Új hozzászólás Aktív témák

  • nyogo83

    senior tag

    Twin Peaks 3x01-3x04

    Nagyon vartam mar a sorozatot, amiota bejelentette Lynch, hogy folytatast csinal. Az eredeti sorozatot kb 5x vagy 6x lattam, a nemreg megjelent Twin Peaks konyvet is olvastam(amit nagyon ajanlok mindenkinek aki szereti a sorozatot).
    A konyv elvileg egyfajta "hidat" kepez a regi sorozat es az uj kozott, nagyjabol sejteti, hogy milyen iranyban fog kibontakozni.

    Az elso ket resz felig-meddig jora sikeredett, ami nem feltetlenul Lynch/Frost hibaja. Az eredeti sorozat varazsat az a viszonylag elszigetelt kisvarosi idill adta, a benne levo szeretheto egyenisegekkel, valamint tele fiatalokkal. Aztan az, ahogy kiderult szep lassan, hogy mindenkinek titkai vannak, senki sem szent.

    Innentol kicsit spoileres:
    Itt bukik valamennyire az uj evad. Tobb varosban, tobb helyszinen jatszodik, szomoru latni a megoregedett regi arcokat.
    Latszik, hogy rengeteg kulon szal lesz a tortenetben, ami vegul vagy osszekapcsolodik vagy nem es lehet gondolkodni, hogy WTF tortent itt.
    Az elso ket reszben is erosen erzodik, hogy Lynch a sajat szaja ize szerint rendezi, eltulzott, elnyujtott latszolag ertelmetlen jelenet.
    Viszont.. Amit a harmadik es a negyedik reszben muvelt Lynch, az feszultseget keltett. Bennem.
    Majd szetvetett az ideg, mert olyan szintu bugyutasagot es muveszeti maszturbaciot rakott bele, hogy legszivesebben kikapcsoltam volna.
    A szereplok ugy viselkednek es ugy beszelnek, mintha ertelmi fogyatekosok lennenk, sokszor fajdalmas vegignezni egy egy parbeszedet, jelenetet. Es itt nem az olyan viccesen/aranyosan debil dolgokra kell gondolni, mint az elso evadok Andy/Lucy parbeszedei.
    Nem. Azok a mostanihoz kepest doktori disszertaciok voltak.
    Erdekel a tortenet es nagyon kivancsi vagyok, hogyan kerekitik ki a storyt, de ha igy megy tovabb, kinszenvedes lesz kivarni.

Új hozzászólás Aktív témák