akkor a Samsung és LG soundbarok esetében is 3-3 opciót néztem: HW-q70-80-90r; és SL8-9-10y.
    - És akkor a legnagyobb dilemma. Kicsi a szoba és a hangerő sem kritikus szempont (nem fogjuk "bömböltetni" :))) így nyilván nem szeretnék indokolatlan összeget költeni soundbar-ra, ha alapvetően nem is lenne lehetőségem a különbségeket kihallani. Ha jól tudom, akkor egyedül a Samsung HW-Q90R-nek van hátsó upfiring hangfala. Ebből szerintetek észlelhető lenne bármi az én esetemben?
    Ha nem, akkor a 6-ból 1-gyel szűkült a kör... Nyilván, ha az atmos hatást se hallható ki ilyen esetben, akkor teljesen más irányba kezdek el nézelődni, de feltételezzük, hogy igen :)
    - A másik dilemmám: a 3.1.2. vs. 5.1.2. közötti különbség észlelhető egyáltalán a fent leírt adottságok mellett?
    - Érdemes-e esetleg kiegészítő hátsó hangszóró szettben (is) gondolkodni? (Úgy láttam mind az LG-nek, mind a Samsungnak van ilyen, de értem és tudom, hogy ezek egyike sem a Q90R-hez adott upfiring rear kit, hanem sima hátsó hangszórók)

    Összességében én a Q80R-rel szemezek a legjobban, de érdekesnek tartom a Q70R + hátsó hangfalszett kombót is, mivel tudtommal a Q70R-ben nincs oldalra irányított hangszóró pár a soundbaron, így tesztek alapján nincs meg a Q80R-hez hasonló sourround élmény. Kérdés, megoldja-e ezt a két hátsó hangfal a sourround élményt?

    Még nyilván lenne számos kérdésem, de ezekre, ha választ kapnék, akkor sokkal könnyebb lenne a választás. Előre is köszönöm a segítségeteket!

    Üdv:
    brooster

Új hozzászólás Aktív témák